România se pregătește pentru migranți. Zeci de tabere mobile vor fi construite până în 2020

Distribuie!by loading... 36 de tabere mobile pentru sinistrați ar trebui să fie construite în România până în anul 2020, cu facilități de cazare și hrănire pentru a gestiona eventuale mișcări necontrolate ale populației, deși nu există în prezent informații despre iminența producerii unor astfel de evenimente, potrivit site-ului Alba24.ro Prim-adjunctul […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

36 de tabere mobile pentru sinistrați ar trebui să fie construite în România până în anul 2020, cu facilități de cazare și hrănire pentru a gestiona eventuale mișcări necontrolate ale populației, deși nu există în prezent informații despre iminența producerii unor astfel de evenimente, potrivit site-ului Alba24.ro

Prim-adjunctul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonelul Cristian Radu, a spus la Alba Iulia că aceste tabere mobile vor fi preluate de inspectoratele pentru situații de urgență. Acesta a participat, marți, la Alba Iulia la ședința de bilanț a activității Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba în anul 2017.


Taberele pentru sinistrați vor avea dublu rol, atât pentru cazarea persoanelor care ar putea fi afectate de dezastre, dar și pentru acoperirea necesității în cazul unor mișcări masive de migranți din afara granițelor.

Taberele vor avea facilități tip container, utilizabile atât pentru cazare, cât și pentru asigurarea hranei pentru minim 200 de persoane timp de câteva săptămâni.


„Taberele de sinistrați (…) asigură atât cazarea persoanelor sinistrate, cât și facilități de asigurare a hrănirii pe o perioadă de ordinul săptămânilor pentru minimum 200 de persoane. Acesta este un concept pe care noi l-am pus la punct relativ recent și care face parte dintr-un proiect cu finanțare europeană. România va beneficia de 36 de astfel de facilități la nivel național. Ele sunt destinate atât pentru acoperirea nevoilor pe plan național, în cazul producerii unor dezastre, dar și pentru acoperirea nevoilor naționale în cazul unor mișcări masive de migranți din afara granițelor”, a spus Cristian Radu.

Până în 2020, țara noastră trebuie să asigure capacitatea de a gestiona mișcări necontrolate ale populației de ordinul miilor de persoane, precizând, însă, că în prezent nu există informații privind iminența producerii unor astfel de evenimente, riscul fiind „unul moderat”, a precizat Radu.

În 2016, Comisia Europeană a propus instituirea unui mecanism permanent de repartizare a migranților prin cote obligatorii între statele UE, precum și obligarea statelor care nu acceptă acest mecanism să platească amenzi de 250.000 de euro pentru fiecare migrant refuzat.

Din totalul de 6.351 de imigranți pe care Comisia Europeană dorea să îi repartizeze României, autoritățile de la București au declarat în repetate rânduri că pot să gazduiască și să integreze doar 1.785. În plus, mulți dintre migranți au refuzat să vină în România.

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Unde era Teodor Meleșcanu în 18 decembrie 1989
Rețeaua SOROS vrea să impună ILEGAL CENZURA ÎN ROMÂNIA. Flux24 dezvăluie planul Halucinant de cenzură pus la cale de SOROS, HOTNEWS şi DIGI24. Cerem procuraturii să se autosesize. Nimeni nu se poate erija în organ de cenzură.
Presa elenă: Preot ortodox grec bătut de migranți sirieni chiar în curtea Bisericii
Vrăjeala secolului cu fondurile europene
"Eu cu maică-ta am plecat de la zero și nu ne-a ajutat nimeni" GRESIT Ceaușescu i-a ajutat pe absolut toți tinerii din țara asta!!!
BOMBA DEUTSCHE WELLE: PESTA PORCINA ”CURATA” TERENUL PENTRU FERMIERII DANEZI SI OLANDEZI?
Mihai Alexandru, compozitor: Mi-aș dori sa se menționeze clar în regulamentul acestui concurs, că participanții creștini nu au dreptul sa concureze la Eurovision, măcar să știm o treabă de la început
Statul abandonează sănătatea oamenilor de la sate: un cabinet deservește 90.000 de oameni în Maramureș
De la FIŢUICĂ la BLUETOOTH. Cum se COPIAZĂ astăzi la EXAMENE
The Guardian "Armata SUA ia în considerare doborârea rachetelor de test lansate de Coreea de Nord (surse)"
BASESCU RUPE LANTUL – Fostul presedinte s-a dezlantuit: „Procurori, judecatori, ofiteri SRI precum Coldea, Kovesi, Selaru, Rosu, Stanciu, Dumbrava, Dragomir, Negulescu, Savin si multi, multi altii trebuie sa dispara din magistratura si din SRI... Probe contrafacute, denunturi mincinoase obtinute sub amenintarea catuselor, complete de judecata controlate de SRI, procurori care au regizat spectacolele televizate umilitoare si ilegale ale oamenilor incatusati”
REVOLUTIE IN JUSTITIE - Condamnarea liderului PSD Liviu Dragnea e nula. CCR a statuat: “Intreaga reglementare referitoare la independenta justitiei este lipsita de efecte juridice daca hotararea prin care 'se spune dreptul' este intocmita de o persoana care nu indeplineste calitatea de judecator al cauzei”. Procesul lui Dragnea trebuie revizuit intrucat pentru Livia Stanciu si Luminita Zglimbea a semnat sefa ICCJ Cristina Tarcea. Sute de hotarari similare trebuie anulate (Decizia)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro