Rusia dă asigurări că nu se pregătește să invadeze Polonia

Distribuie!by Viitoarele exerciții militare comune Rusia-Belarus din septembrie nu fac parte dintr-un plan de a invada Polonia, Lituania sau Ucraina și au caracter „pur defensiv”, a dat asigurări marți Ministerul Apărării rus, relatează DPA, citată de Agerpres. „Sunt imaginate cele mai incredibile scenarii”, a afirmat ministerul într-un comunicat. „Niciuna dintre […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Viitoarele exerciții militare comune Rusia-Belarus din septembrie nu fac parte dintr-un plan de a invada Polonia, Lituania sau Ucraina și au caracter „pur defensiv”, a dat asigurări marți Ministerul Apărării rus, relatează DPA, citată de Agerpres.
„Sunt imaginate cele mai incredibile scenarii”, a afirmat ministerul într-un comunicat. „Niciuna dintre aceste variante paradoxale nu are ceva în comun cu realitatea”, a dat asigurări Ministerul Apărării rus.
„Exercițiile Zapad-2017 sunt antiteroriste și au un caracter pur defensiv’, a declarat ministrul adjunct al apărării rus Alexander Fomin, într-o conferință de presă.
Oficialul rus a denunțat totodată presa și capitalele occidentale, pe care le-a acuzat că au ‘vehiculat mituri în legătură cu așa-numita ‘amenințare rusă’ ‘ înainte de aceste manevre prevăzute pentru perioada 14-20 septembrie.
„Unii au mers până într-acolo încât au spus că exercițiile (Zapad-2017) vor fi folosite ca o rampă de lansare pentru a invada și ocupa Lituania, Polonia sau Ucraina”, a spus Fomin.
Potrivit scenariului acestor manevre, explicat de Ministerul Apărării rus, armata va trebui să lupte împotriva unor ‘grupuri extremiste’ infiltrate în Belarus și enclava rusă Kaliningrad cu scopul organizării de acte teroriste și destabilizării celor două țări.
În schimb, omologul său belarus, generalul Oleg Belokonev, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă la Minsk, că scenariul prevede că încercările de destabilizare provin de la ‘o coaliție de țări din Vest, (….) unde se găsesc Polonia, Lituania și Letonia’.
Exercițiile militare Zapad 2017, la care vor participa aproximativ 13.000 de militari — 7.200 din Belarus și 5.500 din Rusia—, sunt programate în perioada 14-20 septembrie în Belarus și în regiunile din vestul Rusiei, Kaliningrad, Leningrad și Pskov, și în cadrul manevrelor vor fi folosite peste 700 de unități de tehnică de luptă. Armata belarusă a precizat că soldații ruși care vor participa la exercițiile militare se vor întoarce imediat în Rusia.
Exercițiile au drept scop să consolideze coordonarea militară între statele aliate Rusia și Belarus, a subliniat Ministerul Apărării rus.
NATO și-a exprimat săptămâna trecută regretul față de lipsa de ‘transparență’ din partea Rusiei și a Belarusului privind manevre militare prevăzute să aibă loc la granițele Alianței și la care aceasta din urmă va putea să trimită doar doi observatori pentru o perioadă de timp limitată.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

KOVESI E TERMINATA – Curtea Constitutionala a decretat ca DNA nu avea voie sa inceapa urmarirea penala si sa defileze ministri in dosarul Ordonantei 13: “Infractiunea de favorizare a faptuitorului nu poate fi comisa prin adoptarea unui act normativ... nici una dintre infractiunile pentru care s-a dispus extinderea nu intra in sfera de competenta a DNA... Toate argumentele expuse mai sus, impuneau organului judiciar solutia de clasare”. Kovesi si Lazar trebuie demisi (Decizia)
BYE BYE LULU! – Tudorel Toader cere revocarea Laurei Kovesi din fruntea DNA. Exceptional Raport stiintific al ministrului Justitiei despre necesitatea revocarii sefei DNA pentru management deficitar cu consecinte nefaste pentru Romania: record de conflicte constitutionale intre puterile statului; premisele blocarii activitatii legiuitorului; sfidarea Parlamentului; anchete in afara cadrului legal; implicarea in anchetele altor procurori; incercarea de a obtine condamnari cu orice pret (Raport)
20 iunie: Pica Ambasada SUA!
Cumpănașu: Sistemul mafiot susținut de hashtagisti #rezist mi-a omorât nepoata
3 țări NATO și UE au sabotat România în scandalul Rogozin: Polonia, printre ele
IDIOȚILOR! Scrisoare deschisă către PNL | „AŢI PROFITAT NERUŞINAT DE REVOLTA inevitabilă după “Colectiv” pentru a instala un guvern de tehnocraţi, continuându-vă, aranjamentele”
SE APROPIE RĂZBOIUL? Operațiune militară de AMPLOARE a Rusiei în apropierea României
Şeful DNA îl menajează pe Dan Barna?
Deutsche Welle: Redesemnarea ca premier a lui Orban SCHIZOFRENIE POLITICĂ
Europarlamentar austriac: Dacă Schweighofer ar lucra la noi ca în România, ar avea dosare grele
De ce SAREA din ROMÂNIA NU mai e BUNĂ? Se importă sare de 67 MILIOANE EURO!
Canada: Ontario promulgă o lege care permite guvernului să ia copiii părinților care se opun „tranziției de gen”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro