Romani care au reusit la Hollywood

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

ROMÂNI CARE AU REUȘIT LA HOLLYWOOD

 harvey keitel
1.Actorul Dustin Hoffman, s-a nascut la 8 august 1937. E cunoscut pentru rolurile din “Kramer contra Kramer”, “Tootsie” sau “Rain man”. A declarat într-un intreviu: “Am sentimente puternice de evreu. Sunt un evreuedward g robinson
român!”. Părinții lui Dustin Hoffman au plecat din România în Statele Unite în 1937, cu puțin timp înainte de nașterea sa.
Harvey Keitel, unul din marii actori născut în familia unor emigranți din Polonia și România, mama sa fiind născută lângă Brăila.
Edward G. Robinson, celebru pentru rolurile de gangster din anii ’40, s-a născut în familia unor comercianți evrei care locuiau în cartierul bucureștean Dudești care în 1903 a emigreat cu toată familia în Statele Unite.
johnny weissmuller
Johnny Weissmuller, primul actor care i-a dat viaţă lui Tarzan, are şi el origini româneşti, fiind născut într-o suburbie a Timişoarei, în 1904, când Banatul era încă sub Imperiul austro-ungar.
bela lugosi 1
Bella Lugosi, cel care l-a jucat pe Contele Dracula atât pe Broadway, cât şi în primul film care i-a prezentat legenda, este născut la Lugoj.
jean negulesco
Jean Negulesco s-a născut la Craiova, singurul regizor român nominalizat la Premiile Oscar, bine-cunoscut publicului pentru filmul “Cum să te măriți cu un milionar”, care le-a avut în rolurile principale pe Marilyn Monroe si Lauren Bacall.
John Randolph, câștigător al unui premiu Tony, a jucat în filmele Serpico și Onoarea familiei Prizzi. Randolph a fost fiul unor emigranți din Rusia și România.
bacall
2
Lauren Bacall, una dintre cele mai frumoase actriţe din istoria Hollywood-ului, este de origine română pe linie maternă.
natalie portman
Natalie Portman a vorbit despre originile ei româneşti într-un interviu pentru revista Rolling Stone. Străbunica ei din partea tatălui a fost spioană română.
winona ryder
Bunicii actriţei Winona Ryder sunt imigranţi din Rusia şi România.
Frumoasa Mila Kunis, desemnată de revista Esquire cea mai sexy femeie în viaţă, s-a născut la Cernăuți iar mama sa are origini românești. Amanda Bynes s-a născut în California, dar rudele ei vin din Rusia, România, Polonia şi Irlanda.
elsa pataki
Mama actriței Elsa Pataki este româncă. Elsa vorbeşte fluent şi spaniola şi româna. Străbunicii actriţei Julianna Margulies, celebră pentru rolul din “Soția perfectă”, s-au născut în România, dar au emigrat în America la începutul secolului XX.
Anne Leibovitz, una dintre cele mai celebre fotografe ale lumii, are origini româneşti pe linie paternă, iar tatăl designerului vestimentar Dita Von Furstenberg a emigrat din Chişinău la Bruxelles.
nadia gray
Nadia Gray a făcut carieră jucând alături de Frank Sinatra, Peter Sellers, Marcello Mastroianni. A jucat în filmul La Dolce Vita si este mama vitregă a Lindey Gray (Sue Ellen din Dallas). Nadia Gray Herescu s-a născut la București, a fost soțía lui Bâzu Cantacuzino. A fugit în Italia, in anii ’40.
Rosemary Harris este bunicuța din Spider-Man. De-a lungul carierei sale a fost nominalizată la Oscar și a câștigat premiile Golden Globe, Emmy, Obie. Bunica actriței s-a născut într-o familie de boieri din Muntenia.
barbara bach
Barbara Bach a fost fata Bond din filmul “Spionul care m-a iubit” din seria James Bond și soția lui Ringo Starr. Bunica Barbarei era româncă.
Sylvia Sydney, a fost muza lui Albert Hitchcock și partenera pe ecran a actorilor Spencer Tracy, Gary Cooper, Clark Gable, Humphrey Bogart. Mama Sylviei Sidney era o croitoreasă evreică născută lângă Bacău.
DACIANA PANAIT
Sursa: www.steliantanase.ro
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

GDI

Gazetadeinformatii.ro

Lasă un răspuns

Close
Citește mai multe:
Lampa cu cristale de sare Himalaya si beneficiile ei miraculoase

Lampa cu cristale de sare Himalaya este un obiect de decor, vandut si ca purificator de aer. Se stie ca

Un sportiv roman si-a luat concediu fara plata pentru a merge la Olimpiada – lucreaza pe un santier in Germania

Va dati seama ce ghinion ar fi avut Nadia Comaneci sau Hagi, daca se nasteau dupa 1990?   Visul de

O operaţie de micşorare a stomacului a fost începutul sfârşitului pentru o studentă eminentă. Valentina a fost plimbată prin cinci spitale până a murit

La 22 de ani, Valentina, o studentă eminentă la o Universitate din Copenhaga, s-a stins după două operaţii la stomac

Fotografii emoționante cu muncitori români plecați peste hotare să muncească (FOTO)

Românii care merg în străinătate să muncească trudesc cu greu pentru binele familiilor care îi așteaptă acasă. Un fotograf  freelancer

Regizorul Oliver Stone: Pokemon Go e un instrument de spionaj (VIDEO)

Pokemon Go e un instrument de spionaj! Cel puţin în opinia regizorului Oliver Stone. De trei ori câştigător al Premiului

Deceptia religiei universale New Age si cum sa o identificam

Asa numita miscare New-Age a aparut în secolul al XX-lea în SUA. Pâna aici, o afirmatie de putina acribie stiintifica.

Închide