Proiect de lege care-l exclude pe președintele țării din procedura de numire a șefilor DNA, DIICOT și ÎCCJ

Distribuie!by Cum încearcă președintele Senatului să-l elimine pe președintele Klaus Iohannis din procedura de numire a șefilor Instanței Supreme, DNA și DIICOT? loading... Călin Popescu Tăriceanu a inițiat un proiect de lege care prevede cA aceștia să nu mai fie numiți de șeful statului, ci de CSM sau Instanța Supremă. […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cum încearcă președintele Senatului să-l elimine pe președintele Klaus Iohannis din procedura de numire a șefilor Instanței Supreme, DNA și DIICOT?

loading...

Călin Popescu Tăriceanu a inițiat un proiect de lege care prevede cA aceștia să nu mai fie numiți de șeful statului, ci de CSM sau Instanța Supremă.

Șeful Senatului și-a prezentat proiectul marți în Comisia Juridică din Senat, urmând ca dezbaterea și votul final să aibă loc peste o lună.

Proiectul de lege inițiat de Călin Popescu Tăriceanu a fost adoptat tacit de Camera Deputaților în iunie anul trecut.

Președintele Senatului a mers în Comisia Juridică a Camerei pentru a-și prezenta inițiativa și pentru a cere începerea dezbaterilor.

Senatorii jurişti au decis să amâne începerea discuțiilor, motivând că noul Guvern nu a avut timp să fie consultat şi să își exprime un punct de vedere.

Proiectul modifică fundamental modul în care sunt numiți șefii DNA, DIICOT și ai Instanței Supreme. În prezent, aceștia sunt propuși de CSM și numiți de președintele țării.

Călin Popescu Tăriceanu crede că, cităm, ”actul de justiție trebuie scos de sub influența prea mare a factorului politic”.

Astfel, șeful Senatului ar vrea ca  șefii Înalte Curți de Casație și Justiție să fie numiți numai în interiorul instituției, iar procurorii șefi de la DNA și DIICOT să fie numiți direct de CSM.

   Dacă proiectul va trece și de Senat, for decizional, ministrul Justiției și președintele țării vor fi excluși din procedura de numire.

 


Sursa: europafm.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Soros revine amenințător: Sunt gata să lupt împotriva „naționalismului”, ideologia dominantă la nivel global!
Senatorii au spus NU confiscării averilor infractorilor
Campania de arestări, o strategie americană pentru a distruge centrele de putere autohtone pentru interesele străine
Cu ce specimene defilează partidul lui Cioloș!
ILIESCU E TERMINAT. PROCURORII AU CONSTATAT CĂ NOUA CONDUCERE DIN 1989 A DETERMINAT MOARTEA ȘI RĂNIREA OAMENILOR
Liberalii NU susțin amendamentul senatorului Marius Nicoară: Vrem vaccinare obligatorie!
TATAL fetitei: "Este o mafie la Protecţia Copilului Drobeta Turnu Severin. Au fost complici cu această familie din America. Din primele momente când au venit la noi în casă, ne-au scos afară ca să stea de vorbă cu familia”, a povestit el
Vanzarea sasilor catre Republica Federala Germania, operatiune initiata de guvernul de la Bonn, care isi propusese sa extinda piata locurilor de munca de noi sclavi "pe plantatie" cu cetateni din lagarul estul Europei, vorbitori de limba germana - Sasii din  Romania - „Actiunea Recuperarea. Securitatea si emigrarea germanilor din Romania (1962-1989)
11 iunie 1948 - Marea naționalizare. Ziua în care 8.894 de de întreprinderi industriale și miniere, de transport, bancare și de asigurări au fost trecute din proprietate privată în patrimoniul statului
„Politicienii postdecembrişti au făcut românilor mai mult rău decât mongolii, ungurii, turcii, nemţii şi ruşii"
AVERTISMENT din partea autorităților pentru toți românii care vor să iasă sau să intre în țară începand cu 7 aprilie
BEZNA MINTII / Ionuţ Sibinescu (Presedinte Comisie Senat): “un copil nevaccinat care vine în colectivitate încalcă drepturile copilului meu care este vaccinat”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro