REACŢIE RAPIDĂ! Ramona Ursu | Să-ţi fie ruşine, Gabriel Oprea! Nu cu zeci de morţi ştergi urma unei alte morţi

Distribuie!by 27 de morţi. 140 de răniţi. La asta m-am oprit când am rămas fără putere. De mult nu mi-a mai fost atât de teamă să privesc o ştire. Să privesc în gol un contor al morţii dat peste cap de la o clipă la alta. E greu să numesc […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather


27 de morţi. 140 de răniţi. La asta m-am oprit când am rămas fără putere. De mult nu mi-a mai fost atât de teamă să privesc o ştire. Să privesc în gol un contor al morţii dat peste cap de la o clipă la alta. E greu să numesc asta o tragedie. Aproape imposibil. Un univers care se prăbuşeşte în faţa mea, fără să îmi lase nimic de ales.

loading...

Sute de oameni morţi, arşi, resuscitaţi, căraţi cu tărgile în toate părţile, călcaţi în picioare, ridicaţi, lăsaţi fără suflare. Numere de telefon de urgenţă. Val de apeluri pentru donare de sânge. Oameni care îşi caută prietenii pe Facebook, în speranţa că îi vor mai găsi încă vii. Zeci de ambulanţe, sirene. Sute de halate albe, albastre. Disperare în ochii multora. Spre asta privesc deja de câteva ore. Spre tragedia din Clubul Colectiv din Bucureşti, locul de unde, în noaptea asta, pare să vină Apocalipsa.


E greu să înţelegi ceva dintr-o asemenea realitate. E greu să ai puterea să te răfuieşti acum cu moartea, cu destinul, cu viaţa. E greu să îi mai spui ceva chiar şi lui Dumnezeu. Privesc înmărmurită în jurul meu, în clipele astea în care eşti sigur că viaţa ţi-e dată doar ca sa înţelegi cât de mic eşti. Şi cât de fără sens e tot ce faci. Şi cât de fals e să crezi, chiar şi pentru o clipă, că poţi schimba ceva. Că poţi mişca măcar puţin lucrurile în jurul tău. (…)

Privesc cu teamă ştirile. Generalul Oprea apare pe ecrane. Se cere primul la microfon. Abia îndrugă câteva cuvinte. Ceva despre o celulă de criza. Despre Parchet, care a început ancheta. Despre cum l-a informat el pe domnul preşedinte de tragedie. Şi cam atât. Atât e în stare să ne spună vicepremierul pe securitate naţională despre cum mobilizează el, ca un adevărat general cu infinite stele, cuprins de interesul naţional, o tragedie a ţării lui. Pleacă clipind aproape fără sens spre un spital, spre altul.


Vizite-fulger printre răniţi, prin camere de gardă, toate încheiate cu un discurs din care nu înţelegem nimic din ce se întâmplă cu oamenii aceia pentru care ne rugăm să mai fie printre noi. Generalul Oprea se vrea mereu la microfoane, se vrea văzut pe ecrane. Repetă o dată, şi încă o dată, şi încă o dată despre cum l-a informat el şi doar el pe domnul preşedinte despre nenorocire. Cam asta e tot ce poate să ne spună. Vorbe goale de mercenar. Un militar de duzină pentru care ţara asta n-a meritat un cuvânt aproape o săptămână în care l-a aşteptat să spună ceva, orice, despre de ce i-a trebuit lui coloană oficială. Un general-ministru călare acum pe microfoane, ca într-o goană smintită pornită prin minţile unui întreg popor, pentru a îngropa cu zeci de morţi sfârşitul unui poliţist.

27 de morţi. 162 de răniţi.

Citeste articolul integral: adev.ro/nx2d80

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro