România, reacţie slugarnică în faţa Ucrainei după interdicţia privind şcolile în limba română

Distribuie!by Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac l-a invitat vineri pe ambasadorul Ucrainei la Bucureşti pentru a discuta despre nou adoptata lege a învăţământului, care – în opinia autorităţilor române –  va limita dreptul etnicilor români de a învăţa în limba maternă. loading... Pentru un protest diplomatic ambasadorul Ucrainei […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac l-a invitat vineri pe ambasadorul Ucrainei la Bucureşti pentru a discuta despre nou adoptata lege a învăţământului, care – în opinia autorităţilor române –  va limita dreptul etnicilor români de a învăţa în limba maternă.

loading...

Pentru un protest diplomatic ambasadorul Ucrainei trebuia CONVOCAT la Ministerul român de Externe, şi nu INVITAT de un ministru de rangul trei din guvern pentru o DISCUŢIE, au comentat pentru FLUX 24 analişti de politică externă. 

Peste o jumătate de milion de etnici români din Ucraina vor fi afectaţi de noua lege, care le limitează posibilitatea de a studia în limba maternă.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Victor Micula, va merge la Kiev săptămâna viitoare pentru a discuta cu autorităţile ucrainene despre acelaşi subiect.

Adoptarea acestei legi a stârnit nu doar nemulţumirea României, ci şi a altor state vecine Ucrainei, transmite Radio România Actualităţi.

Noua lege a învăţământului adoptată recent de Parlamentul de la Kiev prevede, între altele, că în licee şi facultăţi se va preda exclusiv în limba oficială de stat, ucraineană, în timp ce limba maternă va putea fi utilizată în continuare doar în grădiniţele şi în şcolile elementare.

Ministerul român de Externe şi-a exprimat deja îngrijorarea în legătură cu noua lege ucraineană a învăţământului, iar ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a acuzat Ucraina că ‘a înjunghiat Ungaria pe la spate’, estimând că numeroase şcoli maghiare din regiunea Transcarpatia vor avea de suferit.

 


Sursa: flux24.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Dan Barna a spart 6 milioane de euro din fonduri Europene. Vezi dovezi
Cristache despre Iohannis: am crezut că nu va trece luna fără că el împreună cu soția să viziteze un spital, o școală, o grădiniță, un șantier, o regiune de țara, că nu se va lasă până când, că profesor, nu va vedea salariile acestora dublate, că se va bate pentru fiecare kilometru de autostradă(măcar până la Sibiu), că ne va arată tuturor ce înseamnă România lucrului bine făcut și că se va bate, în definitiv, pentru România!
Trump vrea Portul Constanta!
Nici un alt președinte din lume nu ar spune aceste cuvinte – Senzaționalul discurs al lui Trump la Marșul pentru Viață
Fratele lui Ludovic Orban, e consilierul lui Iohannis și a fost decorat de Ambasada Franței în semn de "recunostință pentru munca neobosită"
Gregorian Bivolaru confirmă: ”Dacian Cioloș a PRACTICAT yoga în cadrul școlii MISA” (VIDEO)
Ministrul Grindă i-a găsit un post de ”șefă” verișoarei
ARMATA de fantome din România loială lui Soroș. VIDEO
Dupa 28 de ani de prapad si jaf, Mucur Isarescu , var prin alianta cu Regele Mihai, se retrage din functie de GUVERNATOR al BNR !!
Rugbyst faimos australian: dezastrele sunt cauzate de legalizarea căsătoriilor între homosexuali și liberalizarea avortului
Ioan Ursu – profesorul de matematica dat afara din invatamant de ministrul PNL pentru ca si-a filmat lectiile si le-a oferit GRATIS pe internet
EXPLOZIV! Jandarmeria devine noua SECURITATE | PROIECT HALUCINANT DE LEGE PSD-PNL
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro