Rocadă NEAȘTEPTATĂ a SUA în conflictul Rusia – Turcia | Ce ultimatum i-a dat Obama lui Erdogan

Distribuie!by Președintele american, Barack Obama, l-a îndemnat vineri, în cursul unei discuții telefonice, pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, să ia măsuri pentru „a tempera tensiunile cu Irakul”, în special prin retragerea trupelor turce aflate în această țară, scrie AFP. loading... Cu această ocazie, Barack Obama a insistat asupra […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Președintele american, Barack Obama, l-a îndemnat vineri, în cursul unei discuții telefonice, pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, să ia măsuri pentru „a tempera tensiunile cu Irakul”, în special prin retragerea trupelor turce aflate în această țară, scrie AFP.

loading...

Cu această ocazie, Barack Obama a insistat asupra necesității ca Turcia „să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Irakului”, potrivit unui comunicat dat publicității de Casa Albă, citat de Agerpres.

Irakul a cerut marți „retragerea completă” a forțelor turce de pe teritoriul său.

Barack Obama a salutat, totuși, „contribuția” Turciei la coaliția militară care luptă contra grupării jihadiste Statul islamic (SI), condusă de Statele Unite.

Cei doi lideri au mai discutat despre „intensificarea cooperării în legătură cu Siria”, amintind „eforturile comune pentru a întări opoziția siriană moderată și a accentua presiunea asupra SI, precum și continuarea eforturilor pentru o soluționare negociată a conflictului”.

Consiliul de Securitate al ONU a aprobat vineri în unanimitate o rezoluție americano-rusă privind un plan de pace în Siria, negocierile urmând să demareze în luna ianuarie.

Turcia a trimis în Irak în urmă cu aproape două săptămâni un contingent de 150 până la 300 de soldați și vreo 20 de vehicule blindate în tabăra de la Bashiqa, în nordul țării. Oficiali turci și irakieni au anunțat luni retragerea parțială a acestor militari.

Ankara a afirmat că este vorba despre întăriri trimise pentru a asigura protecția consilierilor militari care îi pregătesc pe combatanții irakieni în lupta contra grupării SI, în special lângă Mosul. Bagdadul a acuzat însă o incursiune ilegală.

Miniștrii de externe ai țărilor din Liga Arabă se vor reuni la 24 decembrie în sesiune extraordinară la Cairo pentru a analiza desfășurarea trupelor turce în Irak.

 

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Jamie Oliver despre hamburgerii pe care-i mananca copiii tai la McDonald`s: Sunt improprii consumului uman!
Nici când au venit sovieticii n-a fost mai grav ca azi pentru România - Dinu C. Giurescu
Lucrarea de doctorat a șefei D.N.A., Laura Codruţa Kovesi, este un plagiat
Rusia invadeaza Letonia, SUA bombardeaza nuclear Moscova. TEMERILE devin tot mai acute (VIDEO)
3000 EURO/ZI, FILAJUL SRI – Document exploziv al DNA care demonstreaza ca SRI a cheltuit in secret sume faraonice pe interceptari. 540.000 euro filajul unei persoane pe 6 luni. Cine a aprobat asemenea cheltuieli? Oficial, SRI a pus in operare 248.711 de mandate in perioada 2005-2014, ceea ce inseamna la o medie de 6 luni/persoana peste 134 miliarde euro. Cu banii astia aveam toate autostrazile si utilitatile nationale realizate (Document)
Acciza din 2015, calculată la un curs de 4,73 lei pentru un euro
Nu avem nevoie de pașaport pentru Transilvania în țara noastră!
E OFICIAL, PROTOCOALELE SUNT ILEGALE – Dupa Curtea Militara de Apel, care a stabilit ca protocoalele "au fost incorporate obscur in procedura penala", avem verdictul irevocabil ca protocoalele sunt ilegale si abuzive. Curtea Constitutionala a admis exceptia de neconstitutionalitate formulata de Camera Deputatilor si a stabilit ca SRI a intervenit nelegal in dosarele penale. Instantele trebuie sa ia masuri in cauzele in care s-a lucrat pe protocoale (Document)
Cine credeți că-l investighează pe Dragnea în aceste zile? Ați ghicit. Dragnea este investigat de nişte jurnalişti finanțați de Soros şi de agențiile guvernamentale americane USAID şi NED. Care sunt Legăturile între RiseProject OCCRP, SOROS, NED şi USAID?
Ion Cristoiu confirmă ”planul Bruxelles”! Ce vor face Iohannis, Cioloș și Kovesi
Revoluție cu voie de la poliția globalistă
Colectiv Florin Chilian: Cineva a vrut și a “aranjat” TRAGEDIA
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro