Rusia şi Siria au respins un nou atac al ISIS asupra oraşului Palmyra

Distribuie!by După ce duminică armata siriană a trebuit să respingă atacurile grupării ISIS asupra oraşului Palymra, ministrul adjunct de externe al Rusiei, Vladimir Titov, a precizat luni că situaţia este sub control. BUCUREŞTI, 12 dec — Sputnik. Ministru Adjunct de Externe al Rusiei, Vladimir Titov, a declarat luni că Moscova va […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

După ce duminică armata siriană a trebuit să respingă atacurile grupării ISIS asupra oraşului Palymra, ministrul adjunct de externe al Rusiei, Vladimir Titov, a precizat luni că situaţia este sub control.

BUCUREŞTI, 12 dec — Sputnik. Ministru Adjunct de Externe al Rusiei, Vladimir Titov, a declarat luni că Moscova va face tot posibilul să ofere siguranţă oraşului Palmyra, relatează Sputnik International.

loading...

Oficialul rus a precizat că teroriștii nu se vor întoarce în oraș. Potrivit centrului rus de reconciliere siriană, mai mult de 4.000 de militanți ISIS s-au regrupat și au încercat duminică să ocupe Palmyra.

“Noi considerăm eliberarea oraşului Palmyra un rezultat foarte important al acțiunilor noastre comune. Evident, vom face totul pentru a împiedica pe teroriști să revină în aceste zone”, a declarat Vladimir Titov.

Duminică, armata siriană a fost nevoită să respingă atacurile grupării teroriste ISIS în suburbiile orașului după ce rezidenții au fost evacuați. Guvernatorul provinciei Homs a declarat că armata siriană a încercat să recâștige controlul asupra orașului.

Anterior, forțele armate siriene împreună cu milițiile locale s-au angajat în lupte crâncene împotriva militanților ISIS, la marginea orașului antic.

“Lasă-mă să repet că Palmyra se află sub controlul armatei și poliţiei. Militanții ISIS desfășoară atacuri intense, dar acestea au fost respinse”, a declarat o sursa militară pentru RIA Novosti.

Potrivit agenției de știri Al Masdar, teroriștii ISIS care au intrat duminică în Palmyra au fost forțați să fugă după intervenţia Forţelor Aeriene Siriene sprijinite de aviația rusă.

De-a lungul ultimelor luni, ISIS a încercat de mai multe ori să împingă trupele guvernamentale siriene în spatele liniilor oficiale de apărare. La vest de Palmyra, grupul jihadist a urmărit să profite de pe urma a două câmpuri de petrol și gaze, dar toate încercările au fost dejucate.

 


Sursa: .sputnik.md

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Protestul din Piata Victoriei de astazi se numeste : Operațiunea Steagul UE și Revoluția Luminii #rezist „București - Rezistăm. Schimbăm”. (VIDEO LIVE)
Depopularea continua: Nereguli grave la Spitalul Bagdasar Arseni. Mărturia unui angajat, sub protecția anonimatului
Al Treilea Război Mondial stă să ERUPĂ. Putin evacuează 40 de milioane de civili din Rusia
5 lucruri întunecate despre fermierul care vindea carne de om chiar polițiștilor care trebuiau să îl prindă
Atenție! Ce mișcare cere autonomia Transilvaniei și promovează protestele anti-Guvern
Proiect de lege care-l exclude pe președintele țării din procedura de numire a șefilor DNA, DIICOT și ÎCCJ
Dragnea, atac dur asupra multinaţionalelor: Trebuie impus impozit pe cifra de afaceri, nu pe profit. Au afaceri de miliarde şi profit de 0,8 la mie
Polonia: Judecătorii și procurorii rămân fără imunitate!
Laura Bretan – cea mai nouă victimă a DISCRIMINĂRII ideologice LGBT; într-un concurs finanțat de TVR pe bani publici
DNA-ul americanilor a clasat "Dosarul Bechtel", protejandu-i astfel pe americani
KOVESI E TERMINATA – Curtea Constitutionala a decretat ca DNA nu avea voie sa inceapa urmarirea penala si sa defileze ministri in dosarul Ordonantei 13: “Infractiunea de favorizare a faptuitorului nu poate fi comisa prin adoptarea unui act normativ... nici una dintre infractiunile pentru care s-a dispus extinderea nu intra in sfera de competenta a DNA... Toate argumentele expuse mai sus, impuneau organului judiciar solutia de clasare”. Kovesi si Lazar trebuie demisi (Decizia)
Iohannis – președintele bogaților, firmele străine – comportament neloial
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro