Riscurile la care se expun românii care mănâncă margarină dimineața. Aleșii vor să ia măsuri

Distribuie!by România se pregăteşte să limiteze prin lege folosirea grăsimilor trans în alimentele produse industrial. loading... Este vorba despre anumite substanţe pe care unii producători le folosesc la floricele, creme, torturi, biscuiți, sosuri, napolitane şi chipsuri. Acestea îmbunătăţesc gustul alimentului, consistența şi, foarte important, îi prelungesc valabilitatea. Consumate constant, ne […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

România se pregăteşte să limiteze prin lege folosirea grăsimilor trans în alimentele produse industrial.

loading...

Este vorba despre anumite substanţe pe care unii producători le folosesc la floricele, creme, torturi, biscuiți, sosuri, napolitane şi chipsuri. Acestea îmbunătăţesc gustul alimentului, consistența şi, foarte important, îi prelungesc valabilitatea.

Consumate constant, ne avertizează specialiştii, cresc masiv riscul de boli de inimă, infarct şi obezitate.


Mulţi îşi încep ziua cu margarina unsă pe pâine, sorb la prânz o supă rehidratată, asezonată cu bază pentru mâncăruri şi cu insule de grăsime stoarsă din plic. La final, pe post de desert, oamenii aleg prăjitura pufoasă cu cremă aromată, pusă pe raft cu câteva luni înainte să fie aşezată pe farfurie.

Consumator„Mănânc în general fără sare şi fără grăsime.”
Reporter: „Dar ştiţi şi de care grăsime?”
Consumator: „Grasime animală!”


Ei bine, Uniunea Europeană nu are probleme cu untura de porc, ci cu grăsimea sintetică. Folosiţi ca aditivi în prepararea industrială, acizii trans fac alimentele să râncezească mai greu. Să fie aerate ca frişca şi cu o consistenţă stabilă, altfel am găsi în borcan maioneza tăiată. Din nefericire, aceste avantaje au şi un cost.

Adrian Wiener, inițiatorul proiectului: „Cresc depunerile de grăsimi pe vasele de sânge şi predispun la atac cerebral, la infarct miocardic, cresc riscul de diabet zaharat. Sunt foarte multe studii făcute, e o certitudine ştiinţifică.”

Proiectul de lege, care a trecut deja de senat cu unanimitate, copiază legi similare adoptate deja în Danemarca, Elveţia, Austria, Islanda, Ungaria şi Norvegia, prin care cantitatea maximă admisă pentru acizi trans este de două grame pe suta de grame de grăsimi.

În Germania, Olanda şi Marea Britanie, instituţiile care se ocupă de sănătatea publică au negociat cu reprezentanţii industriei alimentare reducerea voluntară şi progresivă a cantităţii de acizi trans din alimente. Au fost găsite rapid soluţii tehnice de înlocuire a acestor compuşi potenţial dăunători. Nici preţurile nu au crescut, nici varietatea produselor nu a scăzut.

Iniţiatorii legii consideră, însă, că în ţara noastră o asemenea schimbare de bunăvoie este puţin probabilă.

Şi totuşi, producătorii se pregătesc deja pentru reglementări mai stricte. Deşi legea nu îi obligă, au început să afişeze pe etichete nu doar cantitatea totală de grăsime, ci şi proporţia celor săturate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a făcut din limitarea grăsimilor trans o prioritate globală până în 2023. Proiectul care ar interzice în România orice aliment cu mai mult de 2 la sută grăsimi trans se află în Comisia de Agricultură de la Camera Deputaţilor.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ilie Șerbănescu: ”Au început să se afle nu doar dimensiunile jafului, ci și ustensilele și diversiunile cu care este operaționalizat!”
Declaraţiile şoc ale ministrului Agriculturii. "Este carne de vită care după 40 de ani congelată a ajuns în România. Statul nu îşi face datoria, instituţiile statului, ANPC-ul, veterinarii”. Transcrierea declaraţiilor. VIDEO
Exclus din PSD. Primarul comunei cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene din ţară, dat afară din partid
DENUNTUL CARE INMORMANTEAZA DNA – Deputatul Vlad Cosma a depus la PICCJ o plangere penala impotriva procurorilor Lucian Onea, Mircea Negulescu, Giluela Deaconu si Savu Alfred: "Mi s-a solicitat sa particip la aceste 'fabricari' de dosare si 'ticluiri' de probe... Am acceptat sa colaborez cu acesti procurori, care mi-au transmis chiar ca sunt cunoscute si acceptate practicile de construire de dosare, inclusiv la nivel central, de catre procurorul sef al DNA" (Plangerea penala)
Propunerea de PREMIER nu a fost încă acceptată, dar deja se fac PLANURI! | Așa arată LISTA cu posibilii membri ai Guvernului Grindeanu
Ungaria e în stare de război. Europa, așa cum o știm noi, a încetat să existe
Alte cazuri de fete dispărute în care Poliția n-a acționat: «Mi-a spus să stau liniștit că fata e în călduri»
Facebook i-a blocat contul de facebook lui Iulian Capsali, după ce a scris că „trebuie să luptăm până la ultima picătură de energie” împotriva corectitudinii politice. MESAJUL integral
Savaliuc: "Iată dovada "Planului Minerva" de preluare a controlului României"
Pentru cei care încă acuză regimul ceaușist că demola biserici, o fotografie de la translatarea bisericii din Reșița
Marea Lojă "românească" transmite mesaje cifrate masoneriei germane prin francmasonul Iohannis
Românii sunt ținuți ÎN MOD INTENȚIONAT cu Salarii de Mizerie pentru a fi o forță de muncă ieftină pentru MULTINAȚIONALELE STRĂINE. Salarii de MIZERIE de 300-450 de euro în toate regiunile țării.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro