Remus Cernea se RETRAGE: ‘Drumul meu în politica din România se oprește’

Distribuie!by Remus Cernea, ales deputat în 2012 din partea USL şi devenit ulterior deputat independent, nu a reuşit să-şi înnoiască mandatul, după o candidatură independentă în Bucureşti. Cernea a reuşit să strângă, potrivit primelor estimări, mai puţin de jumătate din voturile necesare. Rezultatul îl determină pe deputat, care s-a remarcat […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Remus Cernea, ales deputat în 2012 din partea USL şi devenit ulterior deputat independent, nu a reuşit să-şi înnoiască mandatul, după o candidatură independentă în Bucureşti. Cernea a reuşit să strângă, potrivit primelor estimări, mai puţin de jumătate din voturile necesare. Rezultatul îl determină pe deputat, care s-a remarcat prin poziţii ecologiste şi pro-gay, să anunţe că se retrage din politică.Mesajul lui Cernea:
“Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați susținut cu semnături, cu donații, cu comentarii, LIKE-uri și SHARE-uri pe facebook ori cu mesaje de încurajare! M-am simțit în permanență onorat să întâlnesc foarte mulți oameni faini care și-au exprimat suținerea pentru mine și nu am perceput acest suport ca fiind unul pentru o persoană, ci în primul rând unul pentru cauze, valori și principii.M-am străduit să apăr și să promovez cât am putut de bine valorile democratice ale societății deschise. M-am expus criticilor și atacurilor, adesea viscerale. Dar am mers permanent înainte, fără a da nici un pas înapoi contracarând insultele și atacurile la persoană cu argumente raționale, legale și principiale, și întorcând și celălalt obraz fiecărei lovituri în parte.Am dovedit că pot fi o voce puternică și m-am implicat în numeroase cauze, adesea de unul singur în parlament.

loading...

Alegerile sunt însă un prilej de a continua sau de a fi scos, cel puțin pentru moment, din arena politică. Votul cetățenilor este cel care decide cine vor fi aceia care acced în legislativ.

Cum bine știți, legile electorale din România sunt cele mai restrictive din lumea democratică. Nu există termeni de comparație cu alte țări. Numai în România sunt cerute extraordinar de multe semnături pentru a putea candida, numai în România sunt oferite doar 10 secunde ca timpi de antenă gratuiți pe zi pentru independenți (în timp ce partidele beneficiază de ore). Numai în țara noastră candidații independenți au de depășit atât de multe obstacole de ordin administrativ.

Mi-am derulat campania cu 0 fonduri până spre final. Abia în ultimele zile am obținut câteva donații care mi-au permis să promovez unele mesaje pe facebook și să achit onorariul mandatarului financiar.

Cu toate acestea, am luptat până în ultimul moment și am sperat alături de toți cei care mi-au acordat votul sau care ar fi dorit să mi-l acorde dar nu erau din București. Putem să mai așteptăm câteva ore să vedem numărătoarea finală și să ne menținem această speranță dar, cu onestitate, cred că este corect să vă spun, de pe acum, adevărul.

Realitatea trebuie privită așa cum este. Or, din ce semnale am primit până acum de la cunoscuți care au participat la numărătoarea voturilor în mai multe secții de vot, lucrurile stau astfel:

Ar fi fost nevoie de un procentaj de 3,45% adică de 24958 de voturi la o participare de 723424 de persoane.

Datele pe care le-am primit variază de la aproximativ 1% până spre 2% din voturi în fiecare secție. Așadar media va fi, probabil undeva în jurul a 1,5% din voturile necesare ceea ce înseamnă că voi obține probabil între 8000 și 12.000 de voturi. Insuficient pentru a reuși să îmi reînnoiesc mandatul.

Drumul meu în politica din România se oprește, cel puțin pentru moment, aici. Voi continua să îmi susțin valorile și cauzele dar într-un alt context. Dacă mi se va cere să revin în politică, dacă va exista o susținere din partea cetățenilor pentru acest lucru și dacă voi simți că, la un moment dat, va exista o cale pentru a-mi servi în continuare țara ca om politic, o voi face cu aceeași determinare și dedicație.

Deocamdată, pentru următorii câțiva ani, voi fi în afara parlamentului iar pârghiile mele de influențare a mersului lucrurilor în țară, realist vorbind, se îngustează substanțial după acest vot.

Pagină mea de facebook va fi, în continuare, o platformă de promovare a valorilor democratice ale societății deschise și un spațiu al dialogului pe care mi-l doresc a fi unul decent și, pe cât posibil, lipsit de atacuri la persoană.

Vă doresc toate cele bune tuturor!”

 


Sursa stiripesurse.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Charlie Hebdo: Simona Halep o tiganca romanca care a castigat fier vechi | boicotati produsele firmelor frantuzesti!
Gratierea e nimic ! Rudele lui Kovesi si Coldea abonate la contracte penale cu statul ! Asteptam tinerii frumosi&liberi in strada !
„Avem o țară plină de imbecili cu studii superioare… . Sunteți o generație aproape pierdută” – declarație dură a unui profesor universitar
Cum şi-a luat BAC-ul Carol al II-lea la palatul Peleş | In perioada monarhiei 90% dintre români erau analfabeți, deoarece scoala nu era gratuită, doar burghezia își permitea educație
Decizie FĂRĂ PRECEDENT: Tudose ia șantierul naval Mangalia de la străini!
Un Rabin declară: Coronavirusul va dispărea doar după ce se va construi Al Treilea Templu
PATRIOTISM MAGHIAR – Luati lectii de la premierul Ungariei Viktor Orban, care nu isi indoaie genunchii in fata UE: "Suntem tarile care nu doresc sa fie conduse de un imperiu condus de la Bruxelles... Nu vrem sa devenim tari imigrante cu populatii mixte... Nu suntem dispusi sa finantam din bani europeni puzderia de organizatii de tip Soros... Bugetul UE nu este conceput pentru a finanta gruparile care servesc scopurile acestora, si nici sa pregateasca organizatori de proteste si activisti"
Dan Barna a devenit simbolul fraierului în politică. Val uriaș de glume pe Facebook: Dan a pus barna în habarnam
Hayssam aruncă BOMBA: Băsescu e PROFESORUL, el m-a ajutat să fug din România
ALERTA MONDIALA! Rusia a trimis armata sa intercepteze navele SUA
Un raport secret al Germaniei naziste, despre România și români. Rămâi șocat de coincidențele cu situația actuală!
“Profu’ de pedofilie” va preda la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala unde se formeaza cadrele SRI si SIE
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro