Primul pas spre Uniunea Ortodoxă din Europa? Liderii din România, Bulgaria, Serbia și Grecia s-au întâlnit: Balcanii de Vest pot fi în egală măsură o poartă de intrare în UE, o poartă de ieșire din UE sau un zid care să apere UE

Distribuie!by loading... Liderii României, Bulgariei, Serbiei și Greciei s-au întâlnit marți la Varna, în Bulgaria, pentru a discuta despre proiecte precum consolidarea independenței energetice a celor patru state și despre coordonarea proiectelor de infrastructură. Din partea României a participat premierul Mihai Tudose, din partea Serbiei a fost președintele Aleksandar Vucici, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Liderii României, Bulgariei, Serbiei și Greciei s-au întâlnit marți la Varna, în Bulgaria, pentru a discuta despre proiecte precum consolidarea independenței energetice a celor patru state și despre coordonarea proiectelor de infrastructură.

Din partea României a participat premierul Mihai Tudose, din partea Serbiei a fost președintele Aleksandar Vucici, Bulgaria a fost reprezentată de premierul Boiko Borisov, iar Grecia de Alexis Țipras.


România, Bulgaria, Serbia și Grecia sunt țări cu popoare ortodoxe, a căror cultură are foarte multe elemente comune, fiind parte a moștenirii Bizantine.

„Am să reiau și o parte din ceea ce am discutat și am stabilit și am mai vorbit și cu dvs. după întâlnirea de la prânz, cu domnul prim-ministru Borisov. Nu am făcut altceva decât să extindem colaborarea dintre Bulgaria și România, cu Serbia și cu Grecia. Așa cum s-a spus mai devreme, nu suntem o țară vecină cu Grecia, dar suntem o țară parteneră cu Grecia și o simțim ca fiind în vecinătate.


Suntem patru țări care formăm Balcanii de Vest, Balcani care pot fi în egală măsură o poartă de intrare în UE, o poartă de ieșire din UE sau un zid care să apere UE. Avem același interes și strategic și economic, dar și de buni vecini ca Serbia să devină țară membră a UE. Avem aceleași interese strategice ca Serbia – și toate țările pe care le reprezentăm- să devină independentă energetic, să avem acea siguranță energetică de care se tot vorbește.

Este importantă interconectarea la gaze a Serbiei cu Bulgaria, este importantă interconectarea Serbiei cu România pe rețelele de energie electrică, la care lucrăm.

Este important ca toate cele patru țări să acționăm ca un singur partener în ceea ce privește relațiile energetice cu restul UE și să evităm dependența de un singur furnizor.

De asemenea, proiectele de infrastructură – este nevoie de o coordonare pentru că vorbim de proiecte comune de infrastructură, dar avem și proiecte naționale, iar coordonarea între proiectele naționale este, de asemenea, foarte importantă pentru a dezvolta o rețea sub cele internaționale – marile coridoare europene care să permită schimburile economice mai mici care, de fapt, fac baza de zi cu zi a comunităților care trăiesc la graniță.

Am convingerea că suntem într-un parteneriat pragmatic, nu mai avem timp de pierdut, istoria nu ne așteaptă, avem o oportunitate imensă pe care eu sunt convins că o fructificăm și datorită faptului că până la prima întâlnire deja avem niște termene, avem niște ținte, avem niște proiecte pe care să le urmărim.

Sunt foarte încrezător că, așa cum spunea domnul prim-ministru Borisov, toată lumea va înțelege că nu facem această echipă împotriva a ceva sau împotriva cuiva, ci doar pentru a ne valorifica cât mai bine, împreună, marile șanse pe care le avem”, a spus premierul României, Mihai Tudose.

Sursa: activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Lecţia de la Strasbourg: „Cum să faci Justiţie prin injustiţie”
Veste URIASA pentru familia Saramat! Tribunalul Bucuresti a admis ca actele adoptiei Sorinei sunt false!
Iohannis, despre căsătoriile între persoane de același sex: Nu susțin ”fanatismul religios” și “trebuie să revenim la ceea ce se numește toleranță”
Liviu Dragnea, discurs de mare forță la Congresul PSD: „Defăimarea propriei țări prin minciună este o faptă foarte gravă! Este nevoie să protejăm suveranitatea României!”
"Grindeanu o să se prăbușească odată cu România"
ATENTIE! Ce riscă românii din străinătate dacă până pe 25 mai nu declară veniturile la FISC
Nu mai pot fi numite "conspiratii"- raportul a iesit, expertii INEC au ajuns la concluzia ca la COLECTIV focul nu a pornit de la artificii ci a fost provocat
CARACATIȚA SOROS ÎN ACȚIUNE. Aliatul cel mai credincios al lui SOROS din Parlamentul European, Europarlamentarul Guy Verhofstadt, propune măsuri agresive pentru Federalizarea Completă a Europei şi Dezagregarea Statelor Naționale
Donald Trump, în discursul despre Starea Uniunii: Era capitulării economice s-a încheiat/ Rusia şi China ameninţă interesele şi valorile SUA/ Loteria Vizelor, ANULATĂ | VIDEO
CANDIDATUL MANCIURIAN
O feminista a recitat un poem blasfemiator de ziua lui Eminescu, acestia sunt poetii generatiei rezist sorosito-tefeliste: `Îţi introduc penisul meu lung şi negru în pântec`
Ziariștii de la Inclusiv publică emailuri și probe ale mitei oferite de compania de medicamente Roche către autorități. Un fost șef al CNAS, pe lista de plăți Citeşte întreaga ştire: Ziariștii de la Inclusiv publică emailuri și probe ale mitei oferite de compania de medicamente Roche către autorități. Un fost șef al CNAS, pe lista de plăți
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro