Rocadă NEAȘTEPTATĂ a SUA în conflictul Rusia – Turcia | Ce ultimatum i-a dat Obama lui Erdogan

Distribuie!by Președintele american, Barack Obama, l-a îndemnat vineri, în cursul unei discuții telefonice, pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, să ia măsuri pentru „a tempera tensiunile cu Irakul”, în special prin retragerea trupelor turce aflate în această țară, scrie AFP. loading... Cu această ocazie, Barack Obama a insistat asupra […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Președintele american, Barack Obama, l-a îndemnat vineri, în cursul unei discuții telefonice, pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, să ia măsuri pentru „a tempera tensiunile cu Irakul”, în special prin retragerea trupelor turce aflate în această țară, scrie AFP.

loading...

Cu această ocazie, Barack Obama a insistat asupra necesității ca Turcia „să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Irakului”, potrivit unui comunicat dat publicității de Casa Albă, citat de Agerpres.

Irakul a cerut marți „retragerea completă” a forțelor turce de pe teritoriul său.

Barack Obama a salutat, totuși, „contribuția” Turciei la coaliția militară care luptă contra grupării jihadiste Statul islamic (SI), condusă de Statele Unite.

Cei doi lideri au mai discutat despre „intensificarea cooperării în legătură cu Siria”, amintind „eforturile comune pentru a întări opoziția siriană moderată și a accentua presiunea asupra SI, precum și continuarea eforturilor pentru o soluționare negociată a conflictului”.

Consiliul de Securitate al ONU a aprobat vineri în unanimitate o rezoluție americano-rusă privind un plan de pace în Siria, negocierile urmând să demareze în luna ianuarie.

Turcia a trimis în Irak în urmă cu aproape două săptămâni un contingent de 150 până la 300 de soldați și vreo 20 de vehicule blindate în tabăra de la Bashiqa, în nordul țării. Oficiali turci și irakieni au anunțat luni retragerea parțială a acestor militari.

Ankara a afirmat că este vorba despre întăriri trimise pentru a asigura protecția consilierilor militari care îi pregătesc pe combatanții irakieni în lupta contra grupării SI, în special lângă Mosul. Bagdadul a acuzat însă o incursiune ilegală.

Miniștrii de externe ai țărilor din Liga Arabă se vor reuni la 24 decembrie în sesiune extraordinară la Cairo pentru a analiza desfășurarea trupelor turce în Irak.

 

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

JAF DE 35 DE MILIOANE DE EURO. La Sistemul național de irigații s-a furat dublu, cu pază privată
CEDO a decis ca, copiii românului Florin Barbu să rămână definitiv la cuplul gay! Marea Britanie i-a luat copiii și i-au dat unui cuplu gay!
Un text TERIBIL despre criza refugiaților: Va urma o BESTIALIZARE generalizată, în care lumea va fi tranformată într-o imensă fermă a animalelor, condusă fără milă. VINOVAȚII trebuie căutați în Occident
George Friedman, avertizează: România să nu se bazeze pe sprijinul UE împotriva Rusiei
MAGISTRATII NU AU VOIE SA SE RIDICE IMPOTRIVA LEGII – Iata de ce protestul la care instiga Danilet, fostul consilier al lui Macovei, ii poate aduce pe magistrati in postura de a nu mai solutiona niciun dosar. Desi au obligatia de a se supune legii, magistratii manati in protest de Danilet si Lancranjan ameninta cu blocarea instantelor si a parchetelor, ca nu ar fi bune Legile Justitiei, OUG-urile Guvernului, Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie si componenta CSM
Sebastian Ghiță a dat DOCUMENTELE despre care spune că vor ZGUDUI România / FOTO
Donald Trump ar putea vizita în curând România. Maior: O întâlnire Iohannis - Trump, obiectivul cel mai semnificativ din punct de vedere al dialogului politic bilateral
Cel mai mare jaf din avuţia României. Am fi putut construi toate autostrăzile planificate de două ori
Klaus Iohannis a uitat întrebările la referendum? Președintele s-a încurcat- VIDEO
Alimentul dat la câini şi pisici în alte ţări, dar pe care românii îl mănâncă bucuroşi
Povestea de la Serviciul Secret „Doi şi’un sfert” – cum nimeni nu v-o spune!
„Nu am primit Transilvania cadou!”
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro