România, reacţie slugarnică în faţa Ucrainei după interdicţia privind şcolile în limba română

Distribuie!by Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac l-a invitat vineri pe ambasadorul Ucrainei la Bucureşti pentru a discuta despre nou adoptata lege a învăţământului, care – în opinia autorităţilor române –  va limita dreptul etnicilor români de a învăţa în limba maternă. loading... Pentru un protest diplomatic ambasadorul Ucrainei […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac l-a invitat vineri pe ambasadorul Ucrainei la Bucureşti pentru a discuta despre nou adoptata lege a învăţământului, care – în opinia autorităţilor române –  va limita dreptul etnicilor români de a învăţa în limba maternă.

loading...

Pentru un protest diplomatic ambasadorul Ucrainei trebuia CONVOCAT la Ministerul român de Externe, şi nu INVITAT de un ministru de rangul trei din guvern pentru o DISCUŢIE, au comentat pentru FLUX 24 analişti de politică externă. 

Peste o jumătate de milion de etnici români din Ucraina vor fi afectaţi de noua lege, care le limitează posibilitatea de a studia în limba maternă.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Victor Micula, va merge la Kiev săptămâna viitoare pentru a discuta cu autorităţile ucrainene despre acelaşi subiect.

Adoptarea acestei legi a stârnit nu doar nemulţumirea României, ci şi a altor state vecine Ucrainei, transmite Radio România Actualităţi.

Noua lege a învăţământului adoptată recent de Parlamentul de la Kiev prevede, între altele, că în licee şi facultăţi se va preda exclusiv în limba oficială de stat, ucraineană, în timp ce limba maternă va putea fi utilizată în continuare doar în grădiniţele şi în şcolile elementare.

Ministerul român de Externe şi-a exprimat deja îngrijorarea în legătură cu noua lege ucraineană a învăţământului, iar ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a acuzat Ucraina că ‘a înjunghiat Ungaria pe la spate’, estimând că numeroase şcoli maghiare din regiunea Transcarpatia vor avea de suferit.

 


Sursa: flux24.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

SOV, reacție după anunțul lui Tudorel Toader despre Kovesi: 'Revocarea este o greșeală uriașă pe plan politic, economic și social' Acesta precizează că Laura Codruța „nu este o ființă minunată, a făcut o grămadă de porcării, fie de capul ei, fie la ordin, dar ea împreună cu instituția ei au devenit o adevărată sperietoare pentru cei care se înfruptă din tunuri”.
USR și PNL au blocat legea care o salva pe Alexandra. Avocatul Toni Neacșu, explicații
A EXPLODAT BOMBA: Gregorian Bivolaru recunoaște că Dacian Cioloș i-a fost elev. Fostul avocat al MISA a anunțat că GURU a dat un interviu din pușcărie la o televiziune germană
Adjunctul FBI McCabe a demisionat după ce a fost acuzat de Donald Trump de implicare politică
Mass-media din România torturează populaţia acestei ţări cu scopul de a sădi în subconştientul colectiv fantasma „visului european”, dar mai ales a ”visului american”
Războiul rece s-a mutat în România. Prima bătălie pe interesele austriece din industria lemnului
Lecţia de la Strasbourg: „Cum să faci Justiţie prin injustiţie”
Dan Negru, oripilat de filmul „românesc” ce a câștigat Marele Premiu de la Berlin: Filme ieftine cu curve si înjurături vândute fraierilor drept artă. Deputatul Daniel Gheorghe: Aceste premii se dau pe criterii pur ideologice
Strănepotul lui Van Gogh, UCIS PENTRU CĂ A ÎNDRĂZNIT SĂ CRITICE ISLAMUL. Theo Van Gogh: „Asta a adus societatea multiculturală, un climat de teamă!”
Cum se falimentează o fabrică de către imperialiști: Nemții lichidează o fabrică din România, după ce au refuzat s-o vândă românilor
Dosar dezvăluit de CIA, la ordinul lui Donald Trump: Cum au scăpat unii bolnavi de cancer... fără medicamente
Scheletul Bechtel din dulapul lui Orban pe cand era Ministru al Transporturilor-1,5 miliarde euro a plătit statul român concernului american Bechtel pentru numai 52 de km de autostradă, plus 64 parțial realizați
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro