RUSIA ataca din nou Romania: „Nu am uitat de partea cui a LUPTAT in Al Doilea Razboi Mondial”

Distribuie!by loading... Ministerul de Externe al Federatiei Ruse isi exprima ingrijorarea fata de incercari din Romania de a retusa sau a rescrie istoria celui de-al Doilea Razboi Mondial, indeosebi prin folosirea unei retorici cu pronuntat caracter antirusesc, a declarat purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

razboi-600x300

loading...

Ministerul de Externe al Federatiei Ruse isi exprima ingrijorarea fata de incercari din Romania de a retusa sau a rescrie istoria celui de-al Doilea Razboi Mondial, indeosebi prin folosirea unei retorici cu pronuntat caracter antirusesc, a declarat purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit paginii web a MAE rus, citate de Agerpres.

Intr-o conferinta de presa care a avut loc joi, la Moscova, ea a vorbit despre o expozitie organizata recent la Bucuresti, avand ca tema deportarea sasilor din Transilvania in URSS in 1945, in contextul in care pe plan international se comemora Ziua Holocaustului, marcata si la Bucuresti ‘prin evenimente destul de modeste’, conform aprecierilor Mariei Zaharova.

In schimb, expozitia despre deportarea etnicilor germani in URSS a avut, in opinia ei, ‘tonuri fatis antisovietice si antirusesti’, punandu-se accentul pe condamnarea actiunilor ‘crude, inumane’ ale ‘fortelor de ocupatie sovietice’ fata de etnicii germani si lasandu-se in schimb deoparte ‘fapte pe larg cunoscute care dovedesc vina Berlinului si a Bucurestiului in genocidul evreilor si al tiganilor’. Purtatoarea de cuvant a MAE rus a afirmat ca ‘un rol activ in tot acest spectacol’ l-a avut ambasadorul Germaniei in Romania, Werner Hans Lauk, potrivit paginii oficiale a MAE rus www.mid.ru.

‘La ceremonia de deschidere a expozitiei (despre deportarea sasilor) nu s-a auzit niciun fel de condamnare a Holocaustului, niciun cuvant de compasiune pentru evreii romani. A fost dat uitarii adevarul istoric potrivit caruia listele cu germani care urmau sa fie exilati din Romania postbelica au fost intocmite chiar de administratia romaneasca’, a declarat purtatoarea de cuvant a MAE rus.

In acest mod, a spus Zaharova, Bucurestiul si-a asigurat reducerea comunitatii de sasi si totodata a comunitatii maghiare in Transilvania in favoarea populatiei romanesti.

‘Cine, daca nu in primul rand presedintele Romaniei, etnicul german Klaus Iohannis, ar trebui sa cunoasca aceste pagini din istoria recenta a tarii sale’, a intrebat retoric Maria Zaharova, potrivit paginii web a MAE rus.

In final, ea a adaugat ca, in aceste zile cand este marcata capitularea nazistilor la Stalingrad, Rusia nu a uitat de partea cui a luptat armata romana in acele zile.

 


Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

LOVITURA DE STAT DIN DECEMBRIE 1989 – APEL INTERNATIONAL PENTRU ATACAREA ROMANIEI, DATE SI DOCUMENTE OFICIALE SI BENEFICIARII: DISIDENTI – AGENTI STRAINI
Lovitura de stat 22. 12. 1989
MĂRTURIA CUTREMURĂTOARE a duhovnicului care a rostit primele rugăciuni la căpătâiul morților de la „Colectiv”. Părintele Vasile: „Pompierii plângeau lângă trupurile arse” | A cincea zi de doliu
Turcia vs. Rusia. Capacitățile militare ale celor două țări
Traian Băsescu: Vă dați ce înseamnă un camion cu 35 de miliarde de euro? Dacă dl Irimescu are dreptate înseamnă că mulți ar trebui să fie arestați, iar dacă el este nebun trebuie dus la ospiciu sau arestat
Noi BIRURI pe DIASPORA | A început DUBLA IMPOZITARE! Vezi în ce condiții
PRINTUL CHARLES SI VICLENISMUL MAGHIAR DIN TRANSILVANIA
Ce a facut Ponta face si micul taran franțuzit din Sălaj Julien si Prostovanul Național German Pas cu Pas, Statul vinde tot: CE Oltenia, Hidroelectrica, Aeroporturi București, Portul Constanța
Preşedintele României şi CSAT au minţit! Există „securişti” în Justiţie! Iată Dovada!
Iulian Fota : Oamenii din piețe sunt floarea intelectuală a acestei țări: tineri, energici, inteligenți, creativi. Dar aceste calități nu îi fac imuni la manipulare!
Timmermans a anunțat că se va emite ”Legea Coloniei”! Vizată – România!
Judecatoarea Dana Gîrbovan: „Tăcerea procurorilor în scandalul implicării Procurorului General Augustin Lazar în aparatul de represiune anti-comunistă este asurzitoare”
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro