REVOLTATOR! RAFO ONESTI, trimisa la fier vechi de patronii rusi. Lui Victor Ponta nu-i pasa!

Distribuie!by DISTRIBUITI SA VADA TOATA LUMEA! Un articol de Cristian HOSTIUC (www.gandul.info) Trimiterea la fier vechi în mod oficial a rafinăriei RAFO Oneşti nu a stârnit niciun interes, nicio emoţie pentru Palatul Victoria sau chiar Palatul Cotroceni. loading... Oricum rafinăria era închisă de mai mulţi ani, mai rămăseseră puţini angajaţi […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
DISTRIBUITI SA VADA TOATA LUMEA! Un articol de Cristian HOSTIUC (www.gandul.info)

Trimiterea la fier vechi în mod oficial a rafinăriei RAFO Oneşti nu a stârnit niciun interes, nicio emoţie pentru Palatul Victoria sau chiar Palatul Cotroceni.

loading...

Oricum rafinăria era închisă de mai mulţi ani, mai rămăseseră puţini angajaţi (400) într-un oraş deja depopulat, şi în consecinţă pe o hartă electorală Oneştiul nu mai înseamnă nimic. Dacă evenimentul cu ghinion nu se întâmplă la Târgu Jiu sau la Sibiu, atunci e bine.


Până acum singura reacţie la decizia de casare luată de acţionarului rus al rafinăriei din Oneşti a venit din partea unei companii private, Prospecţiuni Bucureşti, deţinută de omul de afaceri Ovidiu Tender. ”Mai mult decât atât, din declaraţiile unor foşti salariaţi ai RAFO, se pare că starea utilajelor rafinăriei este una foarte bună. în aceste condiţii, compania Prospecţiuni SA, în calitate de acţionar la RAFO, îşi exprimă în mod ferm dezacordul privind hotărârea Petrochemical Holding, va lua toate măsurile necesare pentru a lupta împotriva sa şi acuză această decizie fără precedent ca fiind un act de sabotaj împotriva economiei naţionale”, a menţionat conducerea Prospecţiuni printr-un comunicat dat vineri seară, citat de Mediafax.

Deşi intenţia acţionarului rus al rafinăriei Iakov Goldovski prin intermediul Petrochemical Holding din Viena a fost exprimată la începutul anului, până acum guvernul Ponta nu a avut nicio poziţie publică pe tema acestui subiect.


Asta înseamnă că rafinăria se poate duce liniştită la casat, nu interesează pe nimeni din partea statului. Stai şi te întrebi ce îl mai interesează pe Ovidiu Tender ce se întâmplă în economie, când el oricum e la un pas să intre în închisoare pe 11 ani în dosarul Carom Oneşti.

A treia rafinărie din România va ajunge teren viran, iar de aici până la instalarea unui supermarket şi a unui mall fiind doar o simplă tranzacţie.

Orice guvern vrea să facă locuri de muncă. Dar ce se întâmplă atunci când dispar pentru totdeauna locuri de muncă ce nu pot fi înlocuite cu altele echivalente? Industria de petrol şi gaze este cea mai bine plătită piaţă la ora actuală, cu un salariu mediu net de 4.500 de lei pe lună, faţă de un salariu mediu la nivelul întregii economii de 1.700 de lei. Vânzătorii comerciali şi cei din supermarketuri au un salariu sub 1.500 de lei pe lună.

Cine ştie, poate guvernul vrea să înlocuiască rafinăria de la Oneşti cu un centru de excelenţă în industria auto, unde salariile se apropie de cele din industria de petrol şi gaze.

Este foarte bine că guvernul dă ajutoare de stat pentru call-centere sau fabrici de componente auto, dar ele nu înlocuiesc o rafinărie, ca volum de business, angajări şi taxe plătite la stat.

La rafinăria Oneşti acum 10 ani lucrau 2.600 de oameni, iar RAFO intra în top 50 companii din România, cu afaceri de aproape 600 de milioane de euro. Acum a ajuns doar un comunicat sec, dat de AGA: ”Se aprobă împuternicirea directorului general al RAFO SA să înceapă procedura de desfacere (vânzare a activelor şi utilajelor aferente companiei). Preţul de vânzare a activelor şi a utilajelor se va stabili în baza preţurilor şi utilajelor pe piaţa second hand, dar nu poate fi mai mic decât preţul fierului vechi pe piaţa locală românească în ziua semnării contractelor de vânzare/cumpărare a utilajelor”.

Imediat după instalarea la Palatul Victoria în mai 2012, premierul Ponta a aprobat o facilitate privind folosirea gazelor din intern, decizie care a ajutat centrala de la Petrobrazi, deţinută de OMV Petrom. Deci atunci guvernul Ponta a fost interesat de un obiectiv economic pe teritoriul României, unde s-au investit peste 500 de milioane de euro.

De faptul că RAFO ajunge acum la casat sunt responsabili nu numai guvernul Ponta, ci şi guvernul Boc, Tăriceanu şi preşedintele Băsescu. Lui Băsescu i-a folosit formularea RAFO/jafo din campania electorală din 2004, dar odată ajuns la Palatul Cotroceni a uitat că RAFO înseamnă un obiectiv economic al României, nu al PSD-ului sau a lui Năstase.

Când a fost să-l schimbe pe Mitică Dragomir de la Liga de fotbal, premierul Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea, responsabil cu dezvoltarea economică a României, prin ministerul pe care îl conduce, şi-au găsit timp să se întâlnească cu celebrii conducători ai fotbalului românesc la Trattoria Il Calcio. Pentru RAFO sau pentru alt obiectiv economic întâlnirile sunt mai rare, chiar deloc.

RAFO poate merge liniştită la casat, are binecuvântarea guvernului Ponta. Important este ca Trattoria Il Calcio să nu ajungă la fier vechi.

Cristian Hostiuc este director editorial al publicaţiei Ziarul Financiar

 

sursa: http://hotinfo.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Codul si tiparul sistemului Solar : 684 este numarul armonic din pitagora 432...
Îmi pare rău pentru Europa” | Mesajul numărului doi de la Kremlin despre scutul anti-rachetă de la Deveselu
PĂRINTELE ELPIDIE – PROFEŢIA DESPRE CIPUL CE VA FI IMPLANTAT IN VREMEA LUI ANTIHRIST (TEXT CE NU A FOST TRADUS PÂNĂ ACUM)
Regionalizarea Romaniei, Agenda 21 si Noua Ordine Mondiala
CSM DECLARA RAZBOI PRESEI – De necaz ca abuzurile magistratilor sunt continuu dezvaluite, in loc sa faca curatenie in sistem, CSM vrea sa introduca cenzura in presa prin Legile Justitiei. Mass-media va fi obligata sa publice comunicate ale CSM la cererea oricarui judecator si procuror, fara ca jurnalistii sa reformuleze, sa modifice, sa adauge ori sa se faca imediat vreun comentariu asupra CSM (Propunerea)
Nicolae Ceaușescu - memoria de neucis a unui român genial
LAPAR: Vânzarea terenurilor către străini e o problemă natională, nu comunitară. În Germania, vânzarea unui singur hectar ar provoca scandal national. Fermierii români solicită rediscutarea Legii vânzării terenurilor agricole; LAPAR a depus o adresă la Ministerul Agriculturii
Legea Big Brother, adoptată de Camera Deputaților. Care sunt noile prevederi
Anul trecut, an neelectoral statul a cheltuit 120 de milioane de euro pe festivaluri cu mici si bere | suntem chiar proștii planetei?
Dupa 28 de ani de prapad si jaf, Mucur Isarescu , var prin alianta cu Regele Mihai, se retrage din functie de GUVERNATOR al BNR !!
Traian Băsescu, avertizare privind începerea unui război: Prea multe coincidenţe la frontierele noastre
#MacronLeaks Cocktail ținut de staff-ul lui Macron cu cei de la Banca Rothschild. Zistele de dreapta au aflat şi au scris Echipa lui Macron căuta chitanțele exact cum le căuta Coldea după dezvăluirile lui Ghiță.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro