Prof. Dr. avocat Corneliu-Liviu Popescu a înaintat un denunt împotriva lui Augustin Lazăr pentru savarsire a infracțiunii contra umanității în cazul lui Iulius Filip, îi cere și lui Iohannis să iasă din tăcere

Distribuie!by Cerere inedita si perfect intemeiata formulata de avocatul Corneliu-Liviu Popescu in cazul dizidentului anticomunist si detinut politic Iulius Filip. La cateva zile dupa ce a formulat un denunt la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie impotriva procurorului general Augustin Lazar pentru posibila savarsire a infractiunii contra umanitatii in cazul dizidentului […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cerere inedita si perfect intemeiata formulata de avocatul Corneliu-Liviu Popescu in cazul dizidentului anticomunist si detinut politic Iulius Filip. La cateva zile dupa ce a formulat un denunt la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie impotriva procurorului general Augustin Lazar pentru posibila savarsire a infractiunii contra umanitatii in cazul dizidentului Iulius Filip, avocatul Corneliu-Liviu Popescu face un demers, de aceasta data adresat Administratiei Prezidentiale.

loading...

Concret, la finalul saptamanii trecute, mai exact in data de 6 aprilie 2019, profesorul universitar doctor si conducator de doctorat si postdoctorat la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si la Colegiul Juridic de Studii Europene al Universitatii Paris 1 Panteon Sorbona, Corneliu-Liviu Popescu (foto stanga), a transmis presedintelui Klaus Werner Iohannis (foto dreapta) o petitie in care ii solicita sa i se confere dizidentului Iulius Filip (foto centru), in semn de recunostinta a Natiunii pentru demnitatea extraordinara si suferintele atroce indurate de Domnia Sa pentru impunerea valorilor drepturilor omului, democratiei si statului de drept”, o decoratie a Statului Roman, daca se poate cea mai inalta.


Conform petitiei pe care Lumea Justitiei o prezinta in exclusivitate, avocatul Corneliu-Liviu Popescu arata ca ar fi inutil sa aduca argumente jurdice in sprijnul actiunii sale, aratand ca o astfel de justificare ar fi chiar umilitoare si pentru victima, respectiv pentru dizidentul Iulius Filip.

In petitia transmisa lui Klaus Werner Iohannis, profesorul Corneliu-Liviu Popescu marturiseste ca a scris petitia, la fel ca si denuntul impotriva lui Augustin Lazar, “cu mainile tremurande si cu lacrimi in coltul ochilor – admiratie, durere si umilinta in fata unei victime erou, revolta, dispret si scarba fata de tortionarii jegosi si primitivi”.


Fata de situatia delicata existenta in cazul dizidentului anticomunist Iulius Filip, profesorul Corneliu-Liviu Popescu ii reaminteste presedintelui Iohannis ca prerogativa de a conferi decoratii nu este o “putere discretionara, guvernata de bunul plac, de arbitrariu, ci un drept si o indatorire supuse legii”. Asteptandu-se probabil, la fel ca alte zeci de mii de oameni, ca Iohannis sa nu aiba nicio reactie in privinta acestei petitii prin care se solicita decorarea lui Iulius Filip, profesorul Corneliu-Liviu Popescu ii comunica presedintelui Romaniei ca se va adresa Justitiei.

Publicam in continuare petitia transmisa de profesorul Corneliu-Liviu Popescu presedintelui Romaniei Klaus Werner Iohannis:

“Excelenta Voastra, Domnule Presedinte al Romaniei,

Subsemnatul, Corneliu-Liviu POPESCU, cetatean roman, (…),

In temeiul art. 51 din Constitutia Romaniei privind dreptul de petitionare,

Formulez si motivez prezenta

PETITIE

Prin care va solicit sa exercitati atributia prevazuta de art. 94 lit. a) din Constitutia Romaniei si sa ii conferiti Domnului Iulis FILIP, dizident anticomunist, victima a tortionarilor si fost detinut politic, o decoratie a statului roman, daca se poate cea mai inalta, in semn de recunostinta a Natiunii pentru demnitatea extraordinara si suferintele atroce indurate de Domnia Sa pentru impunerea valorilor drepturilor omului, democratiei si statului de drept, care astazi sunt valori supreme ale Statului Roman, conform art. 1 din Constitutia Romaniei.

In calitate de cetatean, de alegator si de contribuabil va cer sa iesiti din tacerea nedemna in care stati cufundat de cand informatiile privind acest subiect au explodat in presa. De tortionari trebuie sa se ocupe Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde am facut un denunt privind savarsirea de crime impotriva umanitatii. Pentru victima erou recunostinta eterna a Natiunii trebuie insa sa se manifeste prin Dumneavoastra, ca reprezentant vremelnic al Statului Roman, in temeiul art. 80 din Constitutia Romaniei.

Sunt profesor de drepturile omului si sunt avocat, avand in spate o experienta profesionala de peste un sfert de secol. Ar fi superfluu sa aduc argumente juridice in sprijinul petitiei mele, cat timp dreptul este “arta binelui si a echitatii” formalizata juridic. Ar fi jignitor pentru victima sa fie nevoie de argumente. Am scris atat denuntul penal, cat si prezenta petitie cu mainile tremurande si cu lacrimi in coltul ochilor – admiratie, durere si umilinta in fata unei victime erou, revolta, dispret si scarba fata de tortionarii jegosi si primitivi.

Prerogativa constitutionala a sefului de stat de a conferi decoratii nu este o putere discretionara, guvernata de bunul plac, de arbitrariu, ci un drept si o indatorire supuse legii, o putere de apreciere in care oportunitatea este o dimensiune a legalitatii. In cazul in care nu-mi veti raspunde in termen legal prezentei petitii ori raspunsul va fi negativ, deci nu veti emite decretul de decorare, ma voi adresa justitiei. (…)

PETITIONAR,

Corneliu-Liviu POPESCU”

Sursa. LUJU

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

CUTREMUR cu magnitudinea de 8,2 în Chile
Iranul avertizează că va mări raza de acţiune a rachetelor balistice,în cazul ameninţărilor dinspre statele Europei
Echipa Facebook și corectitudinea politică
Exclusiv în scandalul Interceptărilor. Eliminarea lui Cristian Diaconescu din cursa pentru șefia PSD, campania USL pentru parlamentare și desemnarea lui Sorin Grindeanu, câteva din știrile care apar în noile dezvăluiri ale lui Sebastian Ghiță
Ce s-a întâmplat cu judecătoarea Florica Roman care a indraznit sa ceara arestarea lui Hans Klemm Lumea
O ADUNATURA DE TORTIONARI – Abuz revoltator comis de parchetul lui Kovesi. 27 de oameni au fost hartuiti ani de zile de DNA si tarati prin sali de judecata, pentru ca in final sa fie achitati. Unul dintre inculpati a ramas paralizat dupa ce a facut atac cerebral. Alti trei inculpati nu au mai apucat ziua in care sa fie declarati nevinovati, murind in timpul procesului. Achitarile incasate de DNA in primele sase luni ale anului au ajuns la 235 (Minuta)
Cancerul economic - Supermarketurile distrug economia Romaniei. Dacii care se bat in piept rup usile supermarketurilor imperialiste !! Motoul patronilor imperialisti: "Romania este o plantatie de sclavi consumatori.. vor cumpara si facale daca sunt frumos ambalate si la pret de oferta" .. Spor la cumparaturi cu cosuletul libertatii castigate de dupa '89, acum aveti "da toate" !!
„Politicienii postdecembrişti au făcut românilor mai mult rău decât mongolii, ungurii, turcii, nemţii şi ruşii"
Ambasadorul Norvegiei în România: Măi românilor, sunteți zdraveni la cap?
Acest editorial trebuie cenzurat imediat!
Orban nu cedează în fața presiunilor UE | „ISLAMIZAREA este INTERZISĂ prin Constituție. Noi decidem cu cine vrem să trăim”
Preşedintele Poloniei a obținut in SUA eliminarea vizelor pentru polonezi... Al nostru s-a întors cu o şapcă..
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro