PSD, Pro România și ALDE vor ca românii să nu mai plătească facturile la utilități timp de 3 luni, iar restanțele să fie eșalonate pe o perioadă de 12 luni, fără dobânzi și penalități

Distribuie!by Șeful interimar al PSD, Marcel Ciolacu, vrea ca românii să nu mai plătească facturile la utilități timp de 3 luni, iar restanțele să fie eșalonate pe o perioadă de 12 luni, fără dobânzi și penalități. În plus, companiile vor avea posibilitatea să amâne plata contribuțiilor de asigurări sociale aferente […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Șeful interimar al PSD, Marcel Ciolacu, vrea ca românii să nu mai plătească facturile la utilități timp de 3 luni, iar restanțele să fie eșalonate pe o perioadă de 12 luni, fără dobânzi și penalități. În plus, companiile vor avea posibilitatea să amâne plata contribuțiilor de asigurări sociale aferente veniturilor din salarii și veniturilor asimilate salariilor tot pentru o perioadă de 3 luni de la adoptarea legii.

loading...

Proiectul de lege, semnat de Marcel Ciolacu (PSD), Victor Ponta (Pro România) și Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) prevede o serie de beneficii pentru românii afectați de criza provocată de coronavirus. Aceștia pot cere amânarea plaților pentru apă, energie electrică, gaze, salubritate, servicii de telefonie și internet, plus cablu tv.


 

 

Legea depusă azi la Parlament li se adresează și companiilor aflate în dificultate și le să posibilitatea să își plătească facturile în următoarele 12 luni de la expirarea perioadei de grație, fără dobânzi și penalități de întârziere, anunță G4Media.

”(1) La cererea beneficiarului , persoane fizice și operatori economici , se amâna la plată, pentru o perioada de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilități (apa, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice si de internet, cablu TV) pentru toți beneficiarii de astfel de servicii de pe teritoriul României.
(2) La expirarea perioadei de trei luni menționate la alin. (1), beneficiarii de servicii de utilități vor plăti sumele scadente, eșalonat, pe o perioadă de 12 luni de la expirarea perioadei, fără a li se percepe dobânzi și penalități de întârziere.
(3) Furnizorii de servicii de utilități vor eșalona debitele restante fără a depăși raportul de 1/12 pe lună”, se arată în documentul semnat de liderii celor 3 formațiuni politice.


Proiectul de lege care urmează să fie dezbătut în regim de urgență în cele două Camere cuprinde și facilități destinate Persoanelor Juridice. Firmele pot cere amânarea pentru contribuțiile de asigurări sociale, tot pentru o perioadă de maximum 3 luni. Restanțele acumulate pentru această perioada ar urma să fie plătite de firme în 12 luni de când se termină perioada de grație. Companiile sunt condiționate pentru a beneficia de aceste facilități să mențină contractele de muncă active pentru o perioadă de 12 luni.

Patronii care vor beneficia de prevederile acestei legi vor înapoia statului doar jumatate din datoria acumulată în cele 3 luni în care vor fi sistate plățile pentru contribuțiile de asigurări sociale.

” (1) La cererea contribuabilului, operator economic, se amână la plată contribuțiile de asigurări sociale aferente veniturilor din salarii și veniturilor asimilate salariilor, așa cum sunt definite la art. 146 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie 2020.

(2) La cererea contribuabilului operator economic, plata contribuției de asigurări sociale pentru aceste 3 luni se va face eșalonat, în următoarele 12 luni ulterioare încetării facilității instituite la lit. a), în proporție de 50% din volumul total scadent.

(3) Facilitățile prevăzute la alin (1) si (2) se acordă sub condiția păstrării valabilității contractelor de muncă existente la data de 1 martie 2020 pentru o perioada de 12 luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi.

(4) Pe perioada acordării facilităților de la alin (1) si (2), salariații beneficiază de vechime în muncă, iar contribuțiile sociale obligatorii vor fi completate de la bugetul de stat.

Art. 2. La cererea contribuabilului, operator economic ,se amână la plată contribuția asiguratorie pentru muncă aferentă veniturilor din salarii și veniturilor asimilate salariilor, așa cum sunt definite la art. 219 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie 2020.

Art. 3 Contribuabilii operatori economici, nu vor plăti dobânzi sau penalități de întârziere pentru perioada cât timp plata contribuțiilor este amânată.”, arată documentul înregistrat la Parlament.

Inițiatorii motivează proiectul de lege prin faptul că cele mai multe companii se confruntă cu un ”deficit de lichiditate” din cauza ”reducerii abrupte a activității economice și a încasărilor în sectoarele economice afectate” și în acest fel ”se impune stimularea acestora să păstreze cât mai multe locuri de muncă în această perioadă dificilă, pentru a putea diminua impactul negativ asupra ocupării, la nivel economic și social”.

SURSA: https://www.bizbrasov.ro/2020/03/23/psd-pro-romania-si-alde-vor-ca-romanii-sa-nu-mai-plateasca-facturile-la-utilitati-timp-de-3-luni-iar-restantele-sa-fie-esalonate-pe-o-perioada-de-12-luni-fara-dobanzi-si-penalitati/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

"Pulimea de mall-uri" nu a învăţat nimic din tragedia Colectiv! Scene şocante la un concert Carla’s Dreams | Mai multe persoane, inclusiv copii, şi-au pierdut cunoştinţa: „Când am văzut ce e acolo ne-a apucat groaza” Video
Arhipelagul Gulag din Finlanda unde sunt prizonieri copiii doctoriței Camelia Smicală – o afacere de 1 miliard de euro în care este băgat și patronul filo-nazist al IKEA
Vânzarea Țării intră în Linie Dreaptă în caera Deputaților. Legea offshore, crucială pentru furtul legalizat al gazului nostru din Marea Neagră, intră în dezbaterea Plenului la Deputaţi. Încă se mai aşteaptă raportul comisei lui Iancu
Lecție de demnitate: în loc de cutii de carton lipite cu scoci, soldații polonezi morți în al doilea război sunt reînhumați în sicrie din lemn masiv, cu cruce și steag deasupra
"BOMBA": Un infractor de talie internationala a fost capturat de autoritati !!!! D.N.A. si marea capturare !!!
Câte biserici ortodoxe au fost construite după 1989? Remus Cernea știe!
Reteaua mafiotă Masonică Satanistă Rothschild, George Soros – Bilderberg în România | partea 2
EXPLOZIV Iohannis promovează în Diaspora o grupare a Securității și a noilor servicii secrete
E clar: nemții SUNT MAI PROȘTI decât românii – Angela Merkel, islamizatoarea Germaniei, a câștigat alegerile și rămâne cancelar
SUNTEM RUSINEA LUMII !!! Gabon, Ciad, Zimbabwe sau Cambodgia sunt inaintea noastra…
Silviu Brucan nume real Saul Bruckner, gazda lui George Soros la GDS (Grupul pentru Dialog Social) in ianuarie 1990. FOTO-DOCUMENTE de Emanuel Parvu
MOSSAD, NSA și Bush 9/11, o lovitura de stat a Israelului impotriva AMERICII care afecteaza si Romania
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro