Raport ONU: România, ameninţată cu depopularea fara nicio sansa de intoarcere. Poporul roman va disparea. Unde esti tu Ceausescu Doamne?

Distribuie!by Raport ONU: România, ameninţată cu depopularea în 30 de ani. Efecte şi soluţii loading... România va fi, peste 30 de ani, o ţară puternic depopulată şi cu o medie de vârstă crescută. Este avertismentul oficialilor de la Organizaţia Naţiunilor Unite. Concret, un studiu al ONU arată că în perioada […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Raport ONU: România, ameninţată cu depopularea în 30 de ani. Efecte şi soluţii

loading...

România va fi, peste 30 de ani, o ţară puternic depopulată şi cu o medie de vârstă crescută. Este avertismentul oficialilor de la Organizaţia Naţiunilor Unite. Concret, un studiu al ONU arată că în perioada 2017 – 2050, populaţia României va scădea cu 17%. Dacă avem în vedere şi statisticile INS, un calcul simplu ne arată că dacă acum populaţia este de 19,6 milioane, în 2050 aceasta va fi de numai 16,2 milioane.


Printre principalele cauze ale acestei scăderi considerabile a populaţiei se numără ratele scăzute ale natalităţii. Astfel, sporul natural devine negativ. În 2016 de exemplu, numărul persoanelor decedate a depăşit numărul născutilor-vii cu 68.061 persoane. O altă cauză este emigrarea. Milioane de oameni au părăsit Estul Europei pentru ţări din vestul continentului european în care nivelul de trai este mai ridicat.

În aceeaşi situaţie este şi România. Analiştii spun că depopularea ţării este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă România după intrarea în Uniunea Europeană. De exemplu, datele Eurostat plasează România pe locul patru în Europa la numărul de cetăţeni care trăiesc în afara ţării, după Marea Britanie cu 4,9 milioane, Polonia cu 4,4 şi Germania cu 4 milioane.


Creşte vârsta medie

Un alt trend observat de specialişti este cel de creştere a vârstei medii. Concret, fenomenul de îmbătrânire demografică continuă să se accentueze cu fiecare an care trece. La 1 ianuarie 2017, conform datelor INS, ecartul dintre populaţia vârstnică de 65 ani şi peste şi populaţia tânără de 0-14 ani a ajuns la 440 mii persoane (3 494 mii faţă de 3 054 mii de persoane), în creştere faţă de 371 mii persoane la 1 ianuarie 2016.

La 1 ianuarie 2017, ponderea populaţiei de 0-14 ani a crescut cu numai 0,1 puncte procentuale (15,6% în 2017) faţă de 1 ianuarie 2016 (15,5%), fiind depăşită de creşterea cu 0,4 puncte procentuale a populaţiei de 65 ani şi peste (de la 17,4% în 2016 la 17,8% la 1 ianuarie 2017).

„Cei întreţinuţi sunt mai numeroşi”

Sociologul Mircea Kivu spune însă că o prognoză exactă a structurii populaţiei viitoare a României este greu de făcut. „Dacă tendinţa migraţionistă, care din păcate atrage cea mai activă categorie de populaţie, cea tânără, poate fi redusă sau chiar inversată, sporul negativ al populaţiei este ireversibil. Generaţiile fertile sunt la această oră foarte mici. Generaţii extrem de numeroase, cum ar fi cea a <>, se apropie de vârsta de pensionare”, spune Mircea Kivu.

Şi analistul Ilie Şerbănescu crede că după 1989 din punct de vedere demografic, România a intrat într-o cădere fără întoarcere. „Sporul natural de creştere al populaţiei rămâne negativ în pofida scăderii mortalităţii pe fondul unui act medical mai performant. Apoi, migraţia are un loc important mai ales că din ţară pleacă oamenii cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani care sunt cei mai performanţi din punct de vedere biologic. În acest fel se ajunge la un raport tineri/ bătrâni sau, altfel spus, populaţie activă/ populaţie inactivă, care răstoarnă toate calculele economice pentru că cei întreţinuţi sunt mai numeroşi. Plastic spus, este o combinaţie care duce România într-o situaţie mai gravă ca a Siriei. De acolo, cei care au posibilitatea financiară, pleacă cu totul, cu căţel, cu purcel, nu numai tinerii. Oricum melajul dintre migraţie şi structura populaţiei face ravagii în mai multe ţări. Statele Unite ale Americii, de exemplu, au găsit o metodă ingenioasă de a combate accentuatul spor negativ al populaţiei inventând programul Loteria Vizelor. În acest fel îşi pot selecta oameni activi, utili pentru economie”, a conchis analistul Ilie Şerbănescu.

Valentin Bolocan
24 ianuarie 2018

http://adevarul.ro/…/raport-onu-romania-ameninta…/index.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Luați o porție de multiculturalism! „Femeile, o specie pe cale de dispariție în inima Parisului”, reportajul zguduitor despre cum au ajuns migranții și musulmanii să facă legea într-un cartier parizian:Dacă ieșim din casă riscăm să fim violate!
Incredibil ! Vorbesc limba romana, au auzit ca sunt romani, dar nu au idee ce si unde e Romania
PRESA ISRAELIANĂ: SCANDALUL „SPIONAJ LA KOVESI” | Un oficial de rang înalt din SRI a comandat acţiunea
Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta privind salariile bugetarilor
Seful de campanie al lui Nicusor Dan este pro-Putin. Face vizite „repetate” în Rusia
Cum isi bate joc OMV-ul de romani. In SUA 1 litru de benzina la pompa e sub 1,78 lei. In Romania e de 3 ori mai mare. Pretul petrolului a scazut de 2.38 ori in ultimii 2 ani. OMV-ul si ceilalti care vand benzina in Romania fac superprofituri uriase
Alertă diplomatică: Ambasadorul SUA, în Piaţa Victoriei
ORESTE – un mason ce promoveaza doctrina new age si Noua Ordine Mondiala- el este nepotul avocatului din procesul lichidarii lui Ceausescu
Yuval Noah Harari: Supravegherea oamenilor motivată de pandemie „poate crea un sistem totalitar cum nu a mai existat vreodată”
''Jos Ceausescu, sa vina americanii , vrem democratie !!'' AMERICANII au cumpărat CRAMELE HUȘI. Celebra BUSUIOACĂ DE BOHOTIN va ajunge pe MESELE STRĂINILOR!
Lazăr trage sforile ca locul său să fie luat, măcar temporar, de unul dintre oamenii săi de încredere.Pe 28 aprilie, când îi expiră mandatul, va fi ultima zi de muncă a lui Lazăr, deși s-ar putea să plece puțin mai devreme, având în vedere că este și minivacanța cu sărbătorile pascale
Președintele Klaus Iohannis va fi premiat în Germania pentru sprijinirea statului de drept şi a luptei anticorupţie
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro