Salariul minim din România, cel mai mic din UE, umflat electoral

Distribuie!by Salariul minim din România, cel mai mic din UE, umflat electoral by Lupul Dacic Din 28 de state ale Uniunii, 21 au fixat câștigul minim pe economie. Luxemburg este pe primul loc, în 2013, în timp ce noi suntem pe ultimul loc. Executivul forțează electoral creșterea salariului minim pe economie. Astfel, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Salariul minim din România, cel mai mic din UE, umflat electoral

by Lupul Dacic

Din 28 de state ale Uniunii, 21 au fixat câștigul minim pe economie. Luxemburg este pe primul loc, în 2013, în timp ce noi suntem pe ultimul loc.
Executivul forțează electoral creșterea salariului minim pe economie. Astfel, de la 700 de lei în februarie 2013 acesta a ajuns la 900 de lei (203 euro) în iulie 2014, în condițiile în care nici noi locuri de muncă nu au apărut, nici economia nu a avansat considerabil. Ultimele statistici Eurostat arată că, în 2013, la capitolul salariului minim ne-au întrecut până și vecinii noștri bulgari, deși PIB-ul lor e mai mic decât al nostru.
În plus, din 2009 încoace acest indicator a scăzut, în timp ce în celelalte state ale UE fie a stagnat, fie a crescut. Astfel, dacă în 2009, salariul minim la noi era de 149,16 euro, în 2010 a scăzut la 141,63, pentru ca în 2011 să fie 157,20.
În 2012, a urcat la 161,91 pentru ca, în 2013, să scadă iar la 157, 50.
Salariul nu crește din pix
Situația ar trebui schimbată, dar nu prin decizii ale Executivului, ci ca urmare a schimbărilor din economie, atrag atenția partenerii sociali. Potrivit lui Ioan Albu, președintele executiv al Confederației Meridian, sindicaliștii află din presă de intenția Guvernului de a majora salariul minim: „De trei ani, aceste decizii se iau fără consultare, fără dialog, fără a ține cont de coșul minim de consum, așa cum ar trebui”. Acesta adaugă că, în lipsa contractului la nivel național, sindicatele nu mai au niciun instrument juridic prin care să ceară vreo mărire. Florin Costache, președintele Patronatului Național Român și președinte al Consiliului Economic și Social, este de părere că nu se poate discuta despre creșterea salariului minim atâta vreme cât nu ai productivitate mai mare în economie, iar reforma administrației nu a fost dusă până la capăt. „Avem circa trei milioane de lucrători în privat și 1.200.000 la stat, față de 800.000 câți erau în 2004 la stat. Înțelegem că în anumite sectoare precum Sănătatea este nevoie de personal, însă nu s-a făcut restructurare cu adevărat”, a arătat Florin Costache.
Nu e clar ce vrem
Potrivit acestuia, pentru ca salariul minim să crească este nevoie ca statul să stimuleze mediul de afaceri: „Aici se creează locuri de muncă. La noi nu există predictibilitate. Când se schimbă puterea politică se schimbă și regula jocului în economie. Investitorii nu-ți vin în aceste condiții. Nici la capitolul concurență nu stăm foarte bine. Trebuie să ne hotărâm odată ce vrem să facem. Fără investiții nu avansăm, iar la noi nu se fac investiții”.
http://www.evz.ro/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Un raport secret al Germaniei naziste, despre România și români. Rămâi șocat de coincidențele cu situația actuală!
SOROS A CREZUT CĂ VA CÂŞTIGA HILLARY CLINTON. George Soros a pierdut aproape un miliard de dolari în contextul scrutinului prezidențial din SUA
Fiscul a început acţiunea de recuperare a banilor încasaţi de familia Iohannis din închirierea casei pe care a pierdut-o în instanţă
Noul premier Dacian Ciolos este foarte activ pe Facebook, unde nu se da inapoi sa intre in dialog cu ceilalti utilizatori. Astfel, el i-a confirmat unui cititor al sau ca Parlamentul este „plin de escroci”.
Jurnalistul Radu Tudor a insinuat că patriotismul și suveranismul sunt vulnerabilități pentru securitatea națională, iar Klaus Iohannis i-a răspuns că lucrează „la aceste chestiuni”
INCEPUTUL VANZARII ROMANIEI. Desecretizarea scrisorii din 1990 a guvernatorului BNR Mugur Isarescu catre FEDERAL RESERVE (SUA)
Multinaționalele Străine ce dețin Supermarketurile refuză Legea Produselor Româneşti. Asociatia Marilor Retele Comerciale acuza ca propunerea legislativa care obliga supermarketurile sa ofere cel putin 50% produse romaneşti "submineaza comertul modern"
De ce nu am ieșit în stradă deși sunt extrem de dezamăgit de ceea ce se întâmplă în țara mea
Acciza din 2015, calculată la un curs de 4,73 lei pentru un euro
Dan Barna președinte USR: studenții români ar trebui să facă credit pentru a-și plăti studiile la facultate! Doar cine plătește să aibe acces la studii
Iată dovezile că atunci când PSD a vrut să îi "ardă" pe Schweighoferi, Iohannis a sărit în apărarea lor cerând rectificarea legii cu argumentele austriecilor!!!
MAX ARUNCA BOMBA: KOVESI FACUTA MARE LA O BAUTA
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro