Retragerea SUA din acordul de la Paris

Distribuie!by Aproape 200 de state au convenit în decembrie 2016 asupra unui pact global obligatoriu ce prevede reducerea emisiilor de gaze, decizia SUA de a se retrage din Acordul de la Paris ar putea conduce la relaxarea angajamentelor altor ţări, transmite Mediafax. loading... SUA este al doilea cea mai mare […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Aproape 200 de state au convenit în decembrie 2016 asupra unui pact global obligatoriu ce prevede reducerea emisiilor de gaze, decizia SUA de a se retrage din Acordul de la Paris ar putea conduce la relaxarea angajamentelor altor ţări, transmite Mediafax.

loading...

SUA este al doilea cea mai mare sursă de dioxid de carbon, emiţând anual 15% din întreaga cantitate de carbon la nivel mondial, informează News Week.

Conform unor estimări ale unor grupuri de reflecţie, nemaifiind obligată să respecte normele acordului climatic, SUA va emite în fiecare an până la trei miliarde de tone în plus de dioxid de carbon, fapt ce ar duce la ridicarea temperaturii globale de la 0,1 grade Clesius la 0,3 grade până la sfârşitul acestui secol.

Acordul de la Paris este o continuare a eforturilor de a pune capăt încălzirii globale ce a început cu Protocolul de la Kyoto din 1997. Protocolul de la Kyoto a fost primul acord internaţional pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Acesta a fost negociat în anul 1992 de 160 de state la Summitul Pământului.

Protocolul de la Kyoto prevedea stabilizarea concentraţiilor emisiilor de gaz „la un nivel ce ar trebui să să împiedice interferenţele antropice periculoase cu sistemul climatic”, potrivit The Guardian.

Tratatul a fost finalizat în Japonia în anul 1997, după o perioadă lungă de negocieri, şi a intrat în vigoare în anul 2005.

La sfârşitul anului 2015, în timpul Conferinţei privind mediul de la Paris, ONU a decis că Protocolul de la Kyoto nu este suficient pentru stoparea încălzirii globale, fapt ce a dus la crearea şi adoptarea Acordului de la Paris. În cadrul noului acord, aproape toate statele din lume şi-au luat angajamentul să stabilească noi obiective în privinţa încălzirii globale, scopul acestuia fiind de a preveni ridicarea temperaturii globale cu mai mult de 1,5 grade Celsius peste nivelul erei post-industriale.

Acordul de la Paris urma să intre în vigoare în 2020, SUA, dar şi China, primele două state cele mai ”poluante din lume” ratificând înţelegerea de a reduce emisiile de gaz până în 2025.

Conform fostului preşedinte american Barack Obama, ce susţinea acest tratat, acordul climatic ”reprezenta un punct de cotitură ce ar fi întârziat sau chiar evitat cele mai grave consecinţe ale schimbării climatice”.

Liderii G7 nu au reuşit să îl determine vineri pe noul preşedinte al SUA, Donald Trump, să susţină acordul privind schimbările climatice, la summitul G7 din Sicilia.

Miercuri, acesta a decis retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris. Detaliile aplicării măsurii urmează a fi stabilite de o comisie specială care va decide dacă SUA va iniţia o retragere formală totală din Acordul de la Paris, care ar dura trei ani, sau din Tratatul general climatic al ONU, care ar produce efecte mai rapide, dar mai extreme.

 


http://www.flux24.ro/retragerea-sua-din-acordul-de-la-paris/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro