Român, director de grădiniţă în Norvegia, despre practicile Barnevernet | „Nu există prezumţia de nevinovăţie. Părinţii nici nu mai apucă să aducă lămuriri”

Distribuie!by   loading... În ultimul deceniu, mai multe intervenţii ale Barnevernet au dus la proteste. Un român stabilit la Oslo şi director de grădiniţă, George Alexander, a vorbit pentru Digi24.ro despre aceste nemulţumiri. „Noi suntem convinşi că indiferent oriunde te-ai afla dacă se întâmplă un rău lângă tine trebuie să […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

protest-barnevernet-for-bodnariu-family-in-dublin-ireland

loading...

În ultimul deceniu, mai multe intervenţii ale Barnevernet au dus la proteste. Un român stabilit la Oslo şi director de grădiniţă, George Alexander, a vorbit pentru Digi24.ro despre aceste nemulţumiri.

„Noi suntem convinşi că indiferent oriunde te-ai afla dacă se întâmplă un rău lângă tine trebuie să iei atitudine.

Fiecare copil este important pentru noi. Trebuie să fim lângă el aproape şi să îl susţinem atunci când are nevoie de ajutorul nostru. Sunt multe lucruri care se observă, când ajunge la unitate (grădiniţă/şcoală, n.r.), raporturile cu familia, cine îl aduce, cum este îmbrăcat, pachetul de mâncare, sunt o mie şi una de detalii care se observă. De multe ori povestesc copiii despre ce este acasă, ce activităţi au. Sunt lucruri care se observă.

Ideea este ca o familie, un copil să primească sprijin. La un moment dat se ajunge la situaţii incredibile când un singur angajat de la Protecţia Copilului analizează şi din cauza aceasta sunt preluaţi foarte mulţi copii imediat din familiile lor, aşa cum s-a întâmplat în multe cazuri.

Teoretic se declanşează o anchetă socială. Trebuie să menţionez că sunt oameni profesionişti care într-adevăr îşi fac datoria. Problema este că nu toţi sunt profesionişti şi de asta se ajunge la lucruri complet greşite. Până la urmă sunt anumite excepţii în lege. Chiar dacă se declanşează ancheta socială, unul sau doi oameni decid că este atât de grav şi ajung la nişte concluzii abracadabrante, nimeni nu mai trebuie să demonstreze nimic şi se iau copii.

În practică şi, de fapt, şi în teorie nu există prezumţia de nevinovăţie. Deci dacă un angajat a fabricat un dosar şi a ajuns la nişte suspiciuni, părinţii nici nu mai apucă să aducă lămuriri că le este luat copilul.

Intenţiile au fost bune în ceea ce priveşte Legea Protecţiei Copilului în Norvegia, dar anumite articole din lege, cât şi modul de aplicare a lor au ajuns să se ajungă la anumite abuzuri. Faptul că sunt acceptate note explicative, felul în este fabricat dosarul. Sunt lucruri care practic contribuie la încălcarea drepturilor. Se vorbeşte despre interesul suprem al copilului şi tocmai acest interes al copilului este călcat în picioare.”

 


– See more at: 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Un politician norvegian dezvăluie pretextele folosite de Barnavernet pentru a lua copiii de lângă părinți: Mama nu a tăiat pâinea destul de bine, bunicii sunt lăsați să îmbrățiseze copiii! Jan Simonsen acuză ambasada Norvegiei din România de minciună. Şcoala „Barnevernet” de la Sinaia; Pericol! Sistemul „Barnevernet” pe cale de se implementa şi in Romania!? (VIDEO)
Ultima dorință a românului condamnat la MOARTE în Malaezia | „Ionut a plâns continuu, l-a întrebat pe psiholog cum să facă să accepte ideea”
Tăcerea SUSPECTĂ a BNR! Ce se ÎNTÂMPLĂ cu BANII NOȘTRI?
Putin, ATAC la Obama înainte de întâlnirea de la ONU | America susține în mod ILEGAL și INUTIL rebelii din Siria
Grupul pentru Dialog Social, ONG-ul finantat de George Soros si de statul roman, le-a interzis jurnalistilor de la Antena 3 si Romania TV sa participe la o dezbatere
”Aginturili străine” se întoarce!
Pâinea cu pliant pro referendum a atras amenzi uriase insa Coca- Cola care a promovat imagini proLGBT nu au patit nimic!
De ce a fost ucis Muammar al-Gaddafi |Reacția lui Hillary Clinton (VIDEO)
Hackerul Guccifer va fi extrădat în SUA |Dar soldatul american care l-a ucis pe Teo Peter va fi extradat... sau a-ti uitat ?
CONDAMNARI DE OCHII LUMII – Inalta Curte recidiveaza cu pedepse blande in dosarul "Microsoft". Anii de inchisoare aplicati lui Cocos, Pinalti, Niro si Sandu acopera perioada de arest preventiv si ii mai tin pe inculpati doar cateva luni dupa gratii, in conditiile in care prejudiciul este de circa 27 milioane euro. Cocos a primit 2 ani si 4 luni, Gabriel Sandu 3 ani, iar Pinalti, care are 63 de ani si va executa doar o treime din pedeapsa, 6 ani de inchisoare
Lovitura data de Ministerul Educatiei: Părinții și copiii români vor fi „educați” să accepte familia homosexuală
Un candidat la alegerile prezidenţiale a dispărut în miez de noapte. Poliţia şi familia îl caută
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro