Românii l-au vândut la fier vechi, dar iahtul “Libertatea” a devenit vas de lux sub pavilion britanic!

Distribuie!by Iahtul “Libertatea” nu a fost reparat. A fost  vândut la fier vechi. L-au recondiționat alții și  a devenit vas de lux. Vândut de autoritățile române la preț de fier vechi unui britanic, iahtul respectiv este astăzi unul dintre cele mai luxoase din lume. loading... Vânzarea nu trebuia să aibă […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Iahtul “Libertatea” nu a fost reparat. A fost  vândut la fier vechi. L-au recondiționat alții și  a devenit vas de lux.

Vândut de autoritățile române la preț de fier vechi unui britanic, iahtul respectiv este astăzi unul dintre cele mai luxoase din lume.

loading...

Vânzarea nu trebuia să aibă loc pentru că nava era înscrisă în categoria „Tezaur”și făcea parte Patrimoniului Cultural Național, scrie ziaruldeinvestigații.ro. Pe fostul iaht regal s-au luat 265.000 dolari, dar restaurat şi rebotezat „Nahlin“este evaluat astăzi la cca. 50 milioane de euro, fiind clasat în top 6 al celor mai luxoase vase de croazieră.

Ambarcațiunea  a fost construită în anul 1930 la Şantierul John Brown & Co Ltd, din Clydebank (Scoţia).

Primul proprietar al navei a fost lady Annie Henriette Youle, care i-a dat numele “Nahlin”.


În 1934 a devenit iahtul Casei Regale din Marea Britanie, fiind cumpărat de Regele Edward al VIII-lea, iar în 1937 era cumpărat de Guvernul Tătărăscu, cu suma de 120.000 de lire sterline. Nava s-a numit “Luceafărul” şi a fost dăruită Casei Regale.

Pe 6 ianuarie 1948, comuniștii au rebotezat-o “Răsăritul” şi mai târziu “Libertatea”, nume sub care a fost acostată la Galaţi, fiind folosită ca restaurant plutitor. După 1990, nava a făcut parte din activele fostei reţele de restaurante Regal SA Galaţi, iar în 1998 a fost vândută de FPS și „exportată” în Anglia.

Sub numele  „Nahlin” colindă iarăși mările și oceanele lumii.

 

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ceausescu avea dreptate – „Revolutia” a fost o lovitura de stat organizata de straini
Avertisment teribil de la NATO: Vremea păcii în Europa a trecut!
Persecuţia crestinilor a inceput si in Romania !! Klaus Iohannis, va promulga Legea antinaţională şi anticonstituţională Sfinţii Închisorilor, Cioran, Eliade, Ţuţea, Noica, Vulcănescu, Gafencu interzişi de Iohannis şi clasa politică coruptă
Cancerul economic - Supermarketurile distrug economia Romaniei. Dacii care se bat in piept rup usile supermarketurilor imperialiste !! Motoul patronilor imperialisti: "Romania este o plantatie de sclavi consumatori.. vor cumpara si facale daca sunt frumos ambalate si la pret de oferta" .. Spor la cumparaturi cu cosuletul libertatii castigate de dupa '89, acum aveti "da toate" !!
Mitul lui Ceauşescu va salva, poate, România
Unde ar fi ajuns Nadia Comaneci sau Gica Hagi daca nu s-ar fi nascut in comunism?
EXPLOZIV/CARACATIȚA lui Oprea ajunge până la vârful Parchetului General, SRI şi DNA. Noi DEZVĂLUIRI
În august se opresc arestările! | Veste neaşteptată pentru politicienii şi afaceriştii vânaţi de procurori
EXCLUSIV. Memoriile Generalului Iulian Vlad: Brucan a fost şi agent MOSSAD. Ceauşescu n-a vrut să-l arestăm
Francmasoneria, securitatea şi regimul comunist ''Ceausescu : simbolismul nu face doi bani in politica , poate-n arta'' !!!
Nicolae Ceaușescu a fost premiant în școala primară însă nu a putut continua școala căci monarhia ținea 90% analfabeți ca sa nu apară vreun conducător din popor sa îi desființeze
Muftiul Iusuf Murat ne minte chiar de ramadan si ne spune basme arabe din 1001 de nopti sau chiar ne ia de prosti?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro