S-A REINSTAURAT DEMOCRATIA LA CSM – Membrii noului Consiliu Superior al Magistraturii au revenit asupra deciziei de a pune botnita jurnalistilor interesati de problemele Justitiei. CSM a stabilit ca sedintele Plenului vor fi difuzate in direct, pe site-ul institutiei, ca si pana acum. Este o hotarare inteleapta a noului CSM care a evitat un grav derapaj de la principiile democratiei si transparentei

Distribuie!by   Iata o hotarare inteleapta a noului Consiliu Superior al Magistraturii, dupa gravul derapaj de la transparenta comis in cursul zilei de joi, 12 ianuarie 2017, cand membrii CSM au decis ca de azi inainte sedintele sa fie tinute la secret, fara sa fie transmise in direct pe pagina […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
 

Iata o hotarare inteleapta a noului Consiliu Superior al Magistraturii, dupa gravul derapaj de la transparenta comis in cursul zilei de joi, 12 ianuarie 2017, cand membrii CSM au decis ca de azi inainte sedintele sa fie tinute la secret, fara sa fie transmise in direct pe pagina institutiei, asa cum se intampla pana acum. Printr-o asemena decizie noul CSM, in care o tara intreaga si-a pus speranta ca va curata Justitia, risca sa devina o institutie mai opaca decat vechiul CSM, considerat cel mai slab din istorie.

Membrii CSM au avut insa intelepciunea sa asculte nemultumirile jurnalistilor si sa isi dea seama cat de nociva pentru societate ar fi fost o asemenea masura. In primul rand pentru imaginea lor.

In comunicatul prin care a anuntat revenirea la normalitate, CSM precizeaza ca sedinta de joi 12 ianuarie 2017 nu a fost tranamisa in direct pe pagina de internet a Consiliului din cauza unei defectiuni tehnice, transmisiunea fiind realizata doar pentru instante si parchete si pentru ziaristii prezenti la sediul institutiei.

Reprezentantii CSM au dat asigurari ca pe viitor lucrarile Plenului vor fi transmise live pe site-ul Consiliului.

Iata comunicatul CSM:

Astazi, 12 ianuarie 2017, a avut loc sedinta Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, ocazie cu care au fost luate in discutie mai multe aspecte privind organizarea si functionarea sistemului judiciar, precum si unele chestiuni administrative cu privire la activitatea instantelor si parchetelor.

Avand in vedere functia de garant al independentei justitiei, Plenul Consiliului a adoptat, in unanimitate, punctul de vedere privind independenta sistemului judiciar din perspectiva raspunderii materiale a magistratilor si a independentei financiare, publicat pe pagina de internet a institutiei.

Sedinta Plenului a fost publica si a fost transmisa, integral, prin intermediul portalului EMAP, instantelor si parchetelor, precum si la sediul Consiliului, la nivelul Centrului de presa.

Identificand o serie de dificultati tehnice in transmiterea sedintei prin intermediul portalului EMAP, precum si inconveniente de ordin obiectiv privind inclusiv accesul reprezentantilor mass-media la sediul institutiei, cu consecinte directe in preluarea si transmiterea publica a sedintei, Consiliul a apreciat ca fiind adecvata difuzarea pe viitor, in direct, a lucrarilor Plenului pe pagina sa de internet www.csm1909.ro.

In perspectiva, Consiliul si-a propus informarea constanta a publicului cu aspectele de interes general rezultate din activitatea sa”.


Sursa: luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro