S-a lamurit si Moise Guran de Iohannis: Adio, domnule Iohannis! Cât ne folosește un președinte paralizat de frică?

Distribuie!by   Atata timp cat PSD-ul o da cu MOnarhia, Iohannis e de acord cu orice. Iata ca dupa rezist si Moise Guran se dezice de sas: loading... Dacă președintele României se teme atât de mult de amenințările cu suspendarea, încât asta îi paralizează acțiunile de președinte, atunci poate suntem […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 


Atata timp cat PSD-ul o da cu MOnarhia, Iohannis e de acord cu orice. Iata ca dupa rezist si Moise Guran se dezice de sas:

loading...

Dacă președintele României se teme atât de mult de amenințările cu suspendarea, încât asta îi paralizează acțiunile de președinte, atunci poate suntem într-adevăr într-o altă situație constituțională în care avem nevoie de un interimar. Nu mai e nevoie să-l suspende nimeni, căci Constituția spune că președintele Senatului devine interimar președintele României și dacă Iohannis nu-și poate exercita temporar funcția. De aia spun, domnu Dragnea sau doamna Olguța se dau la Iohannis, Iohannis se sperie și, paralizat de frică fiind (deci în imposibilitate să-și exercite funcția) trebuie doar să nu zică nimic dacă Tăriceanu se ridică în picioare și se proclamă interimar. E de-nțels, oameni suntem toți, chiar dacă unii ocupă funcții de președinți… Uitați-vă la poza asta! Privirea lui Dragnea spune – Who’s the boss, now? 


Chiar eu v-am spus aici, acum câteva zile, că mi se pare evident planul de suspendare al președintelui, provocarea acestuia, ba chiar poate o premeditare mai veche, mai de prin toamnă, căci prea s-au suprapus niște mișcări de la Budapesta cu acțiunile lui Dragnea și Tăriceanu.

Dar nu mi-am imaginat că președintelui i se va face frică. Chiar așa nevolnică e țara noastră, încât să nu poată contracara provocările unor golani? Sau președintele e atât de prost sfătuit încât își imaginează că lipsa de reacție îl avantajează pentru următoarele alegeri? Sau îl aștepta doamna Carmen cu o plăcintă caldă, la ora 18 și trebuia să facă nominalizarea la fix o oră de la închierea consultărilor? Nu se face să întârzii acasă, ce atâtea discuții?


Să vă spun întâi că am privit cu multă condescendență țopăiala sfioasă pe la Cotroceni a celor de la PNL și USR. S-au dus acolo să ce? Să-i spună președintelui că vor anticipate? Păi dacă doreau anticipate jobul lor era să provoace dezbateri. 60 de zile de dezbateri și cel puțin două încercări! Așa scrie în Constituție! N-au citit-o? Sau au primit și ei un semnal discret să meargă pe burtă, că doamna Carmen face azi plăcinte și președintele n-are chef de ore peste program?

Când am făcut un apel la unitatea Opoziției, numai nu le-am spus cu subiect și predicat (dar am făcut-o azi la România în Direct) să meargă la Cotroceni cu o propunere de guvern de uniune națională, condus de o personalitate publică independentă (și se găseau destule astfel de personalități dacă ar fi scos capul din miopia ogrăzilor înguste de partid).

Era greu de făcut majoritatea, așa este, dar ideea era de a propune pe cineva de o calitate evident superioară doamnei Dăncilă (așa cum chiar PSD a făcut în 2009 cu propunerea lui Iohannis ca premier, o personalitate cu mult peste Emil Boc) și să pună astfel PSD-ul în dificultatea (de a refuza), să obțină rapid o susținere a străzii (pentru anticipate, da, dar în corelație cu perspectiva unei alternative) și să-i ofere și președintelui instrumentele necesare pentru a mai discuta, pentru a mai dezbate, pentru a convoca din nou consultări (să vadă ce zice și PSD despre un guvern de uniune). Acesta ar fi fost singurul joc corect “la Anticipate”. Și singurul care l-a făcut (cu năduf o spun) a fost Traian Băsescu. Băsescu a venit cu două propuneri, una de euro-parlamentar cu merite evidente și incomparabil mai mari decât Dăncilă. Și, da, Iohannis se putea agăța și de propunerea lui Băsescu dacă voia Anticipate. N-a vrut.

Acum, tot acest non-combat politic ne-a aruncat înapoi în decembrie 2016. Dăncilă nu e nici Grindeanu, nici Tudose. E o Sevil Shhaideh dar cu alt coafor. Ne va coafa de nu ne vom vedea cu tot felul de ordonanțe de urgență, în funcție de cum mai merg procesele lui Dragnea, de cum mai e nevoie pe la baroni, prin județe… În altă ordine de idei, Iohannis tocmai și-a dezamăgit crunt propriul electorat. Dacă le spunea să stea acasă la alegerile din 2019 păstra mai mulți votanți. Acum, dacă PSD-ul prinde bine acest val de nemulțumire și-și desemnează rapid și un candidat, are și alegerile prezidențiale pe tavă.

https://www.moise.ro/2018/01/17/adio-domnule-iohannis-cat-ne-foloseste-un-presedinte-paralizat-de-frica/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Nemţii fac averi în România de 20 mld. euro, dar ipocrita Merkel nu-i promite lui Iohannis că va accepta ca România să intre în spaţiul Schengen. Si guvernul refuză datoria Germaniei faţă de România !
PANA AICI! Guvernul Ciolos tocmai a anuntat taxa pe supravietuire
Iohannis a dezbinat românii timp de cinci ani, dar a participat la Ziua Unității Germane! Pe Klaus Werner Iohannis nu-l interesează evenimentele importante pentru Neamul Românesc. Pe el îl interesează doar unirea nemților, nu și a românilor. 
SMETIA EUROPEANA – Laura Kovesi a incasat deja prima lovitura de la Bruxelles. Kovesi a fost surclasata detasat in lupta pentru sefia Parchetului European de candidatul francez. Ambasadorii statelor membre UE i-au acordat fostei sefe DNA 29 de voturi, la egalitate cu candidatul german, in timp ce procurorul francez a strans 50 de optiuni. Se dezumfla isteria triumfalista a propagandei, care deja o proclama cu surle si tobe pe Nefertiti drept sefa Parchetului European
Scandal în SUA – Bill Clinton ar putea fi arestat pentru pedofilie?
DEFINITIV Klaus Iohannis a PIERDUT procesul
Incendiile din Australia si California realizate pentru trenurile de mare viteza care vor lega Orașele Inteligente
Istoria se repeta: de la Petrica "fat frumos" la "Johannis cel luminos" !
Despre TRADAREA Romaniei de catre Regele Mihai
George Soros atac murdar la Trump: ”Este un impostor, un șarlatan, un dictator în curs de devenire”
Dosarul Revoluției a fost închis. Nu avem vinovați, victimele s-au împușcat singure. Procurori: "S-au tras focuri de armă pe fond de stres și oboseală" Citiți întreaga ordonanță de clasare
Organizarea unui referendum în care să se decidă că o familie este formată din bărbat şi femeie arată imensul nivel de anormalitate la care a ajuns societatea. V-aţi fi imaginat acest referendum în anii 90? Încercaţi să priviţi cu ochii de atunci şi o să constataţi că aşa ceva n-ar fi putut exista întrucât nimeni nu-şi putea imagina altceva. O familie era o familie.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro