Prof. Dr. avocat Corneliu-Liviu Popescu a înaintat un denunt împotriva lui Augustin Lazăr pentru savarsire a infracțiunii contra umanității în cazul lui Iulius Filip, îi cere și lui Iohannis să iasă din tăcere

Distribuie!by Cerere inedita si perfect intemeiata formulata de avocatul Corneliu-Liviu Popescu in cazul dizidentului anticomunist si detinut politic Iulius Filip. La cateva zile dupa ce a formulat un denunt la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie impotriva procurorului general Augustin Lazar pentru posibila savarsire a infractiunii contra umanitatii in cazul dizidentului […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Cerere inedita si perfect intemeiata formulata de avocatul Corneliu-Liviu Popescu in cazul dizidentului anticomunist si detinut politic Iulius Filip. La cateva zile dupa ce a formulat un denunt la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie impotriva procurorului general Augustin Lazar pentru posibila savarsire a infractiunii contra umanitatii in cazul dizidentului Iulius Filip, avocatul Corneliu-Liviu Popescu face un demers, de aceasta data adresat Administratiei Prezidentiale.

loading...

Concret, la finalul saptamanii trecute, mai exact in data de 6 aprilie 2019, profesorul universitar doctor si conducator de doctorat si postdoctorat la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si la Colegiul Juridic de Studii Europene al Universitatii Paris 1 Panteon Sorbona, Corneliu-Liviu Popescu (foto stanga), a transmis presedintelui Klaus Werner Iohannis (foto dreapta) o petitie in care ii solicita sa i se confere dizidentului Iulius Filip (foto centru), in semn de recunostinta a Natiunii pentru demnitatea extraordinara si suferintele atroce indurate de Domnia Sa pentru impunerea valorilor drepturilor omului, democratiei si statului de drept”, o decoratie a Statului Roman, daca se poate cea mai inalta.


Conform petitiei pe care Lumea Justitiei o prezinta in exclusivitate, avocatul Corneliu-Liviu Popescu arata ca ar fi inutil sa aduca argumente jurdice in sprijnul actiunii sale, aratand ca o astfel de justificare ar fi chiar umilitoare si pentru victima, respectiv pentru dizidentul Iulius Filip.

In petitia transmisa lui Klaus Werner Iohannis, profesorul Corneliu-Liviu Popescu marturiseste ca a scris petitia, la fel ca si denuntul impotriva lui Augustin Lazar, “cu mainile tremurande si cu lacrimi in coltul ochilor – admiratie, durere si umilinta in fata unei victime erou, revolta, dispret si scarba fata de tortionarii jegosi si primitivi”.


Fata de situatia delicata existenta in cazul dizidentului anticomunist Iulius Filip, profesorul Corneliu-Liviu Popescu ii reaminteste presedintelui Iohannis ca prerogativa de a conferi decoratii nu este o “putere discretionara, guvernata de bunul plac, de arbitrariu, ci un drept si o indatorire supuse legii”. Asteptandu-se probabil, la fel ca alte zeci de mii de oameni, ca Iohannis sa nu aiba nicio reactie in privinta acestei petitii prin care se solicita decorarea lui Iulius Filip, profesorul Corneliu-Liviu Popescu ii comunica presedintelui Romaniei ca se va adresa Justitiei.

Publicam in continuare petitia transmisa de profesorul Corneliu-Liviu Popescu presedintelui Romaniei Klaus Werner Iohannis:

“Excelenta Voastra, Domnule Presedinte al Romaniei,

Subsemnatul, Corneliu-Liviu POPESCU, cetatean roman, (…),

In temeiul art. 51 din Constitutia Romaniei privind dreptul de petitionare,

Formulez si motivez prezenta

PETITIE

Prin care va solicit sa exercitati atributia prevazuta de art. 94 lit. a) din Constitutia Romaniei si sa ii conferiti Domnului Iulis FILIP, dizident anticomunist, victima a tortionarilor si fost detinut politic, o decoratie a statului roman, daca se poate cea mai inalta, in semn de recunostinta a Natiunii pentru demnitatea extraordinara si suferintele atroce indurate de Domnia Sa pentru impunerea valorilor drepturilor omului, democratiei si statului de drept, care astazi sunt valori supreme ale Statului Roman, conform art. 1 din Constitutia Romaniei.

In calitate de cetatean, de alegator si de contribuabil va cer sa iesiti din tacerea nedemna in care stati cufundat de cand informatiile privind acest subiect au explodat in presa. De tortionari trebuie sa se ocupe Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde am facut un denunt privind savarsirea de crime impotriva umanitatii. Pentru victima erou recunostinta eterna a Natiunii trebuie insa sa se manifeste prin Dumneavoastra, ca reprezentant vremelnic al Statului Roman, in temeiul art. 80 din Constitutia Romaniei.

Sunt profesor de drepturile omului si sunt avocat, avand in spate o experienta profesionala de peste un sfert de secol. Ar fi superfluu sa aduc argumente juridice in sprijinul petitiei mele, cat timp dreptul este “arta binelui si a echitatii” formalizata juridic. Ar fi jignitor pentru victima sa fie nevoie de argumente. Am scris atat denuntul penal, cat si prezenta petitie cu mainile tremurande si cu lacrimi in coltul ochilor – admiratie, durere si umilinta in fata unei victime erou, revolta, dispret si scarba fata de tortionarii jegosi si primitivi.

Prerogativa constitutionala a sefului de stat de a conferi decoratii nu este o putere discretionara, guvernata de bunul plac, de arbitrariu, ci un drept si o indatorire supuse legii, o putere de apreciere in care oportunitatea este o dimensiune a legalitatii. In cazul in care nu-mi veti raspunde in termen legal prezentei petitii ori raspunsul va fi negativ, deci nu veti emite decretul de decorare, ma voi adresa justitiei. (…)

PETITIONAR,

Corneliu-Liviu POPESCU”

Sursa. LUJU

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Silviu Brucan nume real Saul Bruckner, gazda lui George Soros la GDS (Grupul pentru Dialog Social) in ianuarie 1990. FOTO-DOCUMENTE de Emanuel Parvu
Prof. Univ. Dr. Ioan Scurtu: ”Când unii guvernanți români au înțeles că politica de austeritate nu poate aduce decât sărăcie și degradare socială și au impus o „schimbare de direcție”, bordul FMI a intrat în alertă.”
ROMÂNIA DISPARE . Situatia demografica este sub pragul de alarma (Video)
Dictatorul ERDOGAN comite o adevărată LOVITURĂ de STAT în Turcia. Lovitura de stat abia urmeaza. Erdogan trece la EPURARI masive.
Rusia: „Am incetat sa mai discutam cu Statele Unite!”. In mod oficial este pace, in mod neoficial a inceput cel de-al Treilea Razboi Mondial…
SE APROPIE RĂZBOIUL? Rușii aduc 100.000 de militari, 800 de tancuri și 400 de piese de artilerie la granița cu Polonia și Țările Baltice
Cel mai mare scandal din istoria americană ! „Raportul clasificat compilat de Comisia de Informații a Camerei este profund tulburător și ridică semne de întrebare serioase în legătură cu eșalonul superior al Departamentului de Justiție al lui Obama și al FBI-ului lui Comey legate de așa-zisa complicitate” (a lui Trump cu rușii – n.r.).
Șocul zilei: Cristoiu - "Americanii au ordonat ca trusturile române să fie distruse"
Hoții, criminalii și violatorii, despăgubiți pentru că fac pușcărie. VIDEO
Emil Constantinescu: Principalele ziare şi reţelele de socializare sunt controlate de Securitate
O poezie scrisa de Ceausescu a fost descoperita recent | simpla dar emotionanta
Liderul PLUS Dacian Cioloș a uitat cum păstorea OMG-urile Monsanto
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro