S-A REINSTAURAT DEMOCRATIA LA CSM – Membrii noului Consiliu Superior al Magistraturii au revenit asupra deciziei de a pune botnita jurnalistilor interesati de problemele Justitiei. CSM a stabilit ca sedintele Plenului vor fi difuzate in direct, pe site-ul institutiei, ca si pana acum. Este o hotarare inteleapta a noului CSM care a evitat un grav derapaj de la principiile democratiei si transparentei

Distribuie!by   Iata o hotarare inteleapta a noului Consiliu Superior al Magistraturii, dupa gravul derapaj de la transparenta comis in cursul zilei de joi, 12 ianuarie 2017, cand membrii CSM au decis ca de azi inainte sedintele sa fie tinute la secret, fara sa fie transmise in direct pe pagina […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
 

Iata o hotarare inteleapta a noului Consiliu Superior al Magistraturii, dupa gravul derapaj de la transparenta comis in cursul zilei de joi, 12 ianuarie 2017, cand membrii CSM au decis ca de azi inainte sedintele sa fie tinute la secret, fara sa fie transmise in direct pe pagina institutiei, asa cum se intampla pana acum. Printr-o asemena decizie noul CSM, in care o tara intreaga si-a pus speranta ca va curata Justitia, risca sa devina o institutie mai opaca decat vechiul CSM, considerat cel mai slab din istorie.

Membrii CSM au avut insa intelepciunea sa asculte nemultumirile jurnalistilor si sa isi dea seama cat de nociva pentru societate ar fi fost o asemenea masura. In primul rand pentru imaginea lor.

In comunicatul prin care a anuntat revenirea la normalitate, CSM precizeaza ca sedinta de joi 12 ianuarie 2017 nu a fost tranamisa in direct pe pagina de internet a Consiliului din cauza unei defectiuni tehnice, transmisiunea fiind realizata doar pentru instante si parchete si pentru ziaristii prezenti la sediul institutiei.

Reprezentantii CSM au dat asigurari ca pe viitor lucrarile Plenului vor fi transmise live pe site-ul Consiliului.

Iata comunicatul CSM:

Astazi, 12 ianuarie 2017, a avut loc sedinta Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, ocazie cu care au fost luate in discutie mai multe aspecte privind organizarea si functionarea sistemului judiciar, precum si unele chestiuni administrative cu privire la activitatea instantelor si parchetelor.

Avand in vedere functia de garant al independentei justitiei, Plenul Consiliului a adoptat, in unanimitate, punctul de vedere privind independenta sistemului judiciar din perspectiva raspunderii materiale a magistratilor si a independentei financiare, publicat pe pagina de internet a institutiei.

Sedinta Plenului a fost publica si a fost transmisa, integral, prin intermediul portalului EMAP, instantelor si parchetelor, precum si la sediul Consiliului, la nivelul Centrului de presa.

Identificand o serie de dificultati tehnice in transmiterea sedintei prin intermediul portalului EMAP, precum si inconveniente de ordin obiectiv privind inclusiv accesul reprezentantilor mass-media la sediul institutiei, cu consecinte directe in preluarea si transmiterea publica a sedintei, Consiliul a apreciat ca fiind adecvata difuzarea pe viitor, in direct, a lucrarilor Plenului pe pagina sa de internet www.csm1909.ro.

In perspectiva, Consiliul si-a propus informarea constanta a publicului cu aspectele de interes general rezultate din activitatea sa”.


Sursa: luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

DIVERSIUNEA CUCUVELEI – Dupa inregistrarile devastatoare care devoaleaza cum se falsifica dosare la DNA, parchetul lui Kovesi a iesit cu o aparare jenanta.
Nazism curat: ONU acuzată de STERILIZAREA în masă a femeilor!
La doar 10 ani, suspendați de o școală pentru „comportament homofob”:„Sunteți o rușine pentru această școală!”
Franțuzoaica lui Nicuşor se-ncurcă în Minciuni. Clotilde Armand prinsă cu MINCIUNA la Comarnic-Bușteni: 17.500 euro, studiu de fezabilitate pentru un km
Ce muzeu vrea Iohannis să mai înființeze în România
ÎNFIORĂTOR: Unde DISPAR persoanele fără adăpost din SUA? Camionete albe ridică oamenii și nu mai sunt văzuți niciodată! Sunt înscriși în lagărele FEMA, exterminați în ”afumători”?
Codrut Oprea si Cristian Iliescu: politisti MUTILATI PE VIATA de TIGANI interlopi
UPDATE: Apa, portocalele, laptele praf și Spitalul din Argeș NU sunt sursa infecției. Conform unui grup de medici din Argeş: Vaccinul anti-hepatită, ar fi cauza îmbolnăvirilor pe bandă rulantă în rândul bebeluşilor!
DINESCU: LAZĂR A LĂSAT LIBERI CRIMINALI, DAR LE-A PRELUNGIT DETENȚIA DEȚINUȚILOR POLITIC. GDS S-A UMPLUT DE RUȘINE
Şmecheriile UDMR de a-şi înființa şcoli exclusiv maghiare prin trocuri politice şi legislative cu PSD-ul sunt NECONSTITUȚIONALE. CCR: "Legea privind înființarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș, NECONSTITUȚIONALĂ"
Reacții dure la adresa UE după episodul Kovesi – ”parodie”, ”mascaradă”, ”boală la cap”
Poluarea omoară cu zile în Bucureşti. Numărul de cazuri de cancer, în creştere din cauza prafului şi a gazelor toxice din aerul Capitalei. Nici la Brașov nu e mai bine!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro