Problema patronilor în 2020: Lipsa muncitorilor | Daca guvernul ar dori mărirea salariilor la minim 1000 de Euro pe luna să vedeti ce s-ar umple de forță de muncă în România

Distribuie!by Toata lumea se vaicareste de lipsa fortei de munca in Romania, dar daca am avea o conducere competenta la carma tarii care sa ceara marirea salariilor la minim 1000 de euro pe luna, prin  oferirea de scutiri de taxe firmelor care ofera astfel de salarii si prin alte facilitati, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Toata lumea se vaicareste de lipsa fortei de munca in Romania, dar daca am avea o conducere competenta la carma tarii care sa ceara marirea salariilor la minim 1000 de euro pe luna, prin  oferirea de scutiri de taxe firmelor care ofera astfel de salarii si prin alte facilitati, atunci sa vedeti ce s-ar umple tara de forta de munca, in primul rand prin intoarcerea romanilor plecati, apoi prin venirea de forta de munca masiva din alte tari. Problema e ca guvernul meu, asa cum este numit guvernul lui Iohannis, nu vrea sa mareasca salariile, deoarece ar supara corporatiile straine din Romania care fac profit urias in Romania platind salariile mici de aici, pentru ca in tarile lor de provenienta trebuie sa dea salarii de 1000/2000 de euro unui muncitor , pe cand in Romania ii da poate 500 de euro. Asta e realitatea. Romania a fost luata dupa revolutie drept sclavul Europei, care sa furniyeye forta de munca ieftina atat in tara cat si in strainatate, pe langa jefuirea resurselor tarii la preturi foarte mici.

loading...

Lipsa de lucrători va fi principala problemă a firmelor din România, în anul 2020, potrivit unei evaluări a companiei de consultanță Frames, care mai enumeră și alte neajunsuri, într-un studiu publicat vineri.


„Barometrului privind starea economiei”, la care au participat o serie de antreprenori și manageri, mai enumeră, printre problemele de care se tem respondenții pentru anul 2020, scumpirile, devalorizarea leului și blocarea creditării de la bănci.

Întrebaţi care ar putea fi principalele provocări cu care se va confrunta mediul de afaceri în anul viitor, peste 60% dintre firmele intervievate au indicat problema forței de muncă, 53% dintre respondenţi au menționat accentuarea blocajului financiar, 49% – creşterea inflaţiei iar 36% s-au arătat îngrijoraţi de o potenţială evoluţie negativă a cursului de schimb.


„Criza forței de muncă s-a accentuat în 2019, iar importul de muncitori străini nu a reușit să compenseze nici 10% din necesar. Dincolo de stimularea consumului, creșterile salariale din mediul bugetar au accentuat dezechilibrele din piața muncii. În 2020, planurile de dezvoltare ale multor companii se află în stand-by din cauza acestor probleme de personal pentru care, din păcate, statul întârzie să vină cu soluții, cea mai solicitată de investitorii fiind o necesară scădere a impozitelor pe salarii. În plus, este nevoie de un plan de măsuri pentru reîntoarcerea românilor, mai ales a celor tineri, în țară, vezi modelul polonez”, arată concluziile Barometrului.

Patronii se mai tem că venind două runde de alegeri (locale și parlamentare) în anul 2020, statul nu va tăia puternic din cheltuielile publice și atunci se va împrumuta mai mult de la bănci. Astfel, băncile vor prefera să împrumute statul decât firmele private.

„În aceste condiții, problemele din 2019 precum blocajul financiar se vor accetua în anul viitor, mai ales în condițiile în care finanțarea business-ului va continua să fie o adevărată misiune imposibilă pentru majoritatea investitorilor”, afirmă experții.

Oamenii de afaceri mai estimează că, în 2020, economia va continua să pună frână, pe fondul accentuării dezechilibrelor macro-economice.

59% dintre companiile chestionate estimează, astfel, că economia va crește anul viitor cu 3-3,5%, iar 27% văd un avans economic chiar mai redus, sub nivelul de 3%. Numai 14% au indicat un avans al produsului intern brut peste nivelul de 3,5%.

Pentru 2020, cei mai mulți investitori respondenți (68%) anticipează un curs oficial în jurul nivelului de 4,85 lei/euro. 21% dintre cei chestionaţi se aşteaptă ca euro să evolueze în intervalul 4,85-4,9 lei, iar 11% văd cursul sub 4,85 lei/euro.

TOP domenii de afaceri cu cele mai accelerate creșteri pe 2020

Într-o economie aflată sub zodia consumului, cei mai mulți dintre investitori (61%) estimează că afacerile din comerț vor genera cel ridicat nivel de interes.

  • Serviciile (47%),
  • construcțiile (37%),
  • transportul,
  • depozitarea (28%),
  • activitățile profesionale, științifice și tehnice (23%) se vor afla, de asemenea, în topul investițiilor interesante.

De remarcat scăderea semnificativă a apetitului pentru agricultură, silvicultură și pescuit față de ediția precedentă a Barometrului Frames, de la 27% la 12%, un semn că provocările din zona de costuri de producție, pricing, distribuție și vânzare s-au accentuat.

„Importurile alimentare au ajuns, din păcate, să ocupe mare parte din piață. Coroborat cu alte probleme, precum seceta, gripa aviară, cea porcină, business-ul agricol, în principal cel din zona micilor ferme, a devenit unul extrem de riscant, iar apetitul investitorilor a scăzut semnificativ”, afirmă experții.

Acest fapt este dovedit de datele de la Registrul Comerțului care arată că, în 2019, numărul firmelor noi din acest sector a scăzut cu peste 50%.

„Stimulat de creșterile salariale, consumul va continua să genereze cel mai ridicat interes și în 2020, cu un tot mai puternic accent în zona de online. Sectorul de transport și depozitare, strâns legat de acest segment, va aduce, de asemenea, o profitabilitate optimă, iar serviciile dedicate firmelor și populației, vor înregistra, în continuare, un interes major.

Sectorul construcțiilor va continua să crească, iar presiunea pe prețuri se va accentua în zona marilor orașe, acolo unde cererea de spații de locuit și de birouri este semnificativă. Investiţiile în zona de IT (software) vor reprezenta, de asemenea, un punct de interes, grevate însă de criza de personal, extrem de puternică în acest sector”, mai arată concluziile barometrului.

https://www.startupcafe.ro/afaceri/problema-patroni-2020-lipsa-muncitori.htm

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Efectul capitalismului LGBT: doi baieți din Vaslui de 10 si 14 ani prinși în timp ce intrețineau relații sexuale pe câmp
Activistul creştin care cere interzicerea unui festival rock la Suceava: „Au făcut procesiuni satanice folosind sânge“
Acordarea subvenţiilor agricole la timp încep să producă rezultate. Până la Petre Daea, niciun ministru al agriculturii nu a fost preocupat de acest aspect.
AM BĂTUT PALMA CU UNGARIA! Le dăm maghiarilor UNA DINTRE BOGĂŢIILE ŢĂRII!
Un copil dispărut de peste 2 ani a fost găsit ascuns în dulapul unui pedofil din Germania
ÎNFIORĂTOR: Unde DISPAR persoanele fără adăpost din SUA? Camionete albe ridică oamenii și nu mai sunt văzuți niciodată! Sunt înscriși în lagărele FEMA, exterminați în ”afumători”?
Soviani: Iohannis, fix în urmă cu 20 de ani, de ziua Poetului, a evacuat librăria Eminescu din imobilul pe care Familia l-a obținut prin frauda
Scandal URIAȘ pe net, între unguri și antrenorul lui CSM: "Paula a primit în cap un litru de urină, monezi şi brichete! Naziștii au făcut-o animal, ţigancă şi orfană!"
SCENE HALUCINANTE LA TVR/ Emilia Șercan a plecat în lacrimi din emisiunea Eugeniei Vodă: MĂ SIMT O MARE IMPOSTARE/ Tolontan: Nu mă simt deloc rău că lucrez la Voiculescu/ ÎNREGISTRAREA EMISIUNII
Abandonată total. Guvernul României o lasă pe Camelia Smicală să achite cheltuielile juridice uriașe contractate de statul român cu intenția de a o ajuta!
Acest politician, ar trebui să rămână fără cetatenia română: "Tupeu fără precedent al lui Marko Bella : Noi, ungurii, ce ar trebui să sărbătorim pe 1 decembrie 2018? Ce acuzații grave aduce statului român"
Merkel confirmă divorțul de America: „Noi, europenii, trebuie să ne luăm destinul în mâini”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro