S-a scris ISTORIE: Cele şapte ‘minuni’ ale moţiunii de cenzură

Distribuie!by Uneori, expresia “fără precedent” este folosită forţat, mai ales în presă. De această dată, însă, se poate spune fără teama de a greşi că moţiunea de cenzură a PSD-ALDE a adus câteva evenimente fără precedent. Dacă există cele şapte minuni ale lumii antice şi chiar o listă cu alte […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Uneori, expresia “fără precedent” este folosită forţat, mai ales în presă. De această dată, însă, se poate spune fără teama de a greşi că moţiunea de cenzură a PSD-ALDE a adus câteva evenimente fără precedent. Dacă există cele şapte minuni ale lumii antice şi chiar o listă cu alte şapte minuni ale lumii moderne, Parlamentul României nu putea să nu-şi producă propria listă de “minuni”. Sunt tot şapte şi toate s-au produs în aceeaşi zi: miercuri, 21 iunie, cu ocazia “trântirii” Guvernului Grindeanu.

loading...

Lista celor şapte “minuni” ale moţiunii de cenzură:


1. Prima moţiune de cenzură a Puterii împotriva propriului Guvern. La nici şase luni de la instalarea propriului guvern, PSD şi ALDE au recurs la gestul extrem al moţiunii, ca ultimă soluţie pentru a scăpa de un premier care nu se dădea dus. Au trecut doar două săptămâni de când liderii coaliţiie se jurau că nu vor să schimbe premierul, că un asemenea gest ar fi absurs.

2. Prima moţiune de cenzură nevotată de Opoziţie. PNL şi USR au rămas în sală, însă nu au votat, adoptând o poziţie care ar putea fi rezumată astfel: Guvernul trebuie să plece, dar nu vrem să-l dăm noi joi. PMP a părăsit sala, cu excepţia a doi deputaţi care au “trădat”. Chiar şi parlamentarii UDMR, care spijineau Coaliţia PSD-ALDE fără să fie la guvernare, au părăsit sala de plen.


3. Primul Guvern demis de Grupul minorităţilor naţionale. Fără votul deputaţilor din grup, moţiunea nu ar fi trecut. Deşi liderul grupului afirma că nu este războiul minorităţilor şi că aşteaptă doar să treacă “nebunia”, deputaţii din grup s-au trezit într-un rol mult mai important decât şi-ar fi dorit.

4. Primii miniştri care votează împotriva lor înşişi. Rând pe rând, miniştrii demisionari au trecut pe la urne şi au “depus mărturie” cu privire la propriul eşec. O umilinţă “înghiţită” destul de greu de unii dintre ei.

5. Prima moţiune care consfinţeşte pierderea majorităţii de către cei care au câştigat. PSD-ALDE nu ar fi avut majoritate fără minorităţi, deci va fi greu de demonstrat matematic existenţa majorităţii în negocierile cu preşedintele Iohannis pentru un nou premier. Dacă parlamentarii PSD care nu au votat moţiunea vor fi iertaţi, s-ar putea vorbi despre o majoritate la limită. Cel mai probabil, se vor demara noi negocieri cu UDMR.

6. Primii miniştri care, după trecerea moţiunii de cenzură, îşi revocă demisiile care au generat criza guvernamentală. Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat miercuri seară, într-o emisiune televizată, că este foarte probabil ca foştii miniştri din Guvernul Grindeanu să-şi retragă demisiile şi să asigure interimatul până la numirea noului guvern. Gestul a fost ironizat rapid de Ponta şi de Băsescu.

7. Primul parlamentar care votează fără să se uite la bile şi, prin urmare, nici nu ştie cum a votat. Varujan Pambuccian, liderul Grupului minorităţilor naţionale, a afirmat că a luat bilele de vot în mână fără să se uite la ele şi le-a introdus în urme la întâmplare. Gestul ar fi fost făcut din dorinţa de a nu se implica în favoarea unei tabere.

 

Sursa: stiripesurse.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Donald Trump și Noua Ordine Mondială - Al Treilea Război Mondial
La inceputul lunii decembrie 1989, Nicolae Ceaușescu a aflat cum arată harta României în urma discuțiilor de la Malta
Grațierea, cerută oficial României de CEDO. Iohannis a primit o palmă la Strasbourg.. Impotriva cui demonstrează tinerii liberi si frumosi ?
Acest editorial trebuie cenzurat imediat!
Vânzarea terenurilor agricole în România către persoane din afara țării a crescut considerabil. Chiar și Comisia Europeană a atras atenția că vindem mult și ieftin
Primul care a scris – în anul 1997! – despre implicarea soților Iohannis în traficul internațional de copii a fost actualul pupincurist prezidențial Dan Tăpălagă
Surpriză: Ghiță nu minte - Belgia și un mega proiect "evaporat" la Gara de Nord
Dragnea: Cum să crezi în onestitatea unui mare lanţ de hypermarketuri care, cu afaceri de miliarde, declară profit de 0,5%?
Cristache despre Iohannis: am crezut că nu va trece luna fără că el împreună cu soția să viziteze un spital, o școală, o grădiniță, un șantier, o regiune de țara, că nu se va lasă până când, că profesor, nu va vedea salariile acestora dublate, că se va bate pentru fiecare kilometru de autostradă(măcar până la Sibiu), că ne va arată tuturor ce înseamnă România lucrului bine făcut și că se va bate, în definitiv, pentru România!
Andrei Pleșu numit "pe viață" în locul lui Soros, la Fundația miliardarului din România. Iulian Capsali: "Slujește imparțial la doi stăpâni? Lui Dumnezeu și lui Mamona?!"
Ce au în comun Iohannis și criminalul, în afară de faptul că ambii au fost șoferi de ocazie, unul conducea familii de canadieni în căutare de copii pt. adopții
Site-ul „Adevărul”, cuib antiromânesc și cloacă de gazetari ai sistemului, trompetele din „presa militarizată”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro