REDEVENTE IN BATAIE DE JOC Suntem ultima colonie a FMI-ului. Fara nici un acord cu FMI-UL guvernul mentine redeventele bacsis inca un an in loc sa le creasca. Noul sistem de redevențe va intra în vigoare DOAR de la 1 ianuarie 2017 DUPA ce FMI le va aproba.

Distribuie!by   loading... Nota Redactiei: Refuzand practic DE DOI ANI sa mareasca redeventele minuscule care sunt de 0% pe platforma continentala, 3.5% la petrol si gaze si de 6% la aur – in timp ce in Marea Britanie taxarea petrolului este de 62% si 81% – Statul Roman prin reprezentantii […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

loading...


Nota Redactiei: Refuzand practic DE DOI ANI sa mareasca redeventele minuscule care sunt de 0% pe platforma continentala, 3.5% la petrol si gaze si de 6% la aur – in timp ce in Marea Britanie taxarea petrolului este de 62% si 81% – Statul Roman prin reprezentantii sai FURA acesti bani de la intreaga populatie a Romaniei bagand MILIARDE DE EURO in buzunarul multinationalelor straine.

Suntem convinsi ca asa cum se-ntampla azi cu crimele de la Mineriada, mai devreme sau mai tarziu aceste lucruri vor fi investigate din punct de vedere PENAL iar vinovatii vor plati.Actualul sistem de taxare a hidrocarburilor va fi prelungit cu încă un an, noile redevențe urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2017.

Autoritatile justifica acest lucru “având în vedere că Executivul și Fondul Monetar Internațional (FMI) discută încă asupra proiectului”, care urmează să fie lansat în dezbatere, aprobat în Guvern și transmis Parlamentului, care ar urma să îl adopte până la jumătatea anului viitor, a declarat joi Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor – preluat de AGERPRES.


 

Eugen Teodorovici a declarat joi că au avut loc trei misiuni tehnice ale FMI pe tema redevențelor și că, în urmă cu trei săptămâni, instituția financiară internațională a transmis o serie de observații asupra proiectului cu privire la delimitarea perimetrelor off-shore și on-shore.

Partea română a transmis ulterior comentariile către FMI și așteaptă ca în următoarea perioadă să aibă loc discuția finală asupra acestui proiect.

La jumătatea lunii septembrie, reprezentanții Asociației Române a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA) declarau că noul sistem de redevențe NU SE VA APLICA de la 1 ianuarie 2016, întrucât modificarea implică proceduri care necesită un timp mai îndelungat.

“Am așteptat să continuăm dialogul cu Ministerul de Finanțe și cu Fondul Monetar Internațional și faptul că încă nu am fost invitați la discuții, iar Dan Manolescu (fost secretar de stat în Finanțe, n.r.) a părăsit ministerul și ne-a condus spre concluzia că va exista o întârziere.

De la ANRM nu avem vești, știm că ANRM a confirmat că acea comisie interministerială care a fost însărcinată să elaboreze un raport pe redevențe s-a desființat.

Asta înseamnă că raportul a plecat către Cancelaria primului ministru, ce curs va avea acel raport și noi așteptăm să vedem”, a declarat în septembrie, într-o conferință, Artur Stratan, președintele asociației care reunește cele mai mari companii de profil de pe piața românescă.

În aceste condiții, el se așteapta ca modificarea să fie operată cu începere din ianuarie 2017.

“Redevențele rămân neschimbate și anul viitor, aceasta este estimarea noastră. Este foarte bine ca redevențele să fie schimbate de la data de 1 ianuarie a unui an.

Pentru că să schimbi contabilitatea unei companii cu operațiuni atât de extinse cum este o companie petrolieră este ceva aproape imposibil de făcut la jumătatea anului sau oricând. De aceea este foarte bine să se schimbe de la 1 ianuarie.

Nu mai este timp, din punctul nostru de vedere, să se introducă noul sistem al redevențelor de la 1 ianuarie 2016, deci odată ce acest obiectiv nu mai poate fi atins, deducția logică este că va fi vorba de 1 ianuarie 2017”,

a spus Stratan.

Gheorghe Duțu, președintele Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), afirma în luna iulie că noua modalitate de taxare a hidrocarburilor, la care lucrează împreună cu Ministerul Finanțelor Publice, va fi definitivată în luna august și va intra în dezbatere în Parlament în sesiunea din toamnă.

Noul sistem urma să cuprindă redevențele, dar și un supra-impozit pe profitul realizat de companii din activitatea de upstream (producția de petrol și gaze)e, precum și o serie de deduceri pentru investițiile realizate pe acest segment.

(Fluierul)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro