Retragerea SUA din acordul de la Paris

Distribuie!by Aproape 200 de state au convenit în decembrie 2016 asupra unui pact global obligatoriu ce prevede reducerea emisiilor de gaze, decizia SUA de a se retrage din Acordul de la Paris ar putea conduce la relaxarea angajamentelor altor ţări, transmite Mediafax. loading... SUA este al doilea cea mai mare […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Aproape 200 de state au convenit în decembrie 2016 asupra unui pact global obligatoriu ce prevede reducerea emisiilor de gaze, decizia SUA de a se retrage din Acordul de la Paris ar putea conduce la relaxarea angajamentelor altor ţări, transmite Mediafax.

loading...

SUA este al doilea cea mai mare sursă de dioxid de carbon, emiţând anual 15% din întreaga cantitate de carbon la nivel mondial, informează News Week.

Conform unor estimări ale unor grupuri de reflecţie, nemaifiind obligată să respecte normele acordului climatic, SUA va emite în fiecare an până la trei miliarde de tone în plus de dioxid de carbon, fapt ce ar duce la ridicarea temperaturii globale de la 0,1 grade Clesius la 0,3 grade până la sfârşitul acestui secol.

Acordul de la Paris este o continuare a eforturilor de a pune capăt încălzirii globale ce a început cu Protocolul de la Kyoto din 1997. Protocolul de la Kyoto a fost primul acord internaţional pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Acesta a fost negociat în anul 1992 de 160 de state la Summitul Pământului.

Protocolul de la Kyoto prevedea stabilizarea concentraţiilor emisiilor de gaz „la un nivel ce ar trebui să să împiedice interferenţele antropice periculoase cu sistemul climatic”, potrivit The Guardian.

Tratatul a fost finalizat în Japonia în anul 1997, după o perioadă lungă de negocieri, şi a intrat în vigoare în anul 2005.

La sfârşitul anului 2015, în timpul Conferinţei privind mediul de la Paris, ONU a decis că Protocolul de la Kyoto nu este suficient pentru stoparea încălzirii globale, fapt ce a dus la crearea şi adoptarea Acordului de la Paris. În cadrul noului acord, aproape toate statele din lume şi-au luat angajamentul să stabilească noi obiective în privinţa încălzirii globale, scopul acestuia fiind de a preveni ridicarea temperaturii globale cu mai mult de 1,5 grade Celsius peste nivelul erei post-industriale.

Acordul de la Paris urma să intre în vigoare în 2020, SUA, dar şi China, primele două state cele mai ”poluante din lume” ratificând înţelegerea de a reduce emisiile de gaz până în 2025.

Conform fostului preşedinte american Barack Obama, ce susţinea acest tratat, acordul climatic ”reprezenta un punct de cotitură ce ar fi întârziat sau chiar evitat cele mai grave consecinţe ale schimbării climatice”.

Liderii G7 nu au reuşit să îl determine vineri pe noul preşedinte al SUA, Donald Trump, să susţină acordul privind schimbările climatice, la summitul G7 din Sicilia.

Miercuri, acesta a decis retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris. Detaliile aplicării măsurii urmează a fi stabilite de o comisie specială care va decide dacă SUA va iniţia o retragere formală totală din Acordul de la Paris, care ar dura trei ani, sau din Tratatul general climatic al ONU, care ar produce efecte mai rapide, dar mai extreme.

 


http://www.flux24.ro/retragerea-sua-din-acordul-de-la-paris/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Cum a reuşit un întreprinzător să nu mai plătească facturi la Electrica. Sistemul prin care bărbatul ar putea vinde energie electrică
Cei mai bine plătiți români trăiesc într-o bulă. Viața celor 20% într-o țară încă săracă
Deveselu între minciună și adevăr- Minciunile
Pustiirea Romaniei si pierderea identitatii. Țări românești ce se usucă pe picior, țări fără viitor: Cazul dramatic al Țării Oașului
Guvernul Orban a amânat cu 6 luni finalizarea implementării sistemului de urmărire a lemnului defrișat. La ei totul se amână
Legătura lui Iohannis cu spitalele private și cu cei care afirmă că bogații vor fi tratați mai bine decât săracii în noul sistem medical PNL
Dramele familiilor plecate în țări străine. Englezii cer arestarea românului care își vrea copiii înapoi de la un cuplu de homosexuali!
Un raport secret al Germaniei naziste, despre România și români. Rămâi șocat de coincidențele cu situația actuală!
Telekom își sfidează clienții: scoate programe, mărește tarifele și dă răspunsuri în doi peri
Ciocniri violente între mai mulţi protestatari şi poliţie, în cadrul unui protest în Kiev
DEZASTRU PENTRU DNA PE ABUZ IN SERVICIU – Parchetul lui Kovesi primeste lovitura dupa lovitura. Dupa ce Curtea de Apel Alba Iulia a constatat dezincriminarea abuzului in serviciu, CA Cluj a decis achitarea fostului director Electrica Nord si a altor trei inculpati pe motiv ca fapta nu e prevazuta de legea penala: „S-a retinut ca inculpatii nu ar fi incalcat o obligatie sau o indatorire prevazuta de o lege sau OUG, ci de un act normativ inferior” (Minuta)
DUSMANII SIIJ SI-AU LUAT-O RAU IN FREZA – Doar o treime dintre magistrati vrea desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. 2.170 de judecatori si procurori au votat impotriva SIIJ, iar alti 451 pentru mentinerea SIIJ. Restul de pana la 7.000 de magistrati romani au refuzat sa intre in jocul politic al ministrului Justitiei Catalin Predoiu. Halucinant: esecul de proportii al contestatarilor SIIJ a fost prezentat de propagandisti ca o mare victorie
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro