Procurorii din Filipine acuză reprezentanți ai Sanofi și ai Guvernului în legătură cu vaccinul contra febrei Dengue

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Justiție din Filipine a declarat vineri că a găsit un posibil temei de acuzare împotriva reprezentanților producătorului francez de medicamente Sanofi și a unor foști și actuali reprezentanți ai autorității filipineze de Sănătate. 

loading...

Sunt cercetate 10 decese presupuse a fi cauzate de utilizarea unui vaccin împotriva febrei Dengue, informează Reuters


Departamentul de Justiție filipinez a recomandat ca acuzațiile să fie depuse în instanță pentru numeroase constatări de gravă imprudență provocatoare de moarte, din cauza presupuselor vicii de procedură și nereguli în implementarea unui program național de imunizare împotriva febrei Dengue folosind vaccinul Dengvaxia produs de Sanofi.

Procurorii au cerut punerea sub acuzare a șase reprezentanți Sanofi, în cea mai mare parte agenți naționali ai firmei, și 14 foști și actuali oficiali filipinezi din Sănătate, printre care și fostul ministru al Sănătății, Janette Garin.
Sanofi a declarat, în repetate rânduri, că vaccinul Dengvaxia este sigur și eficient și a respins, vineri, recomandările Departamentului de Justiție.


„Respingem categoric acuzațiile aduse contra Sanofi și a unora dintre angajații săi, pe care îi vom apăra cu fermitate în Justiție”, a declarat un purtător de cuvânt într-o declarație trimisă prin e-mail, adăugând că nu este adecvat să facă mai multe comentarii atâta timp cât procesul e în desfășurare.

Febra Dengue este o boală tropicală transmisă de țânțari care cauzează circa 20 de mii de morți anual și infectarea alor sute de milioane de oameni.

Aprobat la sfârșitul anului 2015 ca primul vaccin din lume pentru tratarea acestei boli, Dengvaxia a devenit în scurt timp cel mai controversat program al Sanofi de până acum.

Compania de medicamente a admis în urmă cu doi ani că utilizarea acestuia ar putea, în unele cazuri, să crească riscul de Febră Dengue severă la oamenii care nu fuseseră expuși anterior bolii, restricționând accesul la vaccin după raportarea în Filipine a mai multor decese în rândul  copiilor.

https://www.activenews.ro/externe/Procurorii-din-Filipine-acuza-reprezentanti-ai-Sanofi-si-ai-Guvernului-in-legatura-cu-vaccinul-contra-febrei-Dengue-155127?fbclid=IwAR28qliizvDZUxs3hN_DnJev5ks1yptwW2mDlwY8CvDzIjBiQn3y0EgQwjQ

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

CANDIDATUL MANCIURIAN
Rușine, mare rușine domnule Iohannis, cel ce trebuia să ne fiți Președinte!
DEZVĂLUIRI din „Republica Autonomă Ilfov” | Serviciile, măcel în RAI!
3000 EURO/ZI, FILAJUL SRI – Document exploziv al DNA care demonstreaza ca SRI a cheltuit in secret sume faraonice pe interceptari. 540.000 euro filajul unei persoane pe 6 luni. Cine a aprobat asemenea cheltuieli? Oficial, SRI a pus in operare 248.711 de mandate in perioada 2005-2014, ceea ce inseamna la o medie de 6 luni/persoana peste 134 miliarde euro. Cu banii astia aveam toate autostrazile si utilitatile nationale realizate (Document)
DNA face guvernele, și tot ea le desface, prin politica de ”combatere a corupției”
ABERAȚIE URIAȘĂ: Politicenii „Secuii” au inițiat autonomia Ținutului Secuiesc. Textul a apărut în… Monitorul Oficial. Cu toate acestea, în România nu mai există secui, conform recensămintelor
Turcia – Cipru, tensiuni. Navă italiană blocată de 5 nave de război turce ! TURCIA IN OFENSIVA IN SIRIA SI FATA DE GRECIA/ Conflict complex in Siria, implicand Israelul, Iranul, Rusia si SUA
EXCLUSIV. Memoriile Generalului Iulian Vlad: Brucan a fost şi agent MOSSAD. Ceauşescu n-a vrut să-l arestăm
Două manipulări grosolane au scos lumea în stradă. Autorii lor sînt Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Kovesi! Comisia de la Veneţia recomandă un prag şi mai înalt pentru incriminarea „abuzului în serviciu”
Și tehnocrații au legiferat NOAPTEA CA HOȚII. Guvernul Cioloș a dat un tun de 4 miliarde de euro
Jamie Oliver a CASTIGAT PROCESUL cu McDonalds! Mancarea lor NU ESTE COMESTIBILA!
DIVERSIUNEA CUCUVELEI – Dupa inregistrarile devastatoare care devoaleaza cum se falsifica dosare la DNA, parchetul lui Kovesi a iesit cu o aparare jenanta.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite