Rusia despre sistemul anti-rachetă instalat de NATO în România: „Nu vor putea rezista unui atac intens”

Distribuie!by loading... Serghei Karakaiev, comandantul Forțelor strategice din Rusia, a avertizat că țara sa deține sisteme care pot trece de scutul anti-rachetă instalat de SUA. El făcea referire la sistemele montate de NATO în țara noastră și în Polonia, informeaza b1.ro. ”Evaluările specialiştilor arată că sistemele antirachetă americane aflate în […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

putin

loading...

Serghei Karakaiev, comandantul Forțelor strategice din Rusia, a avertizat că țara sa deține sisteme care pot trece de scutul anti-rachetă instalat de SUA. El făcea referire la sistemele montate de NATO în țara noastră și în Polonia, informeaza b1.ro.

”Evaluările specialiştilor arată că sistemele antirachetă americane aflate în curs de instalare nu vor putea rezista unui atac intens efectuat de unităţi strategice ruse”, a spus Karakiev, potrivit Mediafax.

Totodată, șeful din armata rusă a ținut să menționeze că pe teritoriul Rusiei s-au instalat siteme moderne de rachete balistice, ale căror poziții nu sunt cunoscute de ”inamici”.

„De aceea, Rusia nu intenţionează să monteze rachete strategice înregiunea Arctica; nu sunt necesare”, a arătat Karakiev.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în luna noiembrie că țara sa va consilida capacitățile nucleare strategice. Aceasta este o reacție la sistemele instalate de NATO în Europa de Est. Putin a precizat că armata Federației Ruse a dezvoltat armament care poate distruge orice instalație antibalistică.

”Rusia va lua măsuri de retorsiune în sensul consolidării capacităţilor forţelor nucleare. De asemenea, vom dezvolta propriile sisteme antirachetă. Am spus de la început că vom dezvolta sisteme de atac pentru distrugerea oricăror instalaţii antibalistice”, a spus președintele rus.

De altfel, potrivit liderului de la Kremlin, pretextele conform cărora sistemele antirachetă din țările aflate în Europa de Est ar viza amenințările balistice din partea Iranului și Coreei de nord ascund intențiile SUA de a dobândi superioritatea militară în zonă.

”Adevăratul scop este neutralizarea potenţialului nuclear al altor state, inclusiv al Rusiei şi al aliaţilor ei”, afirmă Președintele Putin.

Totodată,Moscova a acuzat în repetate rânduri că sistemele antirachetă care urmează să fie instalate în România și Polonia sunt încălcări ale prevederilor Tratatului forțelor nucleare intermediare (INF). În luna martie, Serghei Riabkov, adjunctul ministrului de Externe al Rusiei susținea că sistemele MK-41 (Aegis) sunt utilizate pentru rachete cu rază medie și lungă de acțiune. Acestea sunt interzise prin tratatul forțelor nucleare intermediare.

În același context, Washingtonul a spus că sistemele antirachetă amplasate în România și Polonia nu încalcă tratatul menționat anterior, ei explicând că armele nu sunt îndreptate împotriva rusiei.

 

 


Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Viktor Orban: „Suntem invadati. Avem DATORIA istorica si morala de a APARA Europa” (VIDEO)
Altă perspectivă asupra unei privatizări contestate Vânzarea Electrica sărăceşte România cu 17,4 miliarde euro
Procurorii interzic Fundatia „George Soros” in Rusia: „este o amenintare la adresa securitatii nationale ruse”
CIRC SI PANARAMA LA DNA – Asa intelege DNA sa protesteze impotriva OUG 7/2019, mintind populatia si victimizandu-se. Pagina web a Directiei Nationale Anticoruptie a fost impanzita cu mesajul "DNA – institutie in pericol de a fi blocata de OUG 7/2019. Combaterea coruptiei la nivel inalt risca sa fie paralizata". DNA a incheiat 2018 cu 40% achitari. Dupa ce ca e capra raiosa, mai tine si coada sus!
"Dictatorul" Assad, sărbătorit pe străzile din Alep. După 4 ani, aici s-a ridicat din nou bradul de Crăciun
„Politicienii postdecembrişti au făcut românilor mai mult rău decât mongolii, ungurii, turcii, nemţii şi ruşii"
MEGA SCANDAL DE 40 MILIARDE EURO: Gazele din Marea Neagră vor merge direct în Austria
Noul ministru al Agriculturii nu vrea aprozare cu produse româneşti. Casa de Comerţ Unirea, creată de Daea, atârnă de un fir de aţă
ILIESCU E TERMINAT. PROCURORII AU CONSTATAT CĂ NOUA CONDUCERE DIN 1989 A DETERMINAT MOARTEA ȘI RĂNIREA OAMENILOR
Călin Popescu-Tăriceanu primeşte Ordinul Legiunii de Onoare în grad de Cavaler Mason
Strategia de distrugere a neamului romanesc
SRI A MINȚIT. "Cele 100 de informări" despre Hexi Pharma erau doar 4 informări făcute în 5 ani iar destinatarii lor au fost președinții Consiliilor județene Cluj și Vâlcea, prefectul de Cluj și un ministru al Sănătății
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro