Procurorii din Filipine acuză reprezentanți ai Sanofi și ai Guvernului în legătură cu vaccinul contra febrei Dengue

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Justiție din Filipine a declarat vineri că a găsit un posibil temei de acuzare împotriva reprezentanților producătorului francez de medicamente Sanofi și a unor foști și actuali reprezentanți ai autorității filipineze de Sănătate. 

loading...

Sunt cercetate 10 decese presupuse a fi cauzate de utilizarea unui vaccin împotriva febrei Dengue, informează Reuters


Departamentul de Justiție filipinez a recomandat ca acuzațiile să fie depuse în instanță pentru numeroase constatări de gravă imprudență provocatoare de moarte, din cauza presupuselor vicii de procedură și nereguli în implementarea unui program național de imunizare împotriva febrei Dengue folosind vaccinul Dengvaxia produs de Sanofi.

Procurorii au cerut punerea sub acuzare a șase reprezentanți Sanofi, în cea mai mare parte agenți naționali ai firmei, și 14 foști și actuali oficiali filipinezi din Sănătate, printre care și fostul ministru al Sănătății, Janette Garin.
Sanofi a declarat, în repetate rânduri, că vaccinul Dengvaxia este sigur și eficient și a respins, vineri, recomandările Departamentului de Justiție.


„Respingem categoric acuzațiile aduse contra Sanofi și a unora dintre angajații săi, pe care îi vom apăra cu fermitate în Justiție”, a declarat un purtător de cuvânt într-o declarație trimisă prin e-mail, adăugând că nu este adecvat să facă mai multe comentarii atâta timp cât procesul e în desfășurare.

Febra Dengue este o boală tropicală transmisă de țânțari care cauzează circa 20 de mii de morți anual și infectarea alor sute de milioane de oameni.

Aprobat la sfârșitul anului 2015 ca primul vaccin din lume pentru tratarea acestei boli, Dengvaxia a devenit în scurt timp cel mai controversat program al Sanofi de până acum.

Compania de medicamente a admis în urmă cu doi ani că utilizarea acestuia ar putea, în unele cazuri, să crească riscul de Febră Dengue severă la oamenii care nu fuseseră expuși anterior bolii, restricționând accesul la vaccin după raportarea în Filipine a mai multor decese în rândul  copiilor.

https://www.activenews.ro/externe/Procurorii-din-Filipine-acuza-reprezentanti-ai-Sanofi-si-ai-Guvernului-in-legatura-cu-vaccinul-contra-febrei-Dengue-155127?fbclid=IwAR28qliizvDZUxs3hN_DnJev5ks1yptwW2mDlwY8CvDzIjBiQn3y0EgQwjQ

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

S-au furat bani cât pentru zece catedrale ale mântuirii neamului
Laura Kovesi a iesit pentru prima data intr-o conferinta ca sefa DNA trantind o miciuna de s-au spart geamurile: “Nu am iesit sa-i raspund inculpatului, ci sa va spun ca nu falsificam probe... Nu se falsifica probe in DNA”. Iata hotararea definitiva a ICCJ data de fostul ei consilier Horia Valentin Selaru ca procurorii de la DNA Brasov au comis falsuri: “Mijlocul de proba, respectiv procesul verbal de transcriere este falsificat” (Documente)
Ultimele tunuri data de guvernul Ciolos !
Coca&Cola a plătit MEDICI şi CERCETĂTORI pentru a minţi consumatorii
DEUTSCHE WELLE: Klaus Iohannis și scandalul defrișărilor abuzive. Președintele Klaus Iohannis a fost prins pe picior greșit
Cine e Oana Bulai, cel mai nou consilier al premierului Dăncilă. A studiat respiraţia inimii, shamanism şi Reiki
Vin vremuri grele pentru Economia Mondială sau sunt Programate să Vină? Soros îşi reduce expunerea în acţiuni americane cu 37% și investeşte în aur. Aurul a urcat cu 16% în primele trei luni ale anului, cel mai puternic avans din 1986.
Fostul președinte îl acuză de înaltă trădare pe actualul
Noul Ministru la Culturii GEORGE IVAȘCU este MASON GRADUL 33 "Mare Colector și Ospitalier"
Alertă: Facebook vrea să își creeze propriile știri și să controleze adevărul
Electrica joacă MURDAR! Cum vrea să “curenteze” clienții cu un contract DUBIOS de prelungire, anexat la factură! Protecția Consumatorului avertizează!
4 ani de la Colectiv: 6 dosare. Zero verdicte. Două guverne „ale lui”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite