Rusii isi retrag toti banii din Romania!

Distribuie!by Deja disensiunile dintre Occident si Federatia Rusa au depasit pana si „linia rosie” stabilita pe vremurile tulburi ale asa-numitului Razboi Rece. Iar in toata aceasta inclestare, Romania pare prinsa intr-o veritabila menghina a intereselor marilor Puteri. Care, dincolo de ideologii, desi nu o recunosc intotdeauna si oficial, poarta si […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Deja disensiunile dintre Occident si Federatia Rusa au depasit pana si „linia rosie” stabilita pe vremurile tulburi ale asa-numitului Razboi Rece. Iar in toata aceasta inclestare, Romania pare prinsa intr-o veritabila menghina a intereselor marilor Puteri. Care, dincolo de ideologii, desi nu o recunosc intotdeauna si oficial, poarta si un nemilos razboi economic pentru acapararea a noi piete de desfacere.

loading...

Este, de altfel, si frontul pe care au marjat cel mai mult rusii. Care, simtind ca pierd teren pe segmentul propagandei, au inceput sa arunce bani, cat mai multi bani, in aliatii cei mai de nadejde ai Statelor Unite ale Americii din fostul bloc sovietic. Si chiar daca in cazul tarii noastre nu s-a procedat in acelasi mod fatis ca in Cehia sau Ungaria, aceasta nu inseamna ca oligarhia lui Putin nu controleaza, deseori prin intermediari indeobste germani sau austrieci sau prin firme „acoperite” ale temutului FSB, importante companii din tara noastra. Iata insa ca, in timp ce grosul analistilor pro-occidentali se pregateau sa faca fata unui nou asalt financiar al Moscovei, rusii au inceput sa-si retraga masiv afacerile din Romania. Ceea ce nu este deloc bine…

Trag obloanele

In urma cu doar cateva luni, servicile secrete romanesti inca erau in alerta maxima, in incercarea de a contracara infuzia de capital rusesc care ajungea masiv in tara noastra, prin intermediul agentilor de influenta ai FSB, serviciul de spionaj rusesc. Mai mult, existau chiar informatii ca rusii vor forta achizitionarea a unui segment cat mai mare din economia romaneasca, scopul Moscovei fiind unul cat se poate de pragmatic. Pentru ca, in lipsa unei puternice comunitati rusofone pe teritoriul tarii noastre, ca in cazul Ucrainei, conducerea Federatiei Ruse ar fi putut clama protejarea intereselor econonomice rusesti. Adica ar fi putut bate cu pumnul in masa pe motiv ca ei au investit masiv in Romania si nu vor decat sa-si protejeze afacerile. Iata insa ca lucrurile par sa se fi schimbat radical, peste noapte. Si asta in conditiile in care relatiile dintre marile puteri occidentale si Romania, pe de o parte, si Federatia Rusa, pe cealalta parte, se deterioreaza de la o zi la alta. Numai ca rusii nu doar ca au oprit peste noapte robinetul cu bani prin care alimentau asaltul economic asupra Romaniei, dar dau semnale clare ca vor trage cu totul obloanele asupra afacerilor derulate in tara noastra. Ceea ce a produs stupoare la Bucuresti, structurile abilitate incercand sa desluseasca toate „fineturile” ce se pot ascunde in spatele acestei miscari surprinzatoare.

Se retrage capitalul

Pentru ca, desi la prima vedere s-ar putea concluziona ca rusii au clacat si ar fi constientizat ca, avand Statele Unite ale Americii in spate, Romania este o „nuca” prea tare pentru ei, lucrurile s-ar putea sa stea chiar pe dos. Iar retragerea capitalului rusesc din Romania sa fie un semnal care sa ingrijoreze serios autoritatile la Bucuresti. Mai ales ca exista voci autorizate care sustin ca orgoliosii generali ai armatei ruse insista sa faca o demonstratie de forta in fata „umilintelor” militare la care i-ar supune fortele NATO. Si ca adevaratele „nuci tari” ar fi de fapt Polonia si Tarile Baltice. Asa ca propaganda de la Moscova s-a napustit deja asupra „fascistilor” romani, mai ales ca nu mai este mult pana la devenirea functionala a scutului de la Deveselu. Moment in care am putea respira mult mai usurati. Pana atunci insa, cei responsabili cu siguranta nationala trebuie sa descifreze in mod corect gestul fara precedent al intermediarilor FSB. Mai ales ca, din pacate, exista destule exemple in care, dupa o astfel de retragere totala de capital, statul care a facut aceasta miscare s-a transformat imediat intr-o forta agresoare…

 

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

ULTIMII ROMÂNI DIN AITA MARE. Un interviu cu Părintele Iustin Gârleanu, de Dan Tanasă: ”Crucile sunt mai numeroase decât membrii comunității românești”!
Centenarul Nicolae Ceaușescu, este centenarul celui despre a cărui viață se pot spune, simplu și cinstit, chiar propriile sale cuvinte: „Eu mi-am făcut datoria!".
Datoria externă a României a depășit 90 de miliarde de euro din 1989 până în prezent
Generalul de brigadă Vasile Hermeneanu: „Ați vrut o țară a procurorilor lui Lazăr și Kovesi, venali, corupți și aserviți unui președinte penal, cu salarii și pensii nesimțite de care nu se pot atinge nimeni! O aveți!”
De ce l-a sprijinit Germania pe Traian Băsescu. Mircea Coșea arată cum profită de România
Protest împotriva Procurorului General: Procurorul torționar este un comunist penal pus de UE general, gașca #rezist care se dădea anticomunistă a lipsit, deci înțelegeți la comanda cui lucrează!
Pentru cei care încă acuză regimul ceaușist că demola biserici, o fotografie de la translatarea bisericii din Reșița
Generația Următoare. Ce fac beizadelele, copiii bogați ai politicienilor
Poluarea omoară cu zile în Bucureşti. Numărul de cazuri de cancer, în creştere din cauza prafului şi a gazelor toxice din aerul Capitalei. Nici la Brașov nu e mai bine!
Călin Popescu Tăriceanu este omul politic responsabil pentru subjugarea financiară a țării prin Afacerea Erste-BCR
Khazara Nuland: „Vin sa inspectez colonia Romania…”. Carpelor de sters pe picioare de la Bucuresti, ati pregatit raportul catre stapana?
Evenimentul Neversea e un eveniment politic de spalare pe creiere, sponsorizat de Kaufland si de mafia traficului de sange donat
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro