Răutatea îmbătrâneşte creierul – Fii bun, îți va fi mai bine

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ostilitatea, lipsa de empatie si de incredere in ceilalti manifestate in tinerete diminueaza facultatile cognitive. In timp, situatia se agraveaza, avertizeaza neurologii.

loading...

Studiul a fost efectuat de Universitatea din Geneva pe 3.000 de persoane care la inceputul cercetarii aveau varsta de 25 de ani, in medie. Un chestionar initial a evidentiat trasaturile de personalitate ale participantilor, trasaturi care au fost reevaluate periodic, potrivit neurology.org.


Dupa un sfert de secol, participantii la studiu au fost testati pentru a determina abilitatile lor cognitive, in special memoria si rationamentul, scrie adevarul.ro.

In urma studiului, a rezultat ca tot ceea ce compune asa-numitul „caracter rau“ la varsta tineretii, ostilitatea, impulsivitatea, agresivitatea, lipsa de empatie si de incredere in ceilalti au deteriorat puterea creierului, astfel incat performantele profesionale au fost mai mici, iar depresia nu a lipsit. Dificultatile de a gestiona stresul, problemele de autocontrol si adaptare au fost alte elemente semnificative.


Cercetatorii au mai observat ca impactul asupra facultatilor cerebrale este unul pe termen lung, iar cu timpul situatia devine si mai grava, pe masura ce persoana avenseaza in varsta. Cercetatorii apreciaza ca „acest lucru sugereaza ca interventii menite sa promoveze interactiunile sociale pozitive la adolescenti si adultii tineri ar putea contribui la reducerea riscului de deteriorare cognitiva la o varsta mai inaintata”.

 

Răutatea îmbătrâneşte creierul – Fii bun, îți va fi mai bine

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

În cei cinci ani de mandat, Klaus Iohannis a ales cele mai inutile vizite externe pentru România, dar în același cele mai costisitoare pentru bugetul țării.
România a fost capturată de servicii și clanurile din justiție. Acum culegeți Roadele votului !!!
Macovei a cerut UCIDEREA UNUI MINISTRU. Mărturie în direct, la TV. INCENDIAR!
Sub conducerea lui Ceausescu becurile de la Fieni ajungeau în 60 de ţări de pe cinci continente. In anii`80 se produceau 10 milioane de becuri pe lună, de 2200 de feluri
China introduce ratingul persoanei
România nu va beneficia de niciun metru cub din gazele Mării Negre. Vă convine cum a rezolvat Iohannis? Gaz nu, vize nu, excursia în SUA a fost în paguba României
Doar 47 de persoane de pe întreaga planetă au grupa de sânge a Sorinei, de aceea e o luptă atat de mare pe ea
INCOLONAREA SI LA PUSCARIE – Inregistrare exploziva cu Traian Basescu despre Kovesi, Coldea, Camelia Bogdan si executia lui Dan Voiculescu
Ce vă ascunde industria farmaceutică: cel mai puternic medicament împotriva durerilor se află peste tot, poate chiar în gradina dvs.
Aroganță: Iohannis, întrebat ce se va întâmpla dacă Dăncilă va veni la dezbaterea de marți: Nu va fi primită fiindcă nu este o dezbatere la care am invitat pe cineva
Klaus Iohannis, în 2009: „Referendumul mi se pare inutil. Nu am votat” ( pentru scăderea numărului de parlamentari la 300)
Cel mai mare jaf din avuţia României. Am fi putut construi toate autostrăzile planificate de două ori
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite