Proiectul legislativ „Totul pentru noi ! Nimic pentru Ţară !”

Distribuie!by loading... „În coaliția de guvernare a existat o ruptură în privința reglementării statutului casei regale, proiectul primind un aviz negativ de la Guvern. Conflictul s-a produs între premierul de la acea vreme, Mihai Tudose care afirma că „familia Regală vrea să închirieze Palatul Elisabeta cu un an perioadă de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

„În coaliția de guvernare a existat o ruptură în privința reglementării statutului casei regale, proiectul primind un aviz negativ de la Guvern. Conflictul s-a produs între premierul de la acea vreme, Mihai Tudose care afirma că „familia Regală vrea să închirieze Palatul Elisabeta cu un an perioadă de graţie. Nu merge! […] Au luat Peleşul, Săvârşinul, cu nişte pădurice, cu nişte pădure, cu nişte domenii… Păi, mai revedincăm în continuare?” a afirmat premierul de atunci situația statutului familiei „regale”. Executivul a definitivatat, atunci, și punctul de vedere privind proiectul de lege privind statutul casei regale, care era negativ”[1].

Pentu decizia de respingere a proiectului iniţial care favoriza evaziunea fiscală prin scutire de impozit a „casei regale” a republicii România, fostul prim ministru Mihai Tudose a fost demis prin ordin de către „Il Capo di tutti capi”, Pablito, „Naşul” de Teleorman. După circul înmormântării „congelatului” s-a păstrat tăcerea o vreme, iar acum, aşa zisei case regale i se pregătesc noi cadouri. Proiectul a fost refăcut, garnisit cu sume astronomice pentru un român de rând – echivalentul în lei a 860.000 de euro, anual – din banii contribuabilului român, iar hoarda „regală” va toca banii în regim de salariaţi ai statului aflaţi sub protecţia Parlamentului României. Nu sunt bani pentru copiii cetăţenilor României, pentru şcoli, pentru spitale şi pentru tratarea pacienţilor, nu sunt bani pentru aşezăminte de protecţie a oamenilor în vârstă, nu sunt bani pentru pensii, nu sunt bani pentru electrificarea satelor şi pentru autostrăzi, dar pentru paraziţii de lux ai unei case regale-fantomă se găsesc. Şi nu oricum, fără restricţii, ba chiar cu favoruri de neînţeles şi de neacceptat.


Presupunem că re-botezarea parcului Herăstrău din Capitală amenajat în anul 1936 s-a înfăptuit întru respectarea zicalei „cine se-aseamănă, se-adună” şi a tradiţiei precedentelor nume de ciudaţi ai istoriei : Carol al II-lea şi I.V.Stalin, acum, Regele Mihai. Cât priveşte noul proiect de înfiinţare a instituţiei republicane de stat „Regele Mihai I”, nu m-ar mira să fie aprobat lejer şi rapid – după porecla răposatului Mihai-viteză -, cu unanumitatea ridicării braţelor turmei din Casa Poporului. Momentul oportun unei astfel de nemernicii va fi, probabil, pe fugă şi pe „şest”, în ultima şedinţă înainte de plecarea în concediu a aleşilor neamului. Ca şi Legea-fără-de-lege 217/2015. Doar nu dau de la ei.

Vă supunem atenţiei noul proiect de înfiinţare a instituţiei „Regele Mihai” a statului român, purtătoare a numelui unui trădător de Neam şi Ţară– (Ion Măldărescu)


Proiect de lege pentru înfiinţarea instituției „Regele Mihai I” cu alocarea de la bugetul statului român a sumei anuale echivalentă cu 860.000 €

Se înființează instituția „Regele Mihai I”, sub control parlamentar, potrivit proiectului semnat de mai mulți deputați și senatori social-democrați și de la ALDE. Anual, se alocă de la bugetul statului, prin bugetul Senatului, 860.000 de euro, pentru acoperirea cheltuielilor curente. Este a doua încercare de a reglementa statutul Casei Regale, după ce proiectul de lege inițial, semnat de președinții celor două partide de la Putere, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu a fost retras din dezbaterea legislativă, imediat după moartea Regelui Mihai.

Potrivit noului proiect de lege, inițiat de deputatul P.S.D. Gabriel Vlase, și depus în dezbatere publică la Camera Deputaților, se înființează instituția pentru promovarea valorilor naționale „Regele Mihai I”, care este organizată și funcționează ca autoritate administrativă autohtonă, cu personalitate juridică, sub control parlamentar. Apare instituția „Regele Mihai I”, sub control parlamentar; Directorul, ales de majoritatea parlamentară, la propunerea Custodelui Coroanei (nu se precizează care „coroană” şi a cui – n.n.I.M.).
– Sediul instituției este Palatul Elisabeta, situat în Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff, nr 28, din Sectorul 1 al Capitalei. Activitatea instituției constă în crearea și dezvoltarea de programe și proiecte, în vederea promovării tradițiilor, obiceiurilor și simbolurilor naționale, a persoanelor și realizărilor de valoare din domeniul științific, cultural, educațional, sportiv și economic, dar și pentru recunoașterea meritelor și susținerii elevilor, studenților și cadrelor didactice, pentru a atinge excelența.
– Instituția nou înființată se va mai ocupa cu promovarea, cu avizul Ministerului Afecerilor Externe, a imaginii României, investitorilor și turismului, artei, științei, educației și a monumentelor istorice față de personalități, investitori și instituții din străinătate.
– Conducerea instituției este asigurată de un director, numit și revocat de către Parlament, în ședință comună, la propunerea Custodelui Coroanei României (nu există o asemenea structură, iar dacă ar exista, ar fi anti-constituţională – – n.n.I.M.), cu votul majorității parlamentare.
– Directorul va avea ca și atribuții principale organizarea instituției, reprezentarea instituției în relațiile cu persoanele fizice și juridice, încheie în numele instituției acte juridice și încheie contractul individual de muncă cu personalul din aparatul de lucru. Directorul instituției „Regele Mihai I” este ordonator principal de credite, iat cheltuielile curente și de capital se finanțează de la bugetul de stat și din venituri proprii. Veniturile proprii se obțin, potrivit proiectului, din activități realizate direct de Instituție.
– Instituția va primi anual, de la bugetul statului, 860.000 de euro, pentru cheltuielile curente (neprecizate – n.n.I.M.)
– Potrivit propunerii legislative, veniturile proprii se pot obține și din sponsorizări și/sau donații.
– Anual, se alocă de la bugetul statului, prin bugetul Senatului, o sumă de lei, echivalentă a 860.000 de euro pentru acoperirea unor cheltuieli curente și de capital. Suma alocată se prevede distinct în bugetul Senatului și se actualizează din oficiu, în fiecare an, cu rata medie a inflației, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an, în care se face actualizatea și comunicat de Institutul Național de Statistică (deci nu va mai fi nevoie de o reactualizare aprobată oficial – s.n.I.M.).
– Activitatea Instituției se realizează prin aparatul propriu de lucru, potrivit organigramei. Instituția va avea maximum 20 de posturi salarizate ca personal contractual și va prezenta, anual, în Parlament, raportul anual.

Palatul Elisabeta trece în administrarea instituției „Regele Mihai I”

Din momentul intrării în vigoare a legii, Palatul Elisabeta va trece în administrarea Instituției „Regele Mihai I” și va fi scos din administrarea R.A.A.P.P.S. Proiectul de lege mai prevede că, pentru anul 2018, fondurile necesare funcționării instituției vor veni din fondul de rezervă al Guvernului.

„În prezent nu există nicio bază instituțională prin care statul să faciliteze activitățile publice specifice. În considerarea caracterului de interes public al majorității activităților de anvergură realizate, este dezirabilă crearea posibilității de finanțare a acestora și din fonduri publice, ca și a aparatului administrativ afectat îndeplinirii lor. Principalul loc de desfășurare a activităților prevăzute în municipiul București este Palatul Elisabeta. De aceea, este dezirabilă consacrarea Palatului Elisabeta ca sediu al unei instituții dedicate acestor activități”, se precizează în expunerea de motive la proiectul de lege.

Proiectul de lege este semnat de 35 de deputați și senatori de la P.S.D. și de la ALDE: Birchall Ana, Bogaciu Alexandra-Corina, Bota Marius Sorin-Ovidiu, Buicu Corneliu-Florin, Ciofu Tamara-Dorina, Dobrovici-Bacalbaşa Nicolae, Drăghici Mircea-Gheorghe, Dunava Costel Neculai, Gavrilă Camelia, Georgescu Nicolae, Goga Octavian, Halici Nicuşor, Iancu Marius-Ionel, Iftimie Neculai, Jivan Luminiţa-Maria, Mărgărit Mitică-Marius, Presură Alexandra, Răduţ Violeta, Rotaru Alexandru, Stancu Florinel, Stan Viorel, Suciu Vasile-Daniel, Ştefan Corneliu, Ştefănescu Eliza-Mădălina, Todor Adrian, Tripa Florin-Dan, Vîrză Mihăiţă, Vlase Petru Gabriel, Vlăducă Oana-Silvia, Vrăjitoru Sorinel-Marian, Weber Mihai, Calotă Florică Ică, Gerea Andrei Dominic, Surgent Marius-Gheorghe, Vosganian Varujan.

Liviu Dragnea a anunţat, după retragerea din circuitul legislativ a primului proiect pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale, că noua variantă a legii prevede înfiinţarea unei instituţii care va administra funcţionarea Casei Regale, cu un aparat suplu (? – s.n.) şi costuri mici (nespecificate concret – n.n.I.M.)[2].

 

Sursa: [1] https://www.libertatea.ro/stiri/proiectul-casei-regale-depus-parlament-2258078
[2] Ibidem.

art-emis.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Voi nu sunteţi poporul, voi sunteţi trecutul! – le spune televiziunea publică germană criticilor migraţiei în masă, LGBT-ului, multiculturalismului
Vaccinul Anti-Rujeolă a crescut în anii '90, mortalitatea în rândul copiilor din Africa de Vest cu 33%. Dacă nu ar fi fost oprit de la administrare ar fi murit 500.000 de fetițe în fiecare an din cauza lui
#MacronLeaks Cocktail ținut de staff-ul lui Macron cu cei de la Banca Rothschild. Zistele de dreapta au aflat şi au scris Echipa lui Macron căuta chitanțele exact cum le căuta Coldea după dezvăluirile lui Ghiță.
Cine a comandat spionarea șefei DNA. Este un personaj foarte bogat și influent din România
PRINTUL CHARLES SI VICLENISMUL MAGHIAR DIN TRANSILVANIA
Drama medicului român Camelia Smicală, căreia Barnevernet-ul finlandez i-a luat copiii: Am salvat mii de vieți, dar nu mi-am putut SALVA copiii
Presa franceză după vizita șefei FMI, Christine Lagarde, în România: “Țara este de vânzare, în curând nu vor mai exista prea multe lucruri româneşti în România”
Ce a facut Ciolos pentru Romania ? Tehnocratul MISA a pregatit covorul rosu pentru Monarhie , sefia masoneriei, a teutonilor , templierilor, societatilor secrete, pe scurt a satanistilor
Iulian Capsali: “Ne tot luam țara înapoi sau transformarea României în Stat de Drepți”
Păpușarul American Zbigniew Brzezinski: Statele Unite trebuie să amenințe cu riposta în cazul în care Rusia va continua să pericliteze intersele americane în Siria
Iliescu, cercetat penal pentru sângele vărsat ... însă americanii vor capul lui "Juan Pepito" !
CSM DECLARA RAZBOI PRESEI – De necaz ca abuzurile magistratilor sunt continuu dezvaluite, in loc sa faca curatenie in sistem, CSM vrea sa introduca cenzura in presa prin Legile Justitiei. Mass-media va fi obligata sa publice comunicate ale CSM la cererea oricarui judecator si procuror, fara ca jurnalistii sa reformuleze, sa modifice, sa adauge ori sa se faca imediat vreun comentariu asupra CSM (Propunerea)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro