Procurorii din Filipine acuză reprezentanți ai Sanofi și ai Guvernului în legătură cu vaccinul contra febrei Dengue

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Justiție din Filipine a declarat vineri că a găsit un posibil temei de acuzare împotriva reprezentanților producătorului francez de medicamente Sanofi și a unor foști și actuali reprezentanți ai autorității filipineze de Sănătate. 

loading...

Sunt cercetate 10 decese presupuse a fi cauzate de utilizarea unui vaccin împotriva febrei Dengue, informează Reuters


Departamentul de Justiție filipinez a recomandat ca acuzațiile să fie depuse în instanță pentru numeroase constatări de gravă imprudență provocatoare de moarte, din cauza presupuselor vicii de procedură și nereguli în implementarea unui program național de imunizare împotriva febrei Dengue folosind vaccinul Dengvaxia produs de Sanofi.

Procurorii au cerut punerea sub acuzare a șase reprezentanți Sanofi, în cea mai mare parte agenți naționali ai firmei, și 14 foști și actuali oficiali filipinezi din Sănătate, printre care și fostul ministru al Sănătății, Janette Garin.
Sanofi a declarat, în repetate rânduri, că vaccinul Dengvaxia este sigur și eficient și a respins, vineri, recomandările Departamentului de Justiție.


„Respingem categoric acuzațiile aduse contra Sanofi și a unora dintre angajații săi, pe care îi vom apăra cu fermitate în Justiție”, a declarat un purtător de cuvânt într-o declarație trimisă prin e-mail, adăugând că nu este adecvat să facă mai multe comentarii atâta timp cât procesul e în desfășurare.

Febra Dengue este o boală tropicală transmisă de țânțari care cauzează circa 20 de mii de morți anual și infectarea alor sute de milioane de oameni.

Aprobat la sfârșitul anului 2015 ca primul vaccin din lume pentru tratarea acestei boli, Dengvaxia a devenit în scurt timp cel mai controversat program al Sanofi de până acum.

Compania de medicamente a admis în urmă cu doi ani că utilizarea acestuia ar putea, în unele cazuri, să crească riscul de Febră Dengue severă la oamenii care nu fuseseră expuși anterior bolii, restricționând accesul la vaccin după raportarea în Filipine a mai multor decese în rândul  copiilor.

https://www.activenews.ro/externe/Procurorii-din-Filipine-acuza-reprezentanti-ai-Sanofi-si-ai-Guvernului-in-legatura-cu-vaccinul-contra-febrei-Dengue-155127?fbclid=IwAR28qliizvDZUxs3hN_DnJev5ks1yptwW2mDlwY8CvDzIjBiQn3y0EgQwjQ

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Dovadă că Soroş a finanţat lovitura de stat din decembrie 1989
Erdogan "În spatele acestor atentate sunt puteri care vor să destabilizeze Turcia. Turcia duce un război de independență"
ANTIROMÂN. Tokes Laszlo: „Acum e momentul autonomiei teritoriale şi al independenţei totale a Ardealului şi a Partiumului!”
În timp ce România era jefuită magistral, în loc să oprească acest asasinat economic, cozile de topor, guralivii bine plătiţi de afară, căutau politicieni de tras în furci în pieţe publice!
Fondatorul Wikileaks: Agențiile de informații americane l-au forțat pe Trump să-și schimbe strategia față de Rusia
Ilie Șerbănescu: ”Să nu ne ascundem după deget, capitalul străin obține în România profituri fabuloase, chiar abominabile, dar pe care le ascunde de la impozitare!”
Acum 15 ani, corupția nu stârnea indignare: Klaus Iohannis semna cu Adrian Năstase un acord de colaborare și se angaja să susțină TOTAL programul unui guvern acuzat atunci de mari fapte de corupție. PSD dădea la schimb atenție investițiilor germane
Noi informații despre șefa DNA: "45% din doctoratul lui Kovesi este plagiat (GIP)"
COINCIDENŢĂ CIUDATĂ Cât de mult seamănă moartea lui Dan CONDREA cu cea a soților Aldea Teodorovici | Mărturia ULUITOARE a unui PROCUROR care a făcut CERCETĂRI în cazul ACCIDENTULUI din 1992
Specialiștii recomandă prețuri prohibitive la carne roșie și la mezeluri| daca o facea Ceausescu se numea dictatura
BOMBA a explodat! SCENA POLITICĂ SE CUTREMURĂ: Dacian CIOLOȘ pregătea iertarea celor care furau statul sub 50.000€. DOCUMENTUL e oficial
Decan al facultății SRI: ”Lazăr a fost ofițer acoperit al Securității, angajatul lor 100%”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite