Punct final în Dosarul Referendumul. DNA cere închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea

Distribuie!by Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are programat vineri ultimul termen în dosarul “Referendumul”, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la un an închisoare cu suspendare. loading... La acest ultim termen, procurorul de şedinţă şi avocaţii vor ţine pledoariile finale, urmate de ultimul […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are programat vineri ultimul termen în dosarul “Referendumul”, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la un an închisoare cu suspendare.

loading...

La acest ultim termen, procurorul de şedinţă şi avocaţii vor ţine pledoariile finale, urmate de ultimul cuvânt al inculpaţilor.


Vezi și: De ce a murit interlopul Fane Spoitoru: Greșeala pe care a făcut-o

În cadrul celor opt termene ale judecării apelului, completul de magistraţi condus de Livia Stanciu a audiat zeci de martori din mai multe judeţe, care nu au votat la referendum, însă ale căror semnături au fost falsificate pe listele electorale. De asemenea, o parte dintre inculpaţi au dat declaraţii în sala de judecată, în acest caz fiind audiat şi Liviu Dragnea.


Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecători de la ÎCCJ în dosarul “Referendumul” la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Alţi 74 de inculpaţi din dosar au fost fie achitaţi, fie condamnaţi la închisoare cu suspendare. Decizia a fost atacată cu apel de cei condamnaţi, inclusiv de Liviu Dragnea, care a declarat în mai multe rânduri că este nevinovat.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte formaţiunea reprezentată de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale.

Vezi și: dna/” target=”_blank”>DEZVĂLUIRI BOMBĂ ÎN PRESA ISRAELIANĂ: Cine sunt cei doi arestaţi la Bucureşti în scandalul spionării

În acest sens, conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influenţă în virtutea funcţiei pe care o deţinea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

În paralel, Dragnea este acuzat că a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul căruia a transmis mesaje, ordine şi recomandări legate de stimularea participării cetăţenilor la vot prin mijloace interzise de lege către coordonatorii judeţeni de campanie/ primarii/ activiştii de partid, preciza DNA.

De asemenea, conform DNA, Liviu Dragnea a trasat sarcini unor apropiaţi ai săi (membri de partid din judeţul Teleorman, unde îndeplinea funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean) să facă tot ce le stă în putinţă, inclusiv prin încălcarea prevederilor legale, pentru a scoate oamenii la vot pentru îndeplinirea pragului de participare care asigura validarea referendumului.

Conform DNA, demersul lui Dragnea a fost susţinut de 74 de persoane, preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt, în sarcina cărora s-a reţinut falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării. AGERPRES

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Preşedintele Iohannis, la inaugurarea unui mare club privat de golf din România: Prin această facilitate, România realmente ajunge pe harta golfului mondial (Țara arde și baba se piaptănă 🙁 )
PSD, Pro România și ALDE vor ca românii să nu mai plătească facturile la utilități timp de 3 luni, iar restanțele să fie eșalonate pe o perioadă de 12 luni, fără dobânzi și penalități
De aia a divorțat Bombonica? | Cum a ”trecut” Dragnea Oceanul și a ajuns de râsul netului
Imagini REALE cu războiul din Siria | Momentul în care elicopterele rusești lansează bombe asupra țintelor „teroriste” (VIDEO)
Revoluția lui Trump și căderea lui Florian Coldea
Donald Trump: Nu vreau niciun salariu ca presedinte, banii sa ramana la popor |Iohannis, Ciolos cand luati exemplu?
General Br. (r) Aurel Rogojan (SRI) – Suntem in pragul celui de-al Treilea Razboi Mondial.
Guvernatorul Texasului: Casatoria a fost definita de Dumnezeu, nici un om nu o poate schimba
Sondaj american: Românii resping MASIV homosexualitatea și cred că Biserica are un rol important în societate. Românii sunt ortodocșii cei mai favorabili democrației. Taberele care cer mai multă sau mai puțină religie în stat sunt aproape EGALE
Banca Națională a României cumpără brânzeturi de 70.000 de euro! La ce le vor folosi? Vă convine?
Un fond de investiţii american preia peste 18.000 de hectare de teren arabil în România
”Revoluția” din 1989 și Războiul din 1999 din Iugoslavia - două momente cu un numitor comun. Ambele țări au fost ocupate de agenturi străine și făcute praf și pulbere, după ocupație, jefuite și nimicite.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro