Regele Mihai are cel mai scump ceas din lume

Distribuie!by Cel mai scump ceas de mana din lume s-a vandut saptamana trecuta la o licitatie in Geneva, Elvetia. Sapte colectionari s-au “batut” pe el pana s-a ajuns la 11 milioane de dolari. Un record absolut! loading... Este vorba de un Patek Philippe cu numarul de referinta 1518. Un astfel […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cel mai scump ceas de mana din lume s-a vandut saptamana trecuta la o licitatie in Geneva, Elvetia. Sapte colectionari s-au “batut” pe el pana s-a ajuns la 11 milioane de dolari. Un record absolut!

loading...

Este vorba de un Patek Philippe cu numarul de referinta 1518. Un astfel de exemplar este detinut si deRegele Mihai. Conform site-ului de specialitate hodinkee.com, asistentul regelui a confirmat, in anul 2014, pentru unul dintre specialistii Casei de licitatie Christie’s din New York, Eric Wind, ca Majestatea Sa Regele Mihai detine un astfel de ceas si ca este una dintre posesiunile sale de suflet, de care probabil ca nu se va desparti niciodata. Spre deosebire de ceasul vandut de curand, cel al regelui nu are bratara din otel, ci din piele.


Ceasul a fost recunoscut de pasionatii care au analizat cu atentie o fotografie celebra a Regelui, facuta in 1947, in care monarhul nostru poarta la mana ceasul. Contactata de Click!, Familia Regala nu a confirmat, insa, acest lucru.

„Angajatii Casei Majestatii Sale nu au facut niciodata declaratii nici unei case de licitatii si nici unei persoane private referitoare la nici un bun aflat in proprietarea privata a membrilor Familiei Regale a Romaniei”. Trebuie spus ca modelul Patek Philippe 1518,  vandut cu 11 milioane de dolari, este cu totul si cu totul deosebit pentru ca este primul ceas de mana care are functiile cronograf si calendar perpetuu. Conform Casei de licitatii Phillips, care a vandut exemplarul, Patek Philippe a facut  doar 281 de ceasuri din acest model si toate au fost din aur, cu exceptia a  patru facute din otel. De ce acest ceas este atat de valoros? Pentru ca Patek Philippe nu facea, in anii aceia, ceasuri de otel, aurul fiind metalul preferat. Asta a facut ca, paradoxal, modelele de otel, din anii ‘40-’50  sa fie cele mai valoroase ale renumitei firme elvetiene. Mai interesant e ca trei din cele patru exemplare cunoscute au fost vandute in zona geografica a tarii noastre. Conform site-ului hodinkee.com, doua exemplare au fost vandute in Ungaria, in 1944, iar un exemplar a fost descoperit la o familie din Turcia, in anii ‘90. Ulterior, toate aceste ceasuri au fost cumparate de impatimiti si foarte bogati colectionari de ceasuri italieni.


http://cultural.bzi.ro/regele-mihai-are-cel-mai-scump-ceas-din-lume-50895

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro