Rusia despre sistemul anti-rachetă instalat de NATO în România: „Nu vor putea rezista unui atac intens”

Distribuie!by loading... Serghei Karakaiev, comandantul Forțelor strategice din Rusia, a avertizat că țara sa deține sisteme care pot trece de scutul anti-rachetă instalat de SUA. El făcea referire la sistemele montate de NATO în țara noastră și în Polonia, informeaza b1.ro. ”Evaluările specialiştilor arată că sistemele antirachetă americane aflate în […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

putin

loading...

Serghei Karakaiev, comandantul Forțelor strategice din Rusia, a avertizat că țara sa deține sisteme care pot trece de scutul anti-rachetă instalat de SUA. El făcea referire la sistemele montate de NATO în țara noastră și în Polonia, informeaza b1.ro.

”Evaluările specialiştilor arată că sistemele antirachetă americane aflate în curs de instalare nu vor putea rezista unui atac intens efectuat de unităţi strategice ruse”, a spus Karakiev, potrivit Mediafax.

Totodată, șeful din armata rusă a ținut să menționeze că pe teritoriul Rusiei s-au instalat siteme moderne de rachete balistice, ale căror poziții nu sunt cunoscute de ”inamici”.

„De aceea, Rusia nu intenţionează să monteze rachete strategice înregiunea Arctica; nu sunt necesare”, a arătat Karakiev.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în luna noiembrie că țara sa va consilida capacitățile nucleare strategice. Aceasta este o reacție la sistemele instalate de NATO în Europa de Est. Putin a precizat că armata Federației Ruse a dezvoltat armament care poate distruge orice instalație antibalistică.

”Rusia va lua măsuri de retorsiune în sensul consolidării capacităţilor forţelor nucleare. De asemenea, vom dezvolta propriile sisteme antirachetă. Am spus de la început că vom dezvolta sisteme de atac pentru distrugerea oricăror instalaţii antibalistice”, a spus președintele rus.

De altfel, potrivit liderului de la Kremlin, pretextele conform cărora sistemele antirachetă din țările aflate în Europa de Est ar viza amenințările balistice din partea Iranului și Coreei de nord ascund intențiile SUA de a dobândi superioritatea militară în zonă.

”Adevăratul scop este neutralizarea potenţialului nuclear al altor state, inclusiv al Rusiei şi al aliaţilor ei”, afirmă Președintele Putin.

Totodată,Moscova a acuzat în repetate rânduri că sistemele antirachetă care urmează să fie instalate în România și Polonia sunt încălcări ale prevederilor Tratatului forțelor nucleare intermediare (INF). În luna martie, Serghei Riabkov, adjunctul ministrului de Externe al Rusiei susținea că sistemele MK-41 (Aegis) sunt utilizate pentru rachete cu rază medie și lungă de acțiune. Acestea sunt interzise prin tratatul forțelor nucleare intermediare.

În același context, Washingtonul a spus că sistemele antirachetă amplasate în România și Polonia nu încalcă tratatul menționat anterior, ei explicând că armele nu sunt îndreptate împotriva rusiei.

 

 


Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro