Rainer Seele, director general OMV Austria: Gazul din România trebuie să fie la dispoziția Europei

Distribuie!by Adio, dar rămân cu tine!? România e pentru OMV o ţara importanta, deoarece OMV deţine Petrom-ul… am început întrebarea pe care i-am pus-o dr. Rainer Seele, directorul general al OMV-ului la Viena despre legea off-shore! loading... Am asistat pe 24.10.2018 la reuniunea asociaţiei de prietenie austriaco-germană Österreichisch-Deutsches Länderforum, www.oedlf.at la Primăria Vienei, intitulată […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Adio, dar rămân cu tine!?


România e pentru OMV o ţara importanta, deoarece OMV deţine Petrom-ul… am început întrebarea pe care i-am pus-o dr. Rainer Seele, directorul general al OMV-ului la Viena despre legea off-shore!

loading...

Am asistat pe 24.10.2018 la reuniunea asociaţiei de prietenie austriaco-germană Österreichisch-Deutsches Länderforum, www.oedlf.at la Primăria Vienei, intitulată „Viitorul politicii energetice a Europei”.


În deschiderea întâlnirii, preşedintele asociaţiei Martin Bartenstein, fostul ministru conservator al economiei din Austria, i-a introdus pe vorbitori şi pe moderatorul serii, cunoscutul avocat vienez Gabriel Lansky. A urmat cuvântul dezinvoltului Rainer Seele. Viitorul OMV-ului sună bine, ne-a asigurat Seele, chiar dacă valoarea acţiunilor pe bursă a companiei a fluctuat intens în ultimul an.

Directorul general vede un OMV care se desparte pe termen mediu de prelucrarea şi comercializarea combustibililor, cu excepţia probabil a kerosenului, dar cu siguranţă a produselor de petrochimie, cerute de piaţa europeană şi cu un accent semnificativ pe cea asiatică, aflată într-o creştere susţinută. Parcă auzeam cântecul de lebădă al rafinăriilor europene, sub motto-ul, subliniat de vorbitor, al siguranţei cetăţeanului (austriac) pentru acoperirea nevoii de energie, printr-o strânsă cooperare cu producătorii de materie primă.


Adică, cu precădere, cu Rusia. Sala vieneză, urmărea cu mare interes vorbele lui Seele. Bineînţeles că OMV-ul se va concentra pe obţinerea şi distribuţia gazului, demers mai puţin lesnicios raportat la cel al petrolului şi al benzinelor de tot felul – a subliniat Seele – fiind nevoie de un sistem de conducte adecvat, care să permită transportul gazelor în siguranţa (aici Seele a exemplificat cu vulnerabilitatea Ucrainei) şi la preţuri accesibile. În acest context, vorbitorul a subliniat importanţa parteneriatului de jumătate de secol al companiei sale cu ruşii de la Gazprom. Parnereiat care va continua pentru că parţile şi-au achitat întotdeauna corect şi la timp obligaţiile.

Prezenţa Ucrainei, între cei doi parteneri comerciali pe piaţa europeană a gazelor, poate fi surmontată doar prin găsirea unor… noi căi de transport a gazelor din Rusia spre Austria. Rainer Seele a vorbit liber, clar şi a argumentat sigur pe sine. Am fost surprins să constat că invitatul special al serii, fost consul al României la Kassel în Germania, nu a amintit nici un cuvânt despre România şi Petrom în alocuţiunea sa de aproape jumătate de oră… Mi-a fost astfel imposibil să nu-i adresez o întrebare la care – spre surprinderea mea – experimentatul domn Seele, fin şi vechi cunoscător al meandrelor vieneze dar şi al celor bucureştene probabil, nu a mai răspuns atât de sigur, părea aproape că-şi caută cuvintele…

Afaceri nemțești pe spinarea poporului român: Germanul Rainer Seele, directorul executiv al grupului austriac OMV și sasul numit Gauleiter peste colonie, Klaus Werner Iohannis, executantul care a respins prima variantă a legeii offshore, ca nu cumva să câștige și românii ceva de pe urma propriilor resurse naturale. (Foto și text „Justițiarul”)

Chestiunea arzătoare a legii off-shore în Romania nu l-a lăsat indiferent. Vorbitorul a folosit cuvinte neobişnuit de dure, precum „pedepse draconice“, s-a plâns de durata unei proceduri legislative într-un parlament străin, s-a făcut simţită parcă o anumită nemulţumire în spusele sale, înţeleasă şi de public, după cum aveam să constat la paharul de vin sorbit ulterior, unde Herr Seele a stat foarte puţin. Redau astfel răspunsul său în întregime:

OMV-ul este în continuare de partea României, (ţara) este parte a strategiei noastre. Vom fi şi pe viitor un investitor semnificativ în România pentru a păstra Petrom-ul şi pe viitor drept unul dintre cei mai mari producători în Europa de est. Trebuie să vă mărturisesc că procesul decizional parlamentar privind stabilirea condiţiilor cadru pentru proiectul NEPTUN, despre care m-aţi întrebat, a durat prea mult, ceea ce va face ca noi la Petrom să nu mai putem lua o decizie pentru acestă investiţie de anvergură în acest cvartal, după cum plănuisem.

OMV va trebui mai întâi să evalueze (auswerten, lb. germană) această lege off-shore tocmai apărută. Doi factori au o semnificaţie deosebită pentru noi: pe de-o parte existenţa unei stabilităţi fiscale de durată îndelungată, de până la două-trei decade, deoarece investiţia trebuie calculată astel pentru a avea o profitabilitate rezonabilă („vernünftige Rendite“, are şi sensul de „ randament prudent, chibzuit“), pe de-altă parte – privim asta cu mare îngrijorare – suntem îngrădiţi în comercializarea gazului, cea mai mare parte a acestui gaz trebuie să rămână în România.

Dacă nu-l vindem în România pe o asemenea platformă, atunci legea sau o propunere legislativă pe care eu am văzut-o… prevede pedepse draconice! Astfel libertatea de a dispune liber de comercializarea gazului este foarte importantă, nefiind înţelept în vremurile de acum, dacă avem convingeri europene… pentru că România are şi în afara gazului off-shore suficiente capacităţi de producţie pentru a se aproviziona cu gaz 100%. Suntem astfel de părere că acest gaz care se produce acolo ar trebui să fie şi la dispozitia Europei, nu doar a României. Această comercializare ar fi foarte, foarte bună şi utilă şi pentru bilanţul comercial al ţării. În consecinţă, vom avea de luat decizia investiţională la anul, în forurile noastre şi atunci vă voi putea spune concret dacă vom face sau nu investiţia de miliarde la Petrom!

                                                                                                              Alex TODERICIU

Rainer Seele, director general OMV: Gazul din România trebuie să fie la dispoziția Europei

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Centenarul Nicolae Ceaușescu, este centenarul celui despre a cărui viață se pot spune, simplu și cinstit, chiar propriile sale cuvinte: „Eu mi-am făcut datoria!".
Actorul Macaulay Culkin: elita din Hollywood sacrifica copii in ritualuri satanice!!!
LISTA NEAGRA DE LA BRUXELLES – Document revoltator al Comisiei Europene, care a cerut in 2012 autoritatilor romane sa livreze date despre stadiul dosarelor penale ale lui "Gheorghe Copos, Adrian Nastase, Serban Alexandru Bradisteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remes, Dan Voiculescu, George Becali, Catalin Voicu, Tudor Alexandru Chiuariu". Toti cei de pe lista neagra au fost condamnati
Petre Roman: Augustin Lazăr a fost procuror pe vremea comuniștilor și a chinuit deținuții politici
Legea BIG BROTHER, respinsă de Camera Deputaților
TOP 10 minciuni ale comunistului Mihai Sora
De aia a divorțat Bombonica? | Cum a ”trecut” Dragnea Oceanul și a ajuns de râsul netului
Pentru toti mercenarii si fanaticii care sustin nebunia vaccinarii obligatorii! Noul caz al acestei fetite care a decedat, cu un diagnostic prezumtiv de "pneumonie" dupa ce a fost vaccinata!
Dezvăluiri video șocante – Cum vine moartea din aer. In atmosferă se pulverizează cu viruși: gripă aviară, SARS, gripă porcină, barium și alte metale grele . Clima este afectată, natura, vedeți cât de bolnavi sunt brazii la noi in țară , un alt motiv pentru care Schewighofer taie pădurile Românesti !!
Asia dă în clocot | China și Coreea de Nord, pe picior de război
Despre secretele mega-corporațiilor Bayer și Monsanto- Cioloș a băgat Monsanto în România
Ingineria Șoroșistului ONG-ist Costescu: Ministrul Transporturilor vrea să vândă Aeroportul Otopeni
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro