România și Polonia fac front comun în fața șantajului UE privind condiționarea fondurilor europene de legile justiției: „Banii de la Uniunea Europeană nu sunt acte de caritate”

Distribuie!by loading... Miniștrii român și polonez de externe au transmis joi un mesaj comun către Bruxelles. Legarea fondurilor europene de „alte elemente” ar constitui „o încălcare grosolană” a principiilor Uniunii Europene, a declarat ministrul roman de Externe, Teodor Melescanu, joi, în cadrul unei declarații comune de presă cu omologul său […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Miniștrii român și polonez de externe au transmis joi un mesaj comun către Bruxelles.

Legarea fondurilor europene de „alte elemente” ar constitui „o încălcare grosolană” a principiilor Uniunii Europene, a declarat ministrul roman de Externe, Teodor Melescanu, joi, în cadrul unei declarații comune de presă cu omologul său polonez, Jacek Czaputowicz, potrivit Agerpres.


Afirmațiile celor doi oficiali vin în contextul în care, în ultimele luni, ambele țări au fost criticate de către Comisia Europeană pentru schimbările aduse în domeniul justiției și tot mai multe voci de la Bruxelles au evocat posibilitatea ca statele care nu respectă statul de drept să primească mai puțini bani europeni.

Meleșcanu și omologul său de la Varșovia au răspuns unei întrebări despre mesajele trimise de Bruxelles, potrivit cărora alocarea de fonduri europene pentru anumite țări ar putea fi influențată de modificări în domeniul Justiției.


„În legătură cu legarea fondurilor de alte elemente, din punctul meu de vedere, ar constitui o încălcare grosolană nu numai a prevederilor, dar și a principiilor fundamentale ale Uniunii Europene, care au ca obiectiv fundamental solidaritatea și asigurarea convergenței între economiile statelor membre”, a spus șeful diplomației române.

Meleșcanu a aminitit că fondurile europene sunt instrumente de creștere a convergenței țărilor membre ale UE, nu sunt „operă de caritate”.

„În mod evident, politica de fonduri de coeziune și politica agricola comună sunt instrumente pentru a crește convergența dintre economiile țărilor mai dezvoltate din Uniunea Europeană și țările noastre. Nu este, într-adevăr, niciun fel de operă de caritate și vreau să vă spun foarte direct că la aproape tot ce privește fondurile Uniunii Europene contribuie și România, contribuie și Polonia, pe măsura puterilor noastre, dar sumele nu sunt deloc neglijabile”, a spus ministrul român de Externe.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Cine sunt milionarii israelieni pe care DNA îi vrea după gratii
UNELTIRE IMPOTRIVA ROMANIEI – Presedintele Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes: “SRI si Kovesi au distrus mediul de afaceri din Romania... Sute de mii de firme falimentate si inchise... Sute de mii de familii distruse... Securistii si-au protejat propriile firme care faceau evaziunea cea mai mare... S-a mers pe protejarea firmelor Noii Securitati si pe cele cu capital strain, protejate de ambasade... S-a compromis nu doar capitalul romanesc, dar insasi economia romaneasca”
ÎNSPĂIMÂNTĂTOR. Ce ne pregătesc tehnocrații-progresiști din Guvernul Cioloș-Soros. Vine Legea Vaccinării OBLIGATORII. Vaccinarea OBLIGATORIE ține DE SIGURANȚA NAȚIONALĂ. Cine se OPUNE atentează la SIGURANȚA NAȚIONALĂ.
Cine deţine Ziare.com, CrestinOrtodox.ro şi un site porno pentru copii: Clopotel.ro precum si okazii.ro, bestmusic.ro, 220.ro, sfatulmedicului.ro, acasa.ro, ele.ro, copilul.ro, studentie.ro, trafic.ro, boom.ro, auto.ro, imobiliare.ro, eva.ro, cinemagia.ro
CASETA NR. 8: Sebastian Ghiţă face noi dezvăluiri: "Coldea şi Kovesi sunt Agenți ai unui Serviciu Secret Străin". Coldea a falsificat facturile. Ghiță a prezentat factura zborului făcut la Cluj ca să acopere doctoratul plagiat al lui Laura Codruţa Kovesi
Kosovo - reteta pe care oculta mondiala doreste s-o aplice si Transilvaniei
Expert pirotehnician: După viteza de propagare, buretele ar fi fost îmbibat cu material inflamabil
Cum distruge guvernul parcurile industriale – sau ce v-ar fi spus opoziţia în campanie, dacă ar fi existat
Nasul Tv, Radu Moraru: În ultimele 4 luni mi-a venit să emigrez de 3 ori !
BEZNA MINTII / Ionuţ Sibinescu (Presedinte Comisie Senat): “un copil nevaccinat care vine în colectivitate încalcă drepturile copilului meu care este vaccinat”
Cum Dumnezeu poți scrie aşa ceva într-un un pliant dintr-un atlas. Desi atlasul nu este obligatoriu in scoli, se adreseaza totuși copiilor, de orice vârstă, ai căror părinți îl pot cumpara din librarii fără a bănui ce conține.
Adevăratul conducător al României
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro