Rusia și Iranul amenință SUA: „De acum, vom reacționa ferm la orice agresiune împotriva Siriei”

Distribuie!by loading... Relațiile s-au tensionat între SUA, care au cerut duminică plecarea președintelui sirian, Bashar al-Assad, și aliații Damascului, în special Rusia și Iran, care au amenințat cu represalii Washingtonul, relatează AFP, citată de Agerpres. „Agresiunea împotriva Siriei depășește toate liniile roșii. De acum, vom reacționa ferm la orice agresiune împotriva […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Relațiile s-au tensionat între SUA, care au cerut duminică plecarea președintelui sirian, Bashar al-Assad, și aliații Damascului, în special Rusia și Iran, care au amenințat cu represalii Washingtonul, relatează AFP, citată de Agerpres. „Agresiunea împotriva Siriei depășește toate liniile roșii. De acum, vom reacționa ferm la orice agresiune împotriva Siriei și orice încălcare a liniilor roșii”, afirmă într-un comunicat „camera de operațiuni comune”, un organism cu sediul în Siria, care include Rusia, Iran și forțele „aliate” ale Hezbollahului libanez.

Președintele iranian Hassan Rohani și-a reînnoit sprijinul pentru Damasc și a condamnat atacul SUA, potrivit agenției siriene Sana. „Afirmațiile potrivit cărora Al-Assad ar fi în spatele atacului chimic de la Khan Shaykhun sunt fără fundament”, a afirmat Rohani sâmbătă seara într-un comunicat.


Șefii armatelor rusă și iraniană și-au exprimat sâmbătă voința de a continua cooperarea militară în sprijinul președintelui Al-Assad „până la înfrângerea totală a teroriștilor și a celor care îi susțin”.

Iran, Rusia și Siria îi cataloghează drept „teroriști” pe toți oponenții regimului sirian.


La rândul său, secretarul de stat american Rex Tillerson se întreba duminică, cu două zile înainte de vizita sa la Moscova, cu privire la intențiile reale ale Rusiei în Siria, unde aceasta și-a arătat — potrivit lui — „incompetența” în ceea ce privește modul în care a supravegheat eliminarea arsenalului chimic de către regimul de la Damasc. „În mod evident, aceștia sunt aliații lui Bashar al-Assad!”, a remarcat Rex Tillerson într-un interviu la canalul de televiziune ABC. „Nu cred că rușii doresc o deteriorare a relațiilor cu Statele Unite, dar va trebui să avem o mulțime de discuții și dialog pentru a înțelege mai bine ce relație vrea Rusia cu noi”, a spus în continuare secretarul de stat american.

 

Citeste mai mult: Realitatea.net

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Tender și Prospecțiuni SA au început 2015 după ”rețeta clasică”: intrând fără acord pe terenurile oamenilor,
Banca Mondiala, raspuns naucitor despre Romania de la un lider PNL
A fost (și încă mai este) Iohannis colaborator al Securității? Când va ieși adevărul despre el la lumină, la sfârșitul mandatului (viitor) ca la Lazăr?
Dictatura homosexuală, la putere în Spania. Toate organizațiile pro-viață și pro-familie își vor închide activitatea
Ziarul Gândul "Tot mai mulţi refugiaţi vor să rămână în România. În România sunt deja 20.000 de migranți. Doar la Timișoara sunt 3.100"
NE VOR LUA ȘI SAREA. Speculanții de peste ocean de la Fondul Proprietatea vor sa ne ia și SAREA. Fondul Proprietatea care are deja 49% din SALROM cere Ministerului Economiei să listeze Salrom pe Bursă ca să ajungă la peste 50%
Ginerele lui Ceausescu confirma ceea ce se stia de mult: Nicu Ceausescu a fost lichidat la comanda ca si parintii lui
ÎNFIORĂTOR: Unde DISPAR persoanele fără adăpost din SUA? Camionete albe ridică oamenii și nu mai sunt văzuți niciodată! Sunt înscriși în lagărele FEMA, exterminați în ”afumători”?
George Soros, omul din spatele haosului din Ucraina
Polonia a cumparat 9 tone de aur anul acesta. Este una dintre cele mai mari achiziţii de metal preţios făcută de o ţară a UE
Mineritul nu e pentru romani! Britanicii vor extrage câte 30 de tone de aur şi argint pe lună la o mină din Suceava
Ministrul polonez de Externe: ”UE folosește standarde duble față de mai multe țări, inclusiv România!”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro