Rusia și Iranul amenință SUA: „De acum, vom reacționa ferm la orice agresiune împotriva Siriei”

Distribuie!by loading... Relațiile s-au tensionat între SUA, care au cerut duminică plecarea președintelui sirian, Bashar al-Assad, și aliații Damascului, în special Rusia și Iran, care au amenințat cu represalii Washingtonul, relatează AFP, citată de Agerpres. „Agresiunea împotriva Siriei depășește toate liniile roșii. De acum, vom reacționa ferm la orice agresiune împotriva […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Relațiile s-au tensionat între SUA, care au cerut duminică plecarea președintelui sirian, Bashar al-Assad, și aliații Damascului, în special Rusia și Iran, care au amenințat cu represalii Washingtonul, relatează AFP, citată de Agerpres. „Agresiunea împotriva Siriei depășește toate liniile roșii. De acum, vom reacționa ferm la orice agresiune împotriva Siriei și orice încălcare a liniilor roșii”, afirmă într-un comunicat „camera de operațiuni comune”, un organism cu sediul în Siria, care include Rusia, Iran și forțele „aliate” ale Hezbollahului libanez.

Președintele iranian Hassan Rohani și-a reînnoit sprijinul pentru Damasc și a condamnat atacul SUA, potrivit agenției siriene Sana. „Afirmațiile potrivit cărora Al-Assad ar fi în spatele atacului chimic de la Khan Shaykhun sunt fără fundament”, a afirmat Rohani sâmbătă seara într-un comunicat.


Șefii armatelor rusă și iraniană și-au exprimat sâmbătă voința de a continua cooperarea militară în sprijinul președintelui Al-Assad „până la înfrângerea totală a teroriștilor și a celor care îi susțin”.

Iran, Rusia și Siria îi cataloghează drept „teroriști” pe toți oponenții regimului sirian.


La rândul său, secretarul de stat american Rex Tillerson se întreba duminică, cu două zile înainte de vizita sa la Moscova, cu privire la intențiile reale ale Rusiei în Siria, unde aceasta și-a arătat — potrivit lui — „incompetența” în ceea ce privește modul în care a supravegheat eliminarea arsenalului chimic de către regimul de la Damasc. „În mod evident, aceștia sunt aliații lui Bashar al-Assad!”, a remarcat Rex Tillerson într-un interviu la canalul de televiziune ABC. „Nu cred că rușii doresc o deteriorare a relațiilor cu Statele Unite, dar va trebui să avem o mulțime de discuții și dialog pentru a înțelege mai bine ce relație vrea Rusia cu noi”, a spus în continuare secretarul de stat american.

 

Citeste mai mult: Realitatea.net

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

LOCUINȚELE FĂCUTE PE VREMEA LUI NICOLAE CEAUSESCU, ULTIMUL CAPITOL LA CARE ROMÂNIA STA BINE. Eurostat: România, țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe din UE.
S-a decis. Cum va arata marea MOSCHEE de la Bucuresti
Holzindustrie în dosarul Hrebenciuc-Adam-Ilie Sârbu: “Dacă scot banii Schweighoferii ăștia, măcar 200.000 de euro”.. Cei mai ieftini trădători din istoria lumii !
Războiul împotriva ENEL începe de la Arad – via Bischheim (Germania). Arhitectul arădean Albin Toth este pregătit să dea în judecată „mamutul energetic” pentru NERESPECTAREA CONTRACTELOR și FURT!
BOMBA DEUTSCHE WELLE: PESTA PORCINA ”CURATA” TERENUL PENTRU FERMIERII DANEZI SI OLANDEZI?
SE PREGATESTE CELULA PENTRU BINOM – Premierul Viorica Dancila solicita desecretizarea protocoalelor dintre SRI si marile parchete, pe baza carora a functionat o Justitie oculta si abuziva. Sunt informatii ca protocoalele contin prevederi in afara legii, care au incalcat grav dreptul la un proces echitabil. Cititi comunicatul Guvernului care da fiori “Binomului”
Avem o țară plină de imbecili cu studii superioare, care nu știu că America e continent. Sunteți o generație aproape pierdută
„Executia sotilor Ceaușescu la peretele unui veceu rămâne pe conștiința lor”, a lui Iliescu și Gorbaciov
Grecii, pur şi simplu, nu vor să facă ce le zice FMI
Un consilier local din Caraş-Severin a plătit cu viaţa pentru că s-a opus furturilor de lemn
Adevărata miză a invaziei din Afganistan? O ”mică” comoară de 3000 de miliarde de dolari!
Lovitura dura pentru Turcia: NATO nu va interveni in cazul unui RAZBOI cu Rusia
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro