Proiect de lege care-l exclude pe președintele țării din procedura de numire a șefilor DNA, DIICOT și ÎCCJ

Distribuie!by Cum încearcă președintele Senatului să-l elimine pe președintele Klaus Iohannis din procedura de numire a șefilor Instanței Supreme, DNA și DIICOT? loading... Călin Popescu Tăriceanu a inițiat un proiect de lege care prevede cA aceștia să nu mai fie numiți de șeful statului, ci de CSM sau Instanța Supremă. […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cum încearcă președintele Senatului să-l elimine pe președintele Klaus Iohannis din procedura de numire a șefilor Instanței Supreme, DNA și DIICOT?

loading...

Călin Popescu Tăriceanu a inițiat un proiect de lege care prevede cA aceștia să nu mai fie numiți de șeful statului, ci de CSM sau Instanța Supremă.

Șeful Senatului și-a prezentat proiectul marți în Comisia Juridică din Senat, urmând ca dezbaterea și votul final să aibă loc peste o lună.

Proiectul de lege inițiat de Călin Popescu Tăriceanu a fost adoptat tacit de Camera Deputaților în iunie anul trecut.

Președintele Senatului a mers în Comisia Juridică a Camerei pentru a-și prezenta inițiativa și pentru a cere începerea dezbaterilor.

Senatorii jurişti au decis să amâne începerea discuțiilor, motivând că noul Guvern nu a avut timp să fie consultat şi să își exprime un punct de vedere.

Proiectul modifică fundamental modul în care sunt numiți șefii DNA, DIICOT și ai Instanței Supreme. În prezent, aceștia sunt propuși de CSM și numiți de președintele țării.

Călin Popescu Tăriceanu crede că, cităm, ”actul de justiție trebuie scos de sub influența prea mare a factorului politic”.

Astfel, șeful Senatului ar vrea ca  șefii Înalte Curți de Casație și Justiție să fie numiți numai în interiorul instituției, iar procurorii șefi de la DNA și DIICOT să fie numiți direct de CSM.

   Dacă proiectul va trece și de Senat, for decizional, ministrul Justiției și președintele țării vor fi excluși din procedura de numire.

 


Sursa: europafm.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Până în 1990 am fost o Ţară suverană. Acum suntem o colonie sub ocupaţie militară străină, o tarabă unde multinaţionalele vând „mărgele" românilor şi îşi însuşesc bogăţiile Neamului Românesc. România de astăzi este plină de ruinele industriei ceauşiste, pustiită şi cu bătrâni însinguraţi, abandonaţi de statul român în locuri unde altădată erau localităţi. Reportajul pe care vi-l prezentăm merită toată atenţia, concluziile fiind lăsate la alegerea Măriei Sale cititorul.
Retezatul este în proprietate austriacă. De 10 ani, urmașele grofului ungur Kendeffy au fost împroprietărite cu 15.000 de hectare de păduri și pășuni
ADEVĂRUL despre cea mai NIMICITOARE armă din lume
Un vaccin a ucis un doctor oncolog faimos în doar câteva minute
Regele Iordaniei, avertisment cutremurator: Acesta este un Al Treilea Razboi Mondial
Sorin Roșca Stănescu - De ce abandonează PSD impozitul pe cifra de afaceri? Teama endemică că o asemenea măsură, dacă nu este pe placul investitorilor străini și, respectiv, dacă nu este pe placul ambasadelor. Urmări? Doar prin intermediul DNA
De ce trădează Victor Ponta interesul național și Armata Română în favoarea extremismului maghiar? Poligon de 70 de hectare al Armatei Române, de importanță strategică majoră, cedat extremiștilor maghiari în Covasna!
Dragnea invită UDMR la guvernare. Maghiarii cu tupeu nemarginit pun pe masă un proiect exploziv.. in final, dupa acest proiect, daca se poate si depopularea romanilor (prin toate formele posibile) de pe teritoriul Transilvaniei, dupa care urmeaza autonomia !!
Biofizicianul Virgiliu Gheorghe, despre legea vaccinării obligatorii: Dacă va trece, atunci orice altă lege care include ideea de consimțământ prezumat va deveni posibilă: de la eutanasiere la prelevare de organe (VIDEO)
PLICUL GALBEN DE LA SRI – Informarile SRI cu care DNA a omorat zeci de firme romanesti sunt tinute la secret. SRI refuza sa desecretizeze adresele din dosarul CNAS. Inculpatii sunt judecati pe informatii la care nu au acces: “Apreciem inoportuna declasificarea adreselor, cat si includerea acestora in dosarul aflat pe rolul CAB, transmise instantei doar spre a fi consultate de completul investit cu solutionarea cauzei, cu rugamintea de a fi restituite ulterior consultarii” (Document)
ALERTĂ! | Pierde România şi ultima resursă strategică a ţării? Controlul apei controlul populaţiei !
Din România AU DISPĂRUT două reactoare nucleare! «Părintele» centralei de la Cernavodă face DEZVĂLUIRI INCENDIARE Unde ești, Petre Roman? Unde te ascunzi, nemernicule?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro