Prof. Dr. avocat Corneliu-Liviu Popescu a înaintat un denunt împotriva lui Augustin Lazăr pentru savarsire a infracțiunii contra umanității în cazul lui Iulius Filip, îi cere și lui Iohannis să iasă din tăcere

Distribuie!by Cerere inedita si perfect intemeiata formulata de avocatul Corneliu-Liviu Popescu in cazul dizidentului anticomunist si detinut politic Iulius Filip. La cateva zile dupa ce a formulat un denunt la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie impotriva procurorului general Augustin Lazar pentru posibila savarsire a infractiunii contra umanitatii in cazul dizidentului […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cerere inedita si perfect intemeiata formulata de avocatul Corneliu-Liviu Popescu in cazul dizidentului anticomunist si detinut politic Iulius Filip. La cateva zile dupa ce a formulat un denunt la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie impotriva procurorului general Augustin Lazar pentru posibila savarsire a infractiunii contra umanitatii in cazul dizidentului Iulius Filip, avocatul Corneliu-Liviu Popescu face un demers, de aceasta data adresat Administratiei Prezidentiale.

loading...

Concret, la finalul saptamanii trecute, mai exact in data de 6 aprilie 2019, profesorul universitar doctor si conducator de doctorat si postdoctorat la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si la Colegiul Juridic de Studii Europene al Universitatii Paris 1 Panteon Sorbona, Corneliu-Liviu Popescu (foto stanga), a transmis presedintelui Klaus Werner Iohannis (foto dreapta) o petitie in care ii solicita sa i se confere dizidentului Iulius Filip (foto centru), in semn de recunostinta a Natiunii pentru demnitatea extraordinara si suferintele atroce indurate de Domnia Sa pentru impunerea valorilor drepturilor omului, democratiei si statului de drept”, o decoratie a Statului Roman, daca se poate cea mai inalta.


Conform petitiei pe care Lumea Justitiei o prezinta in exclusivitate, avocatul Corneliu-Liviu Popescu arata ca ar fi inutil sa aduca argumente jurdice in sprijnul actiunii sale, aratand ca o astfel de justificare ar fi chiar umilitoare si pentru victima, respectiv pentru dizidentul Iulius Filip.

In petitia transmisa lui Klaus Werner Iohannis, profesorul Corneliu-Liviu Popescu marturiseste ca a scris petitia, la fel ca si denuntul impotriva lui Augustin Lazar, “cu mainile tremurande si cu lacrimi in coltul ochilor – admiratie, durere si umilinta in fata unei victime erou, revolta, dispret si scarba fata de tortionarii jegosi si primitivi”.


Fata de situatia delicata existenta in cazul dizidentului anticomunist Iulius Filip, profesorul Corneliu-Liviu Popescu ii reaminteste presedintelui Iohannis ca prerogativa de a conferi decoratii nu este o “putere discretionara, guvernata de bunul plac, de arbitrariu, ci un drept si o indatorire supuse legii”. Asteptandu-se probabil, la fel ca alte zeci de mii de oameni, ca Iohannis sa nu aiba nicio reactie in privinta acestei petitii prin care se solicita decorarea lui Iulius Filip, profesorul Corneliu-Liviu Popescu ii comunica presedintelui Romaniei ca se va adresa Justitiei.

Publicam in continuare petitia transmisa de profesorul Corneliu-Liviu Popescu presedintelui Romaniei Klaus Werner Iohannis:

“Excelenta Voastra, Domnule Presedinte al Romaniei,

Subsemnatul, Corneliu-Liviu POPESCU, cetatean roman, (…),

In temeiul art. 51 din Constitutia Romaniei privind dreptul de petitionare,

Formulez si motivez prezenta

PETITIE

Prin care va solicit sa exercitati atributia prevazuta de art. 94 lit. a) din Constitutia Romaniei si sa ii conferiti Domnului Iulis FILIP, dizident anticomunist, victima a tortionarilor si fost detinut politic, o decoratie a statului roman, daca se poate cea mai inalta, in semn de recunostinta a Natiunii pentru demnitatea extraordinara si suferintele atroce indurate de Domnia Sa pentru impunerea valorilor drepturilor omului, democratiei si statului de drept, care astazi sunt valori supreme ale Statului Roman, conform art. 1 din Constitutia Romaniei.

In calitate de cetatean, de alegator si de contribuabil va cer sa iesiti din tacerea nedemna in care stati cufundat de cand informatiile privind acest subiect au explodat in presa. De tortionari trebuie sa se ocupe Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde am facut un denunt privind savarsirea de crime impotriva umanitatii. Pentru victima erou recunostinta eterna a Natiunii trebuie insa sa se manifeste prin Dumneavoastra, ca reprezentant vremelnic al Statului Roman, in temeiul art. 80 din Constitutia Romaniei.

Sunt profesor de drepturile omului si sunt avocat, avand in spate o experienta profesionala de peste un sfert de secol. Ar fi superfluu sa aduc argumente juridice in sprijinul petitiei mele, cat timp dreptul este “arta binelui si a echitatii” formalizata juridic. Ar fi jignitor pentru victima sa fie nevoie de argumente. Am scris atat denuntul penal, cat si prezenta petitie cu mainile tremurande si cu lacrimi in coltul ochilor – admiratie, durere si umilinta in fata unei victime erou, revolta, dispret si scarba fata de tortionarii jegosi si primitivi.

Prerogativa constitutionala a sefului de stat de a conferi decoratii nu este o putere discretionara, guvernata de bunul plac, de arbitrariu, ci un drept si o indatorire supuse legii, o putere de apreciere in care oportunitatea este o dimensiune a legalitatii. In cazul in care nu-mi veti raspunde in termen legal prezentei petitii ori raspunsul va fi negativ, deci nu veti emite decretul de decorare, ma voi adresa justitiei. (…)

PETITIONAR,

Corneliu-Liviu POPESCU”

Sursa. LUJU

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Orban: ”Nu putem să luăm bani din altă parte și să îi ducem spre alocații pentru copii”(nici de la SRI, nici de la armament, nici de la partide)
Vlad Mixich, unul dintre cei mai aprigi susținători ai vaccinurilor din România, numit la conducerea Agenției Naționale a Medicamentului
Poezia scrisă de un țăran ROMÂN, devenită virală pe internet! ”Unii cred că ar trebui citită măcar o dată pe săptămână în Parlament”
Familiile cu doi tați încep să fie prezentate în cărțile de grădiniță, cu fonduri UE
Secretul clasării dosarului privind dispariția contractului cu Bechtel. Ȋn 2003, afacerea cu compania americană a fost „un fel de cerință pentru ca România să intre în NATO”, spune un fost ministru
MEMORIUL medicilor din Constanța, ce solicită ELIMINAREA obligativității vaccinărilor
CSM: magistratii pot fi masoni?
Cel mai bogat actor roman are 23 de conturi si depozite bancare! Ion Caramitru a strans peste 700.000 de euro! Fiul sau are vila de 3 mil. de euro
Rusia pregătește CEA MAI AMPLĂ operațiune MILITARĂ din 1981 incoace, China va participa cu soldati
Florian Coldea are și azi telefon operativ de la SRI, mașină și șofer. Nu vi se pare sfidător asta?
Fostul șef al ANAF, Sebastian Bodu: „Incredibil! Ăștia, pro refugiați, pro căsătorii gay, pro corectitudine politică, pro multiculturalism, pro Obama ș.a. Nimic despre atentatul de la Barcelona. Zero. Nada. Păi nu dă bine să zici ceva de musulmani, nu?”
Bye Bye Romania !! Studiu UE: Străinii au acaparat aproape jumătate din terenul agricol al României! Un fond olandez, acuzat că a luat pământurile țăranilor cu japca
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro