România, singura țară UE care face vaccinul BCG la naștere. Dr. Christa Todea-Gross: „Efectul cel mai frecvent al BCG este acela de a declanșa tuberculoza, în loc să o prevină”.

Distribuie!by Mărturia unei mame la recenta dezbatere despre obligativitatea vaccinării a pus sub semnul întrebării etica și calitatea actului medical din România – mai ales în ceea ce privește adminstrarea vaccinurilor. loading... În condițiile în care copilul acesteia a murit în urma administrării vaccnului BCG, redăm fragmente din cartea unei medic […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Mărturia unei mame la recenta dezbatere despre obligativitatea vaccinării a pus sub semnul întrebării etica și calitatea actului medical din România – mai ales în ceea ce privește adminstrarea vaccinurilor.

loading...

În condițiile în care copilul acesteia a murit în urma administrării vaccnului BCG, redăm fragmente din cartea unei medic român care se opune obligativității vaccinării:


– Tuberculoza este cel mai des provocată de însuși vaccinul BCGDr. Scohy se opune nu doar vaccinului BCG, dar și principiului vaccinării (ceea ce i‑a adus multe necazuri…), motivele fiind expuse în revista Des clefs pour vivre (nr 4, august 1994):

– Primul pericol al vaccinului BCG constă în capacitatea sa de a provoca ulterior, în mod frecvent, cazuri de tuberculoză, majoritatea fiind grave.


– Un alt pericol este acela că antrenează la sugari, automat, o formă atenuată detuberculoză cutanatăcare evoluează timp de 6‑9 luni, manifestându‑se cu o stare de subfebrilitate și o scădere importantă a imunității organismului”. În tot acest timp, sugarul mai suportă și alte vaccinuri, care pot dezechilibra și mai mult sistemul lui imun. Este motivul pentru care, la majoritatea dintre copiii vaccinați la naștere sau cât mai devreme după naștere cu BCG, se observă o predispoziție la diverse infecții acute: rinofaringite, otite, laringite sau bronșite repetate.

Se știe că tuberculoza, fie că este dată de vaccin sau nu, deschide calea afecțiunilor reumatice. Mulți se nasc în zilele noastre cu o predispoziție genetică la afecțiuni reumatice, la care se adaugă și infecția TBC, agravându‑le.

După vaccinarea cu BCG, nu mai este posibilă depistarea precoce a infecțiilor tuberculoase (!), ci doar într‑o fază tardivă, mult mai gravă.

La ora actuală există tratamente eficace pentru TBC și, dacă ar fi depistate de la început, aceste infecții ar putea fi vindecate cu antibiotice, fără alte complicații.

– Infecțiile tuberculoase depistate la cei vaccinați cu BCG, sunt mult mai grave și mai contagioase decât la cei nevaccinațidin cauză că acest vaccin provoacă o reacție de hipersensibilitate întârziată defavorabilă, cu o cazeificare sub formă lichidă, de cele mai multe ori, care diseminează în întregul organism.

– Vaccinarea sistematică din Franța nu a dus la eradicarea acestei boli, ci dimpotrivă, la o creștere a cazurilor de TBC. În Franța, de mulți ani, profesori de Medicină cer renunțarea la vaccinul BCG. Doi dintre acești medici sunt: profesorul J. Chrétien,  pneumoftiziolog la Spitalul Laennec, Paris, și profesorul J. P. Derenne, pneumolog la Spitalul Saint‑Antoine, Paris, ambii exprimându‑și dorința de mai multe ori în revista medicală Le Concours Médical.

În Țările de Jos, după cel de‑al doilea război mondial, existau numeroase cazuri de tuberculoză, fiind condiții precare de viață. Cu toate că nu s‑a practicat deloc vaccinarea în aceste țări, tuberculoza a fost eradicată.

Interesant este faptul că aceste țări prezintă cel mai mic procent de îmbolnăviri cu TBC.

Cazurile de TBC din Europa sunt cele mai numeroase în țările în care se practică vaccinarea BCG obligatorie.

În Buletinul nr.1 din 1974 al Ministerului Sănătății Publice și Asigurărilor Sociale se observă că acolo unde se practică vaccinarea BCG obligatorie, în țări ca Bulgaria, Cehoslovacia,Polonia și Portugalia, cazurile de TBC sunt în creștere. De 5 ani, acelașilucru se întâmplă și în Franța.

România nu face excepție: deși se face vaccinarea în masă “obligatorie” cu BCG încă de la naștere, observăm o creștere marcată a cazurilor de TBC (inclusiv la tineri).

(…)

Pe plan mondial. Studiul OMS – certurile repetate legate de vaccinul BCG au determinat Organzația Mondială a Sănătății să facă un studiu în India, între anii 1968‑1971. OMS a ales un număr de 209 de localități, însumând 360.000 de persoane. Toate persoanele au fost testate la tuberculină iar cele cu o reacție negativă (nevacinați) au fost împărțite în două grupe: una a fost vaccinată și alta nu, ca apoi să fie urmărite timp de 7 ani și jumătate.

Raportul OMS, Rapport du groupe scientifique ICMR/ OMS, numero 651‑ Geneve, 1980, a fost următorul: Vaccinul BCG nu conferă nicio protecție în termenul celor 7 ani și jumătate de supraveghereiar tuberculoza a atins mult mai des persoanele care reacționaseră inițial la tuberculină, după vaccinare, decât pe cei care nu prezentaseră nicio reacție”. Cu alte cuvinte, cei care aveau reacția la tuberculină pozitivă prezentau o reacție de hipersensibilitate întârziată care nu‑i proteja de TBC, pe când cei care nu reacționaseră la tuberculină nu prezentau această alergie întârziată și erau mult mai apărați împotriva tubercuozei.

Reacțiile adverse și complicațiile vaccinului BCG:

Abcese locale: apar la locul inoculării, la aproximativ 6 săptămâni de la vaccinare și sunt considerate ca fiind o complicație, dacă diametrul leziunii măsoară peste 0,6 cm.

‑ Adenopatii: la 13 săptămâni de la vaccin, se constată o inflamație a ganglionilor regionali, care deseori se infectează, formându‑se abcese.

 Osteite și osteomielite: inflamația și infecția oaselor, în special a oaselor lungi, care pot apare între 6 luni și 4 ani de la vaccinare (în medie 12 luni).

‑ TBC: forme grave, diseminate, uneori complicate cu menigită tuberculoasă și deces

‑ Otite purulente, soldate uneori cu surditate

Infecții frecvente ale căilor aeriene superioare și inferioare: laringite, rinofaringite, otitebronșite

Afecțiuni reumatice.

Scăderea imunității,

Decesul.

În concluzie, nu este deloc recomandată vaccinarea BCG a sugarilor, motivele

fiind concludente. România este singura țară din UE unde se mai efectuează vaccinarea BCG la naștere! (vezi Anexa).

România, singura țară UE care face vaccinul BCG la naștere. Dr. Christa Todea-Gross: „Efectul cel mai frecvent al BCG este acela de a declanșa tuberculoza, în loc să o prevină”.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Părintele Arsenie Papacioc a profețit încă din 2007 că homosexualitatea va fi principala problemă a societății românești: Patriarhule de mâine, asta te așteaptă! Și e destul
Aproape 500 de persoane au avut nevoie de asistență medicală în cea de-a treia zi a festivalului Untold
Russiatoday.ro: Romania va fi impinsa într-un război alături de nefericiții baltici și de iresponsabilii polonezi împotriva unui colos, pentru a apăra o entitate care încorporează ilegal pământ românesc!
Alexandru Căutiş: Apăraţi-o pe asistenta Violeta Maria Naca | A fost ameninţată de cineva foarte mare din cauză că a povestit cum a decurs salvarea, cu întârziere. Are sufletul încercat de grozăviile pe care le-a văzut, dar mai ales pentru că i se cere să ascundă adevărul!
De ce nu a dat STS imediat localizarea fetei omorâte: În România, „serviciile” aparțin Puterii și o servesc numai pe ea. Nu și pe cetățenii simpli ai țării. Noi sîntem buni numai ca plătitori de impozite
A furat milioane de euro de la CFR și a fost eliberat după 9 luni de închisoare
DEMONUL DIN NOI – Cum reuseste sistemul sa controleze miliarde de oameni
OMS s-a răzgândit și laudă Suedia, care nu a impus restricții și izolări: „Reprezintă un model” și putem lua lecții de la ea
Bravii milițieni, au prins-o chiar pe Șefa Mafiei, maștera evaziunii fiscale din România !!
Lactate Brădet, propunere inedită | Haideţi să ne unim forţele cu toţii şi chiar să facem o companie a românilor de care să fie mândru fiecare
Slovacia VS Iredentismul Maghiar, o lecție de demnitate națională!
Cum au fost „adoptaţi“ de localnici vietnamezii aduşi să muncească la Flămânzi. „Sunt mai harnici ca românii. Îi chem la masă şi le fac borş şi friptură“
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro