Rabinii îl aseamănă pe Trump cu Cyrus și doresc ca președintele american să acționeze imediat pentru a stabili drepturile Israelului la Muntele Templului (unde va fi construit a 3-lea templu)

Distribuie!by Se precipita evenimentele. O marioneta mica, Viorica Dancila, a anuntat ieri la AIPAC ca va muta Ambasada Romaniei la Ierusalim. O marioneta mare, Donald Trump, va semna azi recunoasterea suveranitatii israeliene in Platoul Golan. Iata si ce parere au rabinii despre gestul lui Trump – Cyrus, conform articolului Trump Channeling Cyrus on Purim: US Will Recognize Israel’s Sovereignty Over […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Se precipita evenimentele. O marioneta mica, Viorica Dancila, a anuntat ieri la AIPAC ca va muta Ambasada Romaniei la Ierusalim. O marioneta mare, Donald Trump, va semna azi recunoasterea suveranitatii israeliene in Platoul Golan. Iata si ce parere au rabinii despre gestul lui Trump – Cyrus, conform articolului Trump Channeling Cyrus on Purim: US Will Recognize Israel’s Sovereignty Over Golan de pe Breaking Israel News:

loading...

Trump dăruiește miracolul cu ocazia sărbătorii Purim: acordă Israelului suveranitatea asupra Golanului


Pe 21 martie, cu ocazia celebrarii Purimului – sărbătoare evreiască care comemorează eliberarea poporului evreu din Imperiul Persan Babilonian antic după execuția lui Haman în 427 î.d.Hr. –președintele S.U.A., Donald Trump a recunoscut public ca Platoul Golan ar apartine Israelui (Platoul Golan este zona capturată din Siria și ocupată de Israel în timpul războiului de șase zile, teritoriu pe care Israel l-a anexat efectiv în 1981).

Din pricina robului Meu Iacov, Israelul meu ales, eu te numesc după nume, te salut prin titlu, deși nu M-ai cunoscut ” (Isaia 45: 4)

„Aceasta întărește comparația dintre președintele Trump și Cyrus cel Mare, pe care au făcut-o mulți. Edictul lui Cyrus în 538 î.d.Hr., a condus la perpetuarea istorisirii Purimului decenii mai târziu. Evreii ar fi trebuit să se întoarcă în Israel, dar le-a plăcut traiul în Persia. Numai amenințarea de anihilare a trezit evreii din neglijență și asimilare. Mordehai și Esther le-au reamintit poporului evreu să postească, să se roage și să se întoarcă spre Tatăl nostru din Ceruri. Încă o dată, un conducător non-evreu, președintele Trump, a emis un decret care recunoaște legătura veșnică dintre Poporul Israel și Țara lui Israel, iar asta s-a întâmplat exact de Purim! Mă rog numai ca de această dată, spre deosebire de decretul original al lui Cyrus cel Mare, mai mulți evrei din întreaga lume să audă această mare decizie și să o folosească ca motivație pentru a reveni în patria noastră veșnică”.

Rabinul Hillel Weiss, purtătorul de cuvânt al Sanhedrinului, a fost de acord că acțiunile lui Trump au importanță biblică, dar acestea vin cu un avertisment.


„Regele David a fost pedepsit pentru că a cucerit Golanul și Siria înainte de a stabili unde se va construi Templul”, a declarat rabinul Weiss pentru Breaking Israel News.

Trebuie remarcat faptul că Sanhedrinul a fost prima sursă care l-a comparat pe Trump cu regele Cyrus, emițând o monedă comemorativă pentru a simboliza această comparație.

„Dacă Trump acționează acum pentru a stabili drepturile Israelului la Muntele Templului, va fi la timp ca să se realizeze sacrificiul pascal (n.n. este vorba de paștele evreiesc).

Dacă regele David ar fi făcut tot ce a făcut, însă nu ar fi elaborat planurile de construcție ale Templului, noi nu am fi citit despre el în Biblie astăzi”, a spus rabinul Weiss. „Același lucru este valabil și pentru toți liderii mondiali”.

El a mai declarat postului Breaking Israel News, că Sanhedrinul a decis recent, conform unor surse rabinice specifice, că

„un sacrificiu de Pastele evreiesc ar fi suficient pentru tot Israelul în acest an”.

În mod normal, fiecare evreu trebuie să își aducă propriul miel pascal sau să se alăture unui grup mic.

„Totul este pregătit pentru ca acest lucru să aibă loc. Este adevărat că teritoriul Golan are importanță strategică și chiar existențială pentru Israel, dar va fi fără valoare dacă nu va duce în cele din urmă la îndeplinirea rolului Israelului prin înființarea unui Templu în Ierusalim”, a spus rabinul Weiss.

El a remarcat că rapoartele recente arată că planul de pace al președintelui Trump în Orientul Mijlociu ar putea include abandonarea unor părți ale Ierusalimului, inclusiv Muntele Templului.

„Trump a adus întreaga lume mai aproape de geula (răscumpărare) atunci când a mutat Ambasada SUA la Ierusalim, dar toate aceste lucruri bune pot deveni negative dacă vin în detrimentul Casei lui Dumnezeu de rugăciune pentru toate națiunile”, a spus rabinul Weiss. „Casa lui Dumnezeu nu este de vânzare sau pentru cineva care să obțină beneficii politice prin încheierea de tranzacții.

Acesta este un moment important în care lumea este împărțită în două tabere distincte; cei care susțin Israelul și Templul lui Dumnezeu și cei care se opun. Evreii din America trebuie să aleagă. Dacă toți ar veni în Israel, nu ar exista suspiciuni asupra oricărui centimetru de pământ pe care Dumnezeu l-a dat descendenților lui Avraam. Ne-am lua imediat locul ca o națiune de preoți pentru a sluji lumii în Ierusalim. Așa cum am citit în Cartea Estera și după cum vom vorbi despre „Paște” (evreiesc), acum este timpul să răspundem chemării lui Dumnezeu către evrei. Cei care nu răspund vor fi pierduți în nisipurile timpului „.

Israelul a suferit ani de zile atacuri de artilerie care vizau așezările civile din regiunea Galilei, împreună cu atacurile asistate de Siria și de către Organizația pentru Eliberarea Palestinei (PLO).

Decizia de a cuceri Golanul a venit după ce Siria a început să instituie un plan de deviere a majorității apei care curge în Marea Galileii, blocând accesul Israelului la o importantă sursă de apă în contradicție cu acordurile internaționale. Israelul a cucerit Golanul în războiul de șase zile din 1967. În timpul războiului din Yom Kippur, în 1973, forțele siriene au invadat o mare parte din Golanul de sud, înainte de a fi împinse de un contraatac israelian. Israelul și Siria au semnat un acord de încetare a focului în 1974, care a lăsat aproape tot Platoul Golan în mâinile israeliene. În 1989, Israelul a adoptat Legea privind Podișul Golanului, anexând în mod efectiv Platoul Golan. Un articol din ziarul The Jerusalem Post a subliniat în mod ironic că Golanul a aparținut în timp Israelului, de peste două ori mai mult decât guvernului sirian.

SURSA: https://ortodoxinfo.ro/2019/03/25/rabinii-il-aseamana-pe-trump-cu-cyrus-si-doresc-ca-presedintele-american-sa-actioneze-imediat-pentru-a-stabili-drepturile-israelului-la-muntele-templului-unde-va-fi-construit-a-3-lea-templu/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

FETIȚA CARE NU PRIMEȘTE LAPTE CĂ NU ARE… CIP
Părintele Arsenie Papacioc a profețit încă din 2007 că homosexualitatea va fi principala problemă a societății românești: Patriarhule de mâine, asta te așteaptă! Și e destul
Se implinesc profetiile: După SUA, și Australia e gata să recunoască Ierusalimul drept capitală a Israelului
Laura Bretan – cea mai nouă victimă a DISCRIMINĂRII ideologice LGBT; într-un concurs finanțat de TVR pe bani publici
Dr. Radu Țincu, Terapie Intensivă Floreasca:de foarte multe ori Sfântul Maslu a produs modificări spectaculoase înspre însănătoșirea celor internați. Unii au fost vindecați în mod miraculos. Au fost pacienți în comă care...
Medicii refuza sa mai faca avorturi la cerere in Postul Pastelui
Părintele Dan, fost director al Bancorex în anii '90, spune că undeva, sus, s-a decis îngroparea Flotei României: Flota era foarte bine, era pe picioare, naviga, se putea salva. Au fost lichidate, una câte una, peste 230 de nave
Platforma ÎMPREUNĂ: 300.000 de părinții români au notificat ministerul că refuză ideologia de gen în școli
ARS NOTORIA- "Arta notorie a lui Solomon", un text antic ultrasecret ce ne invata despre niste abilitati mentale extraordinare
IOANA PÂRVULESCU: Rugăciunea este un fel de limbă primordială, poate limba adamică
Un actor de la Hollywood despre avort: Să construiești un zid este imoral, dar să ucizi un copil nu?
Rabinul israelian Yekutiel Fish: Super Luna Sângerie, 21 ianuarie, va aduce tragedii, se vor dărâma guverne și se vor produce mari suferințe umane
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro