România a pierdut peste 62.000 de hectare de pădure într-un an. Romsilva se laudă cu banii câștigați

Distribuie!by Suprafața fondului forestier proprietate publică a statului, administrat de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, a scăzut anul trecut cu 62.356 de hectare, până la 3.1 milioane de hectare, se arată în raportul directorului general al Romsilva. În schimb, Regia susține că a obținut bani frumoși din pădurile României, mai […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Suprafața fondului forestier proprietate publică a statului, administrat de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, a scăzut anul trecut cu 62.356 de hectare, până la 3.1 milioane de hectare, se arată în raportul directorului general al Romsilva. În schimb, Regia susține că a obținut bani frumoși din pădurile României, mai arată același document. Cifra de afaceri realizată în 2015 este de 1.58 miliarde de lei. Profitul brut a fost de 220 milioane de lei. (Sursa: rosilva.ro) În 2014, Romsilva înregistrase afaceri de 1,51 miliarde de lei și un profit de 103 milioane de lei, 16.706, arată cifrele disponibile pe Termene.ro.

loading...

17.268 de utilizatori au deja un cont Termene.ro

Indiferent dacă este vorba despre o verificare punctuală sau afacerea ta are nevoie de o soluție personalizată, există o soluție și pentru tine.

Vezi optiuni accesare

La jumătatea lunii trecute, directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu, și-a anunțat demisia (Sursa: hotnews.ro), invocând motive personale. Anterior, el fusese revocat din Consiliul de Administrație de către noul ministru al Mediului, Cristiana Pasca Palmer.

Scandalurile s-au ținut scai de Crăciunescu în ultima vreme. La nemulțumirea reprezentanților industriei mobilei, care au acuzat Romsilva că le blochează activitatea prin impunerea unor prețuri cu 300% mai mari la licitații (Sursa: mediafax.ro), s-au adăugat problemele din justiție. Alături de senatorul Ilie Sârbu și de deputații Ioan Adam și Viorel Hrebenciuc, el este urmărit penal de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru abuz în serviciu și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Potrivit procurorilor, Crăciunescu și-ar fi împiedicat angajații să împiedice restituirea ilegală a unei suprafețe de pădure de peste 40.000 de hectare, în județul Bacău. „În consecință, inculpatul Crăciunescu Adam a luat măsuri împotriva intereselor RNP Romsilva, în sensul că a șicanat efectuarea de acțiuni în justiție împotriva intereselor avute de grupul infracțional organizat format din inculpaţii Hrebenciuc Viorel, Adam Ioan şi alte persoane interesate în obţinerea terenurilor menţionate“, se precizează într-un comunicat al DNA. (Sursa: pna.ro) Prejudiciul total se ridică la 303,8 milioane de euro. Împotriva lui Crăciunescu a fost impusă măsura controlului judiciar.

Adam Crăciunescu a devenit director general al Romsilva, în mai 2012. Anterior, pentru patru ani, fusese vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș. (Sursa: rosilva.ro)

Crăciunescu mai este implicat în conducerea a două societăți: Carpatina-Forest SRL , al cărei director este Crăciunescu, se ocupă de activități de consultanță pentru afaceri și management. Carpatina-Forest SRL a avut în 2014 afaceri de 304.108 lei.

craciunescu2

În noiembrie 2015, Crăciunescu și-a cedat participarea într-o altă societate cu profil agricol, Agrofoeni SRL, către un cetățean german, Rolf Wais. Agrofoeni a avut, acum doi ani, afaceri de 949.388 de lei.

craciunescu1

 


Sursa: termene.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Radicalistul islamist Anjem Choudary: „Islamul… cred că ar fi bun pentru România.”
Prin complicităţi şi trădări, am ajuns să dăm judeţe întregi urmaşilor grofilor!
Accident cumplit. O vedetă TV și-a pierdut viața/ video
Dezvăluirea anului: Generalul Coldea este şeful Juntei Militare care conduce România!
Pas cu Pas:...Activist împușcat în cap de un angajat al Poliției Locale în Centrul Capitalei. UPDATE: VIDEO NECENZURAT
Moldovenii nu vor în NATO şi pledează pentru neutralitate
Toate războaiele sunt create de bancheri
Nicusor Dan a dat cu mucii in… studioul RFI
Mihai Eminescu: “Nimeni nu-şi dă seama cum această populaţie flotantă a României, fără legături cu pămîntul şi cu neamul ţării, a putut să devină elementul domnitor în România!”
HELLVIG SCHIMBA GARDA IN SRI – Jurnalistul Dan Andronic anunta ca noul prim-adjunct al SRI va fi generalul Dan Valentin Capsuna: „Este din tabara anti-Coldea... Faptul ca din 2011 pana in prezent nu a mai fost avansat in grad demonstreaza ca nu a facut parte din grupul de favoriti ai fostului prim-adjunct Florian Coldea”. Surse l-au caracterizat pe Capsuna, pentru Lumeajustitiei.ro: „Nationalist, cu capul pe umeri. Nu ii plac spectacolele cu catuse”
Vocea Rusiei“ loveşte din nou: România nu rezistă mai mult de 30 de minute în faţa unui război
De ce pleacă ENEL, Lafarge, Mc Donald’s?La ei acasă, toţi aceşti giganţi sunt obişnuiţi cu profituri de 8-10%. În colonia numită România au venit pentru profituri de 80%!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro