România, „Pubela Alimentară a Europei”, experiment științific pe cobai autohtoni

Distribuie!by loading... În ultimii ani Miniștrii Agriculturii din estul Uniunii Europene se întrec care mai de care în declarații de presă ce zguduie încrederea consumatorilor europeni în actualul sistem alimentar. De la scandalul  brânzei din ulei de palmier, soia, rapiță din care se fac sortimente de așa zisă brânză până la vin (care […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

În ultimii ani Miniștrii Agriculturii din estul Uniunii Europene se întrec care mai de care în declarații de presă ce zguduie încrederea consumatorilor europeni în actualul sistem alimentar.

De la scandalul  brânzei din ulei de palmier, soia, rapiță din care se fac sortimente de așa zisă brânză până la vin (care se face doar din când din struguri) sau siropul de porumb ce stă la baza a multor procente din mierea de albine pe care o consumă europenii (miere care nu a văzut stupul de albine) Uniunea Europeană o ține într-un scandal perpetuu de mulți ani de zile.

De fapt țările din estul Uniunii Europene devin pubela țărilor din vestul Uniunii Europene din punct de vedere al calității reziduale, nutriționale, organoleptice, tehnologice și vizuale.

România excelează pe acest subiect și antrenează și componente ale industriei agroalimentare autohtone care în perfect cadru legal inundă piața cu așa zise produse agroalimentare ce conțin E-uri și alte ingrediente naturale sau sintetice ca înlocuitori.

Se mizează probabil pe stomacul rezistent al consumatorilor români și pe indiferența respectiv ignoranța acestora în ceea ce privește hrana pe care o pun pe masă.

Câtă vreme România va mai accepta să rămână coșul de gunoi alimentar al Europei?

Câtă vreme consumatorul român se va complace să meargă la supermarket această nouă biserică a românilor în loc să-și cumpere alimente direct de la țărani!

În atare condiții vom începe cât de repede să le urăm consumatorilor români Noroc bun atunci când se așează la masă în loc de Poftă bună.

Iată câteva declarații a 3 Miniștri (ex.) de Agricultură din țări europene pe acest scandal:

  • Ministrul Agriculturii din Cehia, Marian Jurecka a anunțat recent că Cehia va cere Uniunii Europene să interzică vânzarea de produse alimentare de calitate inferioară în Europa de Est de către aceleași mărci care comercializează produse mai bune în Occident (http://www.ziare.com/preturi/preturi-alimente/presedintele-romalimenta-romania-e-considerata-o-piata-de-mana-a-doua-consumatorul-trebuie-educat-sa-respinga-produsele-slabe-calitativ-1455350);                                                                                                                                 De unde vine de fapt această situație?                                                                 Astăzi, România este aprovizionată în mare parte cu alimente străine chimizate de mâna doua sau a zecea (în funcție de autori) pe lanțuri alimentare lungi (mii de km distanță de la producător la consumator) Aceste lanțuri alimentare lungi au creat în ultimii ani condiții de criză alimentară permanentă în care te întrebi zilnic ce scandal alimentar ar mai putea apărea și unde. Este evident că sistemul alimentar actual este cu fața la zid și nu se poate transforma decât printr-o reformă profundă.                                                                                                                              Care sunt soluțiile posibile pentru ieșirea din această criză profundă în România:
  • Construcția de lanțuri alimentare scurte județene pentru produsele de calitate (Regulamentul 1151) ecologice, tradiționale, locale, montane și etice, între țăranul și consumatorul român în care Supermarketul dispare ca intermediar;
  • O reformă profundă a legislației alimentare pentru produsele agroindustriale chimizate ce se vând în supermarket. De exemplu ar trebui ca produse ca brânzeturile din lapte să fie vândute la raionul de lactate iar sortimentele de așa zisă brânză vegetală (din ulei de palmier, rapiță, soia etc…) să fie vândute la raionul de legume-fructe;

 


Romanianoastra.info/ avramfitiu.ro/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Un arădean, șocat de arabii din Timișoara, la un poligon de tir cu armă letală
Bucurați-vă! Drujbele vor hurui mai sprintene începând de azi, asfaltul autostrăzilor va reintra în pământ, iar o halcă din Portul Constanța se va mai pierde în Mare.
China mobilizează 150.000 de soldați la granita cu Coreea de Nord:
Un adolescent se REVOLTĂ: Imagini ŞOCANTE din SPITALUL GROAZEI! | Priviţi şi vă minunaţi cum arată SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ CONSTANŢA în anul 2015 Foto
Dinescu dă din casa lui Iohannis și a liberalilor: Mircea Ionescu-Quintus nu a fost doar turnător la Securitate, ci și criminal de război!
Omul care a dispărut cu 50.000 de euro din banii donați pentru răniții de la ”Colectiv”. Apelul Angelei Gheorghiu: ”Banii nu pot rămîne la un om fără conștiință!”
Dragnea, la un pas de gratii
Raluca Feher de la ONG-ul finanțat de Soros "Frontline Club Bucharest" cere opoziției din România să se organizeze pe modelul "jihad" şi acuză statul Israel de "violență rece împotriva propriilor cetățeni". Analiză: De ce oamenii lui Soros urăsc Israelul?
Băsescu: În caz de război, cei plecați la muncă afară trebuie aduși sub arme
Avioanele israeliene bombardează aeroportul militar din Damasc. Siria promite un răspuns
Homosexualii se prezintă pe ei înșiși. Manifestul lui Michael Swift: Fiii voștri vor deveni slujitorii noștri și vor face ce le spunem noi. Vor fi replămădiți după imaginea noastră
Președintele Poloniei s-a supărat rău pe neobolşevica UE: „Europa ne-a lăsat în voia sorții n 1945. Să ne lase în pace”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro