Reacția Bisericii Catolice după ce Lidl a ȘTERS crucea ortodoxă de pe ambalajele unor produse grecești. Eliminarea crucilor a devenit un fenomen la scară mondială: Carrefour, Nestle sau Danone se alătură celor de la Lidl

Distribuie!by Decizia celor de la Lidl de a modifica ambalajul unor produse grecești prin ștergerea crucii ortodoxe de pe biserici din insula Santorini nu a rămas fără urmări. Cardinalul ceh Dominik Duke este primul reprezentant al Bisericii Catolice care ia atitudine împotriva celor de la Lidl. Într-o scrisoare adresată amabasadorului grec la […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Decizia celor de la Lidl de a modifica ambalajul unor produse grecești prin ștergerea crucii ortodoxe de pe biserici din insula Santorini nu a rămas fără urmări.
Cardinalul ceh Dominik Duke este primul reprezentant al Bisericii Catolice care ia atitudine împotriva celor de la Lidl. Într-o scrisoare adresată amabasadorului grec la Praga, cardinalul spune că gestul de a șterge crucea este unul fără precedent și necivilzat.
„Acum este vorba doar despre falsificarea unor fotografii, dar există temeri că pe termen scurt se poate ajunge la înlăturarea crucilor reale de pe biserici. Civilizația europeană este compusă din mai multe ramuri, iar filosofia greacă este una dintre cele mai importante. Suprimarea libertății de exprimare este prioritatea pe care o au unii comercianți”, spune Duke.
În apărarea lor, cei de la Lidl Cehia au spus că „o parte a politicii noastre comerciale ca societate comercială internațională este păstrarea neutralității religioase și politice. Intenția noastră a fost să nu ofensăm pe nimeni și ne cerem scuze pentru situație. Produsele cu tematică grecească sunt vândute concomitent în multe țări europene, iar designul ambalajului a fost creat de o echipă internațională”.
Imaginea bisericilor ortodoxe de pe insulă Santorini, devenită simbol pentru produsele Eridanous, nu este invenția Lidl. O putem găsi pe sute de produse distribuite la nivel mondial, multe sub branduri mult mai celebre decât Eridanous.
Printre ele și două branduri internaționale, extrem de cunoscute românilor: Danone și Nestlé. Chiar dacă produsele celor două companii multinaționale nu au ajuns și pe piață din România, ambele au în portofoliu rețete de iaurt grecesc pe al căror ambalaj se regăsește aceeași imagine. Și tot fără cruci, la fel că în cazul produselor Eridanous.
Imaginea bisericilor ortodoxe de pe insula Santorini a fost preluată pe bandă rulantă, putând fi găsită în diferite lanțuri de retail prezente în Europa. Și în cazul acestora, crucile au fost șterse. Pe lista apsr nume cunoscute precum Carrefour, Intermarche, Leclerc sau Tesco.
Eliminarea crucilor a devenit un fenomen la scară mondială, putând fi întâlnit și în magazinele de din SUA, atât sub brand de producător (Stonyfield) cât și sub brand privat (Our Finest în Walmart), scrie portalul Brand privat.
Nu toate brandurile au recurs la ștergerea crucilor. Sunt și branduri care au ales să prezinte imagini reale pe produse, cu crucea ortodoxă. Este cazul retailerilor Colruyt, Aldi sau Sainsbury’s.
Lidl nu a procedat așa mereu. În martie 2015, crucea ortodoxă putea fi văzută pe ambalajul unui iaurt cremos, produs în Polonia pentru Lidl România, sub brandul privat Pilos. A fost ultimul an în care Lidl a prezentat simboluri religioase pe produsele sale. Perioada coincide cu afluxul de migranți musulmani către Europa.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ambasada Germaniei, anunț CRUCIAL pentru Iohannis: Ce i-a transmis cancelarul președintelui
Şcolile din Cluj cu latrine, fără apă potabilă şi fără avize la incendiu. Peste 1.000 de elevi nu vor merge la şcoală ca restul copiilor. LISTA unităţilor de învăţământ cu CONDIŢII CA ÎN EVUL MEDIU
Noua Lege a Vaccinării, haos printre medici și părinți: Peste noapte poți deveni infractor sau poți fi decăzut din drepturile părintești
Analfabeta de Turcan "propagheaza" gafa dupa gafa: 'Omul să aibă garanţia că nu se culcă sănătos şi se trezeşte mort'
Utilizarea vaccinurilor realizate pe linii celulare umane provenite din fetuși umani avortați. Implicații medicale, bioetice și morale
Mesajul unui producător tradițional: ”Trebuie să mâncăm românește, trebuie să trăim românește”
De ce nu este anchetat Florian Coldea, aşa cum s-a făcut cu cei 77 de medici oncologi?
#Colectiv sau # UNTOLD afacerea cu Sange , Black Cube & HexiPahrma, Mossad, SRI ... FINALUL POVESTII !!!
Ion Iliescu, primul președinte nelegitim al României, a permis pe data de 3 februarie 1990 să dispară din conturi întreaga rezervă valutară a țării
Biofizicianul Virgiliu Gheorghe, despre legea vaccinării obligatorii: Dacă va trece, atunci orice altă lege care include ideea de consimțământ prezumat va deveni posibilă: de la eutanasiere la prelevare de organe (VIDEO)
Cum sa nu il sustina olandezii pe Iohannis ? Ciolos le-a dat 4 miliarde euro fara licitatie ! Documente !
Mesajul superb al românilor pentru Uniunea Europeană: Sângele de martir creștin ne-a sfințit glia secole apărând cu râvnă ortodoxia. Bravii noștri eroi zilnic sunt dați uitării, cât mai avem mândrie: Nu islamizării!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro