Protest la Washington: oficial norvegian recunoaște încălcarea drepturilor omului în Norvegia

Distribuie!by “Mobilizare de excepție, și aș spune fără precedent, a comunității româno-americane astăzi (8 ianuarie) în fața ambasadei Norvegiei din Statele Unite. Români veniți din toate colțurile tării, inclusiv cu autocare speciale, au protestat în sprijinul familei Bodnariu căreia autoritățile pentru protecția copilului din Norvegia le-au ridicat în mod abuziv […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Mobilizare de excepție, și aș spune fără precedent, a comunității româno-americane astăzi (8 ianuarie) în fața ambasadei Norvegiei din Statele Unite. Români veniți din toate colțurile tării, inclusiv cu autocare speciale, au protestat în sprijinul familei Bodnariu căreia autoritățile pentru protecția copilului din Norvegia le-au ridicat în mod abuziv copiii de acasă.” Bogdan Banu, Washington DC.

loading...

77Bunicul copiilor familiei Bodnariu, foto Marian Petruța

“Bunicul copiilor familiei Bodnariu a participat și el astăzi (8 ianuarie) la protetul organizat în fața ambasadei Norvegiei la Washington. Mihai Bodnariu, împreuna cu alți 700 de români veniți din toate colțurile americii au susținut cazul familiei din Norvegia, despărțită de cei cinci copii în luna noiembrie. Atitudinea autoritățiilor norvegiene a declanșat un val de reacții în comunitatea românească din Statele Unite. Primele informații, publicate cu precădere de site-urile creștine, susțineau că Serviciul de protecție a copilului din Norvegia ar fi luat copiii de lânga părinții Marius Bodnariu (cetățean român) și Ruth Bodnariu (cetățean norvegian) din cauza convingerilor creștine ale părinților. Declarațiile celor doi părinți și ale fratelui lui Marius Bodnariu arată însă că motivul oficial este legat de ‘disciplinarea fizică’ a copiilor, admisă de familie sub forma unor ‘palme la fund’. Familia reclamă însă acțiunea disproporționată a autorităților. Familia Bodnariu, căreia i-a fost luat și bebelușul de 4 luni, pregătește o acțiune în instanță împotriva autoritătilor norvegiene.“ Marian Petruța, Chicago.

10650062_10153565019938612_3151553370923449260_n

Jurnalistul Marian Petruța, stabilit la Chicago, a fost prezent la protestul pașnic din capitala americană, prilej cu care a avut ocazia să realizeze câteva interviuri cu cei prezenți la protest dar și cu autoritățile ambasadei Norvegiei la Washington.

Iată ce declară avocatul norvegian pentru drepturile omului și activistul Marius Reikeras, prezent și el la protest alături de românii din SUA:

„Membrii ai Parlamentului European vor investiga situația drepturilor omului în Norvegia și vor acorda o mai mare atenție modului în care Barnevernet acționează față de familiile de toate naționalitățile. Consider acest lucru a fi un progres major în lupta noastră comună împotriva încălcării drepturilor omului în Norvegia, și voi face tot ce-mi stă în putere pentru a aborda problemele în mod corect.”

12Marius Reikeras (centru)foto Marian Petruța

Cei prezenți la protest au înaintat ambasadei Norvegiei o petiție semnată de peste 7.000 de membri ai bisereicilor penticostale, pentru susținerea familiei Bodnariu.

„Când au ieșit pentru a primi semnăturile, au făcut ceea ce fac oficialii norvegieni, au spus ‚Noi nu putem acționa asupra cazurilor individuale’. Eu cred că vor observa în mod evident ceea ce se întâmplă aici. Cred că acest caz se va soluționa și Norvegia va trebui să renunțe la presiunile internaționale.” a declarat Marius Reikeras.

„Am văzut atât de multe familii în această situație, astfel încât se poate face o idee standard al acestui lucru, veți vedea același model – familiile perfect normale au probleme cu sistemul, la fel ca familia Bodnariu. Eu am un rol profesional în acest sens și trebuie să fiu obiectiv. Văd, în orice caz, că valorile fundamentale ale drepturilor omului sunt încălcate în Norvegia. Când ai un sistem care face astfel de lucruri, nu numai pentru această familie, dar și pentru alte mii de familii, trebuie să te oprești și să te întrebi de ce se încalcă dreptul internațional”, a continuat Reikeras. „Trebuie să începem cu respectarea dreptului internațional. Suntem (Norvegia) parte a Convenției drepturilor omului. Ne-am angajat să urmăm convenția drepturilor omului, precum și ale ONU (legate tot de drepturile omului). Atât timp cât nu facem asta, vom avea astfel de cazuri. Acesta este un exemplu foarte bun – unei familie bine educata i-au fost luați copiii fără un proces echitabil, fără nici un proces echitabil. ” a declarat Marius Reikeras în interviul luat de jurnalistul Marian Petruța.

1237553_10153565003693612_1045586502928852747_nfoto Marian Petruța

Familia Bodnariu va avea o întrevedere cu reprezentați ai sistemului norvegian undeva în luna februarie. Însă agenția care a luat copii și care i-a despărțit plasându-i in trei centre diferite, a început deja formele de adopție a celor cinci copii, susține familia Bodnariu.

În paralele cu protestul de la Washington, au avut loc și alte proteste în fața ambasadelor Norvegiei în Irlanda, Spania, Marea Britanie și Danemarca.

londraAmbasada Norvegiei,  Belgrave Square, Londra, foto facebook

irlandaAmbasada Norvegiei, Irlanda, foto facebook

reportaj de Mădălina Corina Diaconu

Mulțumim domnului Marian Petruța pentru fotografiile și interviurile puse la dispoziție pentru realizarea acestui material.

 


Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

LOCUINȚELE FĂCUTE PE VREMEA LUI NICOLAE CEAUSESCU, ULTIMUL CAPITOL LA CARE ROMÂNIA STA BINE. Eurostat: România, țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe din UE.
Și-a confundat Soros pastila albastră cu cea verde? Am asistat, probabil, la ultima ediție a Forumului de la Davos
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, i-a solicitat ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm ridicarea vizelor pentru oamenii de afaceri. Americanul a refuzat sa raspunda!
Patriotul Dan Tanasă a fost batjocorit într-o piață din Ungaria de Ziua Națională a României
Un profesor din Focşani acuză Guvernul de etnocid cultural. „Nici Ceauşescu nu a îndrăznit asemenea măsuri împotriva poporului român“
REACŢIE RAPIDĂ! Ramona Ursu | Să-ţi fie ruşine, Gabriel Oprea! Nu cu zeci de morţi ştergi urma unei alte morţi
FMI, BM si "Un grup mic de Bogati" au orchestrat Lovitura de stat in 1989 si distrugerea Romaniei dupa 1989 pana in prezent ! (VIDEO)
HELLVIG SCHIMBA GARDA IN SRI – Jurnalistul Dan Andronic anunta ca noul prim-adjunct al SRI va fi generalul Dan Valentin Capsuna: „Este din tabara anti-Coldea... Faptul ca din 2011 pana in prezent nu a mai fost avansat in grad demonstreaza ca nu a facut parte din grupul de favoriti ai fostului prim-adjunct Florian Coldea”. Surse l-au caracterizat pe Capsuna, pentru Lumeajustitiei.ro: „Nationalist, cu capul pe umeri. Nu ii plac spectacolele cu catuse”
Ghețea, declarație care îi va înfuria pe români: Sper să nu se ajungă la promulgarea acestei legi
Justitiarul in 2018: Domnul Augustin Lazăr este un fost procuror comunist, un „dinozaur” de pe vremea lui Ceaușescu. L-am cunoscut personal,la fel cum am cunoscut-o și pe colega acestuia, doamna procuror Carmen Capră, altă protectoare a lui Klaus Iohannis
Congresul UDMR discută un document despre autonomie: 'Transilvania va fi liberă de reţeaua aspiraţiilor centraliste'
Trump pune Google LA ZID! Acuzații FĂRĂ PRECEDENT. Cum reacționează GIGANTUL AMERICAN
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro