România, ţară de lumea a treia. Rwanda ne întrece la competitivitate, Tanzania ne depăşeşte la infrastructură, iar Congo la învăţământ

Distribuie!by   Infrastructura este una dintre marile probleme naţionale ale României, ţara noastră neavând nici până acum o autostradă care să traverseze Carpaţii    FOTO Mediafax România stă mai prost decât Rwanda, India sau Vietnam într-un top mondial ale competitivităţii, în vreme ce la sănătate şi la învăţământ suntem depăşiţi […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

România stă mai prost decât Rwanda, India sau Vietnam într-un top mondial ale competitivităţii, în vreme ce la sănătate şi la învăţământ suntem depăşiţi de mai multe state africane sau asiatice.

loading...

România a coborât nouă poziţii în topul mondial al competitivităţii, clasându-se pe locul 62 din 138 de state, conform clasamentului întocmit de către Forumul Economic Mondial (WEF), ţara noastră fiind trasă în jos de infrastructură, educaţie, sănătate şi administraţie.


În top, România este depăşită de Bulgaria (50), Polonia (36), Cehia (31) şi ţările baltice, dar se află în faţa Ungariei (69) sau Slovaciei (65).
Mai grav, România este depăşită de ţări ca Azerbaidjan (37), Kuweit (38), India (39), Indonezia (41), Rusia (43), Rwanda (52), Kazahstan (53), Turcia (55), Georgia (59) sau Vietnam (60). România este vecină în clasament cu un stat din America de Sud, Columbia (61) şi este urmată imediat în top de Iordania (63) şi Botswana (64).

INFRASTRUCTURA ESTE PRAF

În clasamentul general România a obţinut 4,3 puncte, pe o scară de la 1 la 7, fiind luate în considerare condiţiile de bază din economie, eficienţa, precum şi inovaţia şi sofisticarea afacerilor.
Datele arată că ţara noastră stă foarte prost la capitolul infrastructură, problemă stringentă din cauza întârzierilor din ultimii ani la lucrările de construcţia autostrăzilor, dar şi în privinţa sănătăţii şi educaţiei, aflate la rândul lor în ultima perioadă în centrul mai multor scandaluri.
În cadrul datelor defalcate, România ocupă locul 105 în privinţa infrastructurii de transport, sub ţări ca Tanzania (104), Cambodgia (102), Ghana (101), Etiopia (83), Tadjikistan (86), Trinidad & Tobago (72), Kenya (67), Sri Lanka (55) sau Namibia (52). Topul infrastructurii de transport este condus la nivel mondial de către Emiratele Arabe Unite, Singapore, Hong Kong, Olanda şi Japonia.
În cazul condiţiilor de bază, care reunesc instituţiile, infrastructura, mediul macroeconomic şi sănătatea şi educaţia primară, România se află pe poziţia 72 (4,55 puncte). În cazul instituţiilor, ţara noastră se află pe locul 92.

STĂM BINE CU MACROECONOMIA

România stă cel mai bine în cazul mediului macroeconomic (locul 28). Factorul eficienţă economică, la care România ocupă locul 55, reuneşte educaţia superioară (locul 67), eficienţa pieţei (locul 80) şi eficienţa forţei de muncă (locul 88). De asemenea, acest factor include dezvoltarea pieţei financiare (locul 83), pregătirea tehnologică (locul 48) ţi mărimea pieţei (locul 42).
România s-a plasat cel mai slab în privinţa inovaţiei şi sofisticării afacerilor, abia pe locul 100, cu doar 3,35 de puncte. Defalcat, în privinţa sofisticării, ţara noastră se află pe locul 104, iar în cazul inovaţiei pe 93.

ÎNVĂŢĂMÂNT MAI PROST DECÂT ÎN CONGO

În raport se mai arată că România ocupă poziţia 56 în cazul educaţiei şi competenţelor. În cazul competenţelor forţei de muncă actuale, România este pe locul 59, iar în cel al competenţelor forţei de muncă viitoare pe 60, astfel că trendul este negativ.
De altfel, în cazul calităţii sistemului de învăţământ, România este depăşită de către aproape întreaga planetă, ţara noastră fiind pe locul 121 din 138. În acest caz, sistemul nostru de învăţământ este mai slab decât cele din Gabon (116), Congo (113), Tanzania (96), Uganda (90), Nepal (77), Ucraina (55), Laos (54), Albania (34). Pe primele locuri la această categorie se regăsesc Elveţia, Singapore, Finlanda, Belgia şi Qatar.
În domeniul sănătăţii, ţara noastră se află pe locul 68 din întreaga lume, sub state ca Jamaica (65), Iran (63), Barbados (59), Bulgaria (54), Bosnia (44), Muntenegru (43), Liban (34), Chile (29) sau Grecia (19).
În fine, la dinamismul afacerilor, România este pe locul 51, iar la capacitatea de inovaţie pe 66.
În privinţa celor mai problematici factori pentru derularea afacerilor, pe primul loc este indicat accesul la finanţare, cu un scor de 16,6 puncte. Birocraţia ocupă al doilea loc în top, cu 15,9 puncte, în vreme ce nivelul mare al taxelor vine pe poziţia a treia, cu 14,7 puncte. Forţa de muncă educată inadecvat urmează în clasament, cu 10,4 puncte, în vreme ce corupţia bifează, la rândul său, un scor de 10,1.

CINE MAI E ÎN TOP

Primul loc în top este ocupat de către Elveţia, aceasta fiind urmată de către Singapore, ambele fiind puternice hub-uri financiare. Podiumul este completat de către SUA, în vreme ce în top 10 se mai regăsesc şi Olanda, Germania, Suedia, Marea Britanie, Japonia, Hong Kong şi Finlanda. Franţa, Spania şi Italia, mari puteri economice din cadrul Uniunii Europene se regăsesc mult mai jos. Franţa ocupă, astfel, locul 21, Spania se află pe 32, iar Italia pe 44.
Între surprizele din top se regăsesc state ca Emiratele Arabe Unite, patria-mamă a emiratelor Dubai şi Abu Dhabi, care ocupă poziţia a 16-a, în vreme ce Israelul se regăseşte pe locul 24. Islanda se află, la rândul său, pe locul 27. Panama şi Costa Rica se află şi ele peste România, ocupând locurile 42 şi, respectiv, 54.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ungaria sprijină natalitatea prin credite fără dobândă și alte înlesniri fiscale
Generalul de brigadă Vasile Hermeneanu: „Ați vrut o țară a procurorilor lui Lazăr și Kovesi, venali, corupți și aserviți unui președinte penal, cu salarii și pensii nesimțite de care nu se pot atinge nimeni! O aveți!”
Cine a comandat spionarea șefei DNA. Este un personaj foarte bogat și influent din România
Se razbună natura pe români că permit tăierea pădurilor, inundații, poduri rupte și case luate de apă
Aveti rabdare sa inceapa razboiul si sa vedeti cat de repede isi revin romanii! Tot asa s-a intamplat si-n Serbia…
Viorica Dăncilă : voi lupta pentru desființarea vizelor SUA nu ca Iohannis care s-a întors cu o șapcă în schimb
Fost șef SRI: luptăm în războaie care nu sunt ale noastre!
Tot mai mulți români fac operații de schimbare de sex pe banii statului. De curând doi liceeni au făcut asta. În străinătate o operație costă de la 20.000 de euro în sus
Eurostat: Cheltuielile României alocate apărării le-au depășit pe cele ale Germaniei
Aurel Rogojan: Noua Ordine Mondiala urmăreşte fragmentarea Europei şi distrugerea statelor-naţiune. “A.M.R.”… 10 zile până la referendumul pentru independenţa Scoţiei!
Lista candidaților"vorbitori de limba română" care și-au asumat în mod public SUSȚINEREA AGENDEI LGBT în cazul în care vor fi aleși la alegerile din 26 Mai pentru Parlamentul European
Tara lui Lidl : EXCLUSIV. Anchetă a postului TV public din Germania: Lidl, cel mai mare discounter din România, IMPORTĂ 71% din produsele pe care le comercializează
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro