PRIMUL DOCTOR CARE VORBESTE DESPRE LEGATURA DINTRE VACCINURI SI IMBOLNAVIREA BEBELUSILOR DIN ARGES!

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Doctorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a declarat, miercuri, că nici până acum nu se ştie agentul microbiologic care a cauzat sindromul hemolitic- uremic. Prezent la audierea ministrul Sănătăţii din Comisia pentru Sănătate din Camera Deputaţilor, Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a spus „că nici până acum nu se ştie agentul microbiologic care a cauzat sindromul hemolitic uremic”, potrivit Mediafax.


„Au fost doar trei probe pozitive de E. enteropatogen, o variantă de E. Coli care produce frecvent îmbolnăviri la copii, boli diareice comune, necomplicate, specia respectivă neavând o patogenitate deosebită. La niciunul dintre copii nu s-a descoperi E. Coli Enterohemoragică, producătoare de toxină. Aceste probe pozitive au fost trimise la Cantacuzino pentru caracterizare moleculară şi identificare antigenică. În ciuda tehnicilor avansate folosite de colegii care au căutat tot ce e posibil tehnic pentru identificare, toate testele au fost negative, deci nici diagnosticul iniţial pus la Marie Curie nu a fost confirmat”, a detaliat doctorul Rafila.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca „de vină să fie vaccinurile”, Rafila a spus că din cei 12 copii numai doi au fost vaccinaţi (unul cu vaccin hexavalent şi altul cu vaccin de prevenire a rubeolei). „Nu e nicio legătură între administrarea vaccinurilor şi apariţia acestui sindrom hemolitic uremic”, a spus Rafila.


La rândul său, medicul Mihaela Bălgrădean, şefa secţiei de Nefrologie de la Spitalul „Marie Curie”, a spus că din 2002, 60 de copii au fost trataţi până acum la „Marie Curie”, dintre care au murit cinci, fiind vorba de o mortalitate de 2,8%.

loading...

Doctorul Rafila a mai declarat că „boala diareică acută este o afecţiune care se poate diagnostica cu succes dacă testele sunt făcute cât mai curând posibil, înainte de administrarea antibioticelor”.


„Boala diareică acută este una din afecţiunile infecţioase care se pot diagnostica cu succes din punct de vedere microbiologic, dacă produsul patologic e recoltat de la copil cât mai curând şi, de preferinţă, înainte de administrarea de antibiotice. Problema a fost, că a fost ridicat prea târziu, probele de la Piteşti au fost negative, însă majoritatea copiilor primiseră antibiotic recomandat de spital sau de medicul de familie”, a explicat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

GDI

Gazetadeinformatii.ro

Lasă un răspuns

Close
Citește mai multe:
Dacă te-ai hotărât să spui adevărul, pregăteşte-te de suferinţă

”Dacă te-ai hotărât să spui adevărul – zice I. Al. Brătescu Voineşti – pregăteşte-te de suferinţă”. Iar Mântuitorul ne-a spus şi

Episcop amenintat cu moartea pentru predica tinuta | i-au deschis dosar penal, ca sa nu mai trezeasca lumea

(RE)ASCULTAȚI ȘI PREDICA CE I-A DERANJAT PE OFICIALII DE LA KIEV ATAT DE MULT, ÎNCAT I-AU DESCHIS PRESFINȚITULUI LONGHIN DOSAR PENAL:

În mai mult de trei sute de ani, oamenii din Europa, în mod particular Olanda şi Marea Britanie, au tot

Copiii revolutiei | Cel mai tânăr EROU-MARTIR al Revoluţiei avea o lună când a fost împușcat în cap | O fetita din Brasov a fost impuscata in patutul ei| 37 de copii nevinovati au murit la REVOLUTIE

Cine raspunde? Cei care se fac vinovati si de uciderea Ceausestilor, cei care au indemnat lumea la radio sa iasa

CE NE ASCUND GUVERNELE: BOLILE DE INIMĂ SUNT FORME DE SCORBUT CRONIC. SE VINDECĂ CU VITAMINA C!

O echipă de cercetători canadieni, condusă de dr. G. C. Willis, a descoperit că bolile de inimă sunt provocate de

Antihrist si diavolul

Antihrist şi diavolul. Fragment din o frescă de Luca Signorelli, c. 1501 În creștinismul popular, Antihrist (sau Anticrist) personifică întruchiparea răului absolut într-un singur individ,

Închide