România și Polonia fac front comun în fața șantajului UE privind condiționarea fondurilor europene de legile justiției: „Banii de la Uniunea Europeană nu sunt acte de caritate”

Distribuie!by loading... Miniștrii român și polonez de externe au transmis joi un mesaj comun către Bruxelles. Legarea fondurilor europene de „alte elemente” ar constitui „o încălcare grosolană” a principiilor Uniunii Europene, a declarat ministrul roman de Externe, Teodor Melescanu, joi, în cadrul unei declarații comune de presă cu omologul său […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Miniștrii român și polonez de externe au transmis joi un mesaj comun către Bruxelles.

Legarea fondurilor europene de „alte elemente” ar constitui „o încălcare grosolană” a principiilor Uniunii Europene, a declarat ministrul roman de Externe, Teodor Melescanu, joi, în cadrul unei declarații comune de presă cu omologul său polonez, Jacek Czaputowicz, potrivit Agerpres.


Afirmațiile celor doi oficiali vin în contextul în care, în ultimele luni, ambele țări au fost criticate de către Comisia Europeană pentru schimbările aduse în domeniul justiției și tot mai multe voci de la Bruxelles au evocat posibilitatea ca statele care nu respectă statul de drept să primească mai puțini bani europeni.

Meleșcanu și omologul său de la Varșovia au răspuns unei întrebări despre mesajele trimise de Bruxelles, potrivit cărora alocarea de fonduri europene pentru anumite țări ar putea fi influențată de modificări în domeniul Justiției.


„În legătură cu legarea fondurilor de alte elemente, din punctul meu de vedere, ar constitui o încălcare grosolană nu numai a prevederilor, dar și a principiilor fundamentale ale Uniunii Europene, care au ca obiectiv fundamental solidaritatea și asigurarea convergenței între economiile statelor membre”, a spus șeful diplomației române.

Meleșcanu a aminitit că fondurile europene sunt instrumente de creștere a convergenței țărilor membre ale UE, nu sunt „operă de caritate”.

„În mod evident, politica de fonduri de coeziune și politica agricola comună sunt instrumente pentru a crește convergența dintre economiile țărilor mai dezvoltate din Uniunea Europeană și țările noastre. Nu este, într-adevăr, niciun fel de operă de caritate și vreau să vă spun foarte direct că la aproape tot ce privește fondurile Uniunii Europene contribuie și România, contribuie și Polonia, pe măsura puterilor noastre, dar sumele nu sunt deloc neglijabile”, a spus ministrul român de Externe.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Un economist elucidează modul de acțiune al multinaționalelor: aproape toate multinaționalele sunt ierarhic construite, astfel încât ele se închid, la vârf, într-o fundație.  Acolo se strâng toți banii!
Fondatorul Wikileaks: Agențiile de informații americane l-au forțat pe Trump să-și schimbe strategia față de Rusia
SCANDAL mondial împotriva privatizării apei
Cea mai mare putere militară a lumii devine invincibilă. Google se implică în afaceri militare. Angajații nu sunt de acord!
Dacă el a plâns până la zid, în momentul când a căzut, strigând „Trăiască Republica Socialistă România, liberă și independentă”, mi-au dat mie lacrimile. M-am trezit cu obrazul ud!... Poate și de sudoare... Oricum, nu știu dacă eroii comuniști mureau strigând lozinci, cum încerca să susțină literatura din epocă, dar Nicolae Ceaușescu a murit exact ca în cărțile alea, ca în filme... Și această moarte, în mine cel puțin, a lăsat urme...
Merkel confirmă divorțul de America: „Noi, europenii, trebuie să ne luăm destinul în mâini”
Apocalipsa pădurilor româneşti - MUNŢII APUSENI - BLESTEMUL AURULUI VERDE
Disertație despre candidatul beșina sasului
Culisele atentatului de la Ankara Un diplomat dezvăluie PRESIUNEA imensă la care este supusă Turcia | Țara este prinsă între ciocan și nicovală, adică între SUA și Rusia
(VIDEO) Tot mai CREZI că tehnologia lucrează pentru tine? Iată de ce te înșeli!
Ţeapă de miliarde pentru România: Raport ALARMANT pentru armată - 'Rachetele Patriot, un EŞEC'
Black Cube susține că angajații săi investigau un "caz grav de corupție" în instituții ale statului român
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro