PREVIZIUNI SUMBRE! Generalul Chelaru aruncă BOMBA: „Vor fi turbulenţe mari. ROMÂNIA ESTE ŢINTA UNOR…”

Distribuie!by   loading... V-am promis că azi vă vom prezenta partea a doua a discuţiei cu generalul Mircea Chelaru, pornind de la ultimele evenimente din Rusia şi de la posibilele consecinţe ale acestor evenimente pe plan extern, inclusiv în ce priveşte ţara noastră. Ne ţinem de cuvânt. Şi sperăm ca […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

loading...

V-am promis că azi vă vom prezenta partea a doua a discuţiei cu generalul Mircea Chelaru, pornind de la ultimele evenimente din Rusia şi de la posibilele consecinţe ale acestor evenimente pe plan extern, inclusiv în ce priveşte ţara noastră. Ne ţinem de cuvânt. Şi sperăm ca lectura analizei care va urma să nu tulbure prea mult. Pentru că vorbeşte despre viitoare turbulenţe… îngrijorătoare.

Întrebat dacă recentele evenimente sângeroase de la metroul din St.-Petersburg soldate cu 10 morţi şi peste 30 de răniţi vor avea urmări în Rusia sau în altă parte a lumii, generalul-strateg Mircea Chelaru, fost şef al Marelui-Stat Major al Armatei, spune: „Eu, deocamdată, sunt foarte atent pe spaţiul balcanic, mai ales că Vucic a câştigat în Serbia. El avea nevoie de  un mandat ca să rezolve problema separatismului din Kosovo. Putem spune că bazele Rusiei sunt stabilizate şi consolidate acum acolo (n.r. – la Belgrad, în Serbia).  Deci, aici, eu sunt foarte atent. În rest, sincer vă spun, cu toată deferenţa faţă de condiţia fiinţei umane, mă interesează numai şi numai protecţia naţiunii române. Dar această protecţie trebuie făcută în afara graniţelor, pe spaţiile de producere, de germinare a marilor provocări şi vulnerabilităţi. Sau, mai bine spus, a surselor criminale  care pot viza România. Şi, de aceea, mă uit  în mod deosebit pe spaţiul balcanic. Mă uit pe consecinţele care ar putea să se producă în jurul meu pentru ceea ce, practic, înseamnă semnul de declanşare fie de la Leningrad (n.r. – St.-Petersburg), Moscova, Paris sau Londra în acest spaţiu. Deocamdată nu am filingul parasenzorial că s-ar putea apropia ceva atât de periculos de noi, dar dacă nu ne întindem doar cât ne este plapuma  şi începem să zdrăngănim din cuvinte care nu sunt ale noastre, atunci…”

„Culmea, aici, în România, suntem invers acelor de ceasornic”

Observăm că analiza strategului Mircea Chelaru a trecut deja de la vechea teorie a „jocului de şah” la una mult mai nouă şi mai interesantă a loviturilor de biliard „cu manta”, îndreptate spre România. Iar la observaţia noastră generalul Chelaru vine cu următoarea explicaţie: „Da, aveţi dreptate. Moscova încearcă să ne influenţeze nu direct, ci cu mantă, cum spuneţi dvs. De altfel, eu v-am mai spus: pentru mine, ochiul este pe Bulgaria  şi aţi văzut că, acolo, socialiştii, proruşii şi-au dublat numărul de voturi în parlament. Deci, practic, trendul este spre radicalizarea spre stânga. Când noi, aici, suntem  radicalizaţi spre dreapta. Culmea, aici, în România, suntem invers acelor de ceasornic. Asta a fost dintotdeauna istoria noastră”.

Teoria celor trei B: „Budapesta şi Belgradul au trecut de partea Moscovei, iar Bucureştiul a rămas atârnat”

Din acest punct, lupa generalului Chelaru focalizează pe un adevărat „triunghi al Bermudelor” geostrategic din Balcani. „Uitaţi-vă în spate: s-au unit cele două capete nelegate, Budapesta de Belgrad.  Vedeţi dvs., aici sunt cei trei B: Budapesta, Belgrad, Bucureşti. Triunghiul  acesta a contat întotdeauna în economia Moscovei. Budapesta, Belgradul şi Bucureştii au fost stâlpii de rezistenţă ai centrului Europei. Budapesta şi Belgradul au trecut de partea Moscovei, iar Bucureştiul a rămas atârnat. Dar credeţi dvs. că vor sta cu mâinile în sân?”

 „Dacă Trump dă la pace şi o să spună: «Ce a fost al vostru rămâne al vostru, tavarisci!»…”

„Când spun «vor sta», vedeţi că n-am nominalizat. Şi unii, şi alţii!… Ori unii să consolideze ce au prins aici ca să ţină al treilea B în interiorul capului de pod pro-Atlantic, ori, dacă Trump dă la pace şi o să spună: «Ce a fost al vostru rămâne al vostru, tavarisci!», o să ne trezim cu marile acţiuni de delegitimare ale actualelor tipuri de administraţii româneşti, indiferent de ce natură, ca să poată să producă turbulenţa”, mai spune generalul.

Înţelepciunea lui Iohannis  care „trebuie să înghită broasca râioasă”

Pentru că finalul acestei ipoteze de lucru este extrem de grav, l-am întrebat pe generalul Chelaru dacă sunt de aşteptat  şi la noi mari turbulenţe, iar răspunsul a venit ferm, apăsat, aproape… necruţător: „Da, vor fi turbulenţe. Asta v-o spun categoric. Şi dacă domnul Iohannis nu este atent… Îmi pare rău, pentru că domnul Iohannis trebuie să fie foarte atent, cu  o înţelepciune dincolo de capabilităţile unui singur om, şi trebuie să lase orice dispută care produce dejecţie socială.  Pentru mine, dejecţia socială înseamnă învrăjbirea părţilor de societate. Iar noi vom rezista numai  dacă refacem din nou coeziunea unei naţiuni conştiente de sine. Ne apropiem de 2018.  Anul acesta, în 2017, facem 100 de ani de la marile  bătălii tip Verdun şi Termopile, aşa îmi place mie să le spun Mărăşeştilor, Mărăştilor şi Oituzului. Credeţi că le va cădea bine acelora care trebuie să plătească tribut  de recunoştinţă pentru faptul că nemţii nu au ajuns la Moscova, pentru că noi i-am oprit la Mărăseşti?  Sau faptul că Budapesta nu a căzut sub influenţa  bolşevică pentru că noi i-am eliberat în 4 august 1919? Că noi  pregătim acest centenar al civilizaţiei Europei, Latinităţii de Răsărit, împotriva mării panslavice şi huniade? Nici nu vă daţi seama câtă reacţie adversă şi perversă există faţă de aceste evenimente. Or, aici, domnul Iohannis trebuie să fie foarte atent. Şi, vorba unui politician, trebuie să înghită broasca râioasă  şi să producă un punct de monolit între  Guvern-Preşedinţie-Parlament, ca să salvgardăm la ora actuală ceea ce este interesul vital. Iar interesul vital este salvgardarea statului naţional unitar român.  Acesta este interesul vital  al naţiunii. Celelalte sunt derizorii”.

„Şi mai vine şi prinţul Charles şi mai dă cu busuiocul peste…”

Generalul trece în revistă „pastilele de turnesol” pe care unii le aruncă să vadă cum va reacţiona România. Şi spune: „Dacă nu vom corela şi nu  vom concentra toate energiile pentru salvgardarea spaţiului unitar al statului naţional român, vom pierde şansa.  Peste tot se aruncă pastile de turnesol să vadă cum reacţionăm. Ba cu secesiuni, ba cu drepturile hiperdezvoltate  ale unor grupuri, ba cu pretenţii mai vechi sau mai noi, ba cu Moldova lui Dodon  extinsă până la Carpaţi, ba cu regiunea Banatului autonom aşa cum a trăit  el sub regina Tereza, ba cu Ardealul care este altceva decât România… Şi mai vine şi prinţul Charles şi mai dă cu busuiocul, pe aici, peste… Că este prinţul  moştenitor de origine etnică a lui Dracula, pentru că ştiţi că s-a găsit genealogia cu rădăcini care ajung până la Vlad Ţepeş!…”

…„combinaţii care le scapă, pur şi simplu, liderilor noştri. Şi ne trezim că am fătat un monstru!”

Şi, punând cap la cap toate piesele unui ciudat puzzle al ameninţărilor pentru România, generalul Chelaru trage o primă concluzie de-a dreptul îngrijorătoare: „Şi, toate acestea, aparent dispersate într-un puzzle nevinovat, dar analizate toate la un loc dau o singură concluzie: România, la ora actuală, este ţinta unor combinalţii care le scapă, pur şi simplu,  liderilor noştri. S-ar putea să fie corect interpretate (n.r. – aceste îngrijorătoare ipoteze de lucru), la nivelul analiştilor  de servicii speciale, dar nu sunt luate în considerare după formula: «Hai, mă, că aşa nu se poate, e pra mult!». Şi ne trezim că am fătat un monstru! Cu ghilimele de rigoare. Iar acest mostru înseamnă propria noastră dispariţie”.

„Întotdeauna, la 100 de ani, se repetă evenimentele, dar efectele  sunt inverse”

Marele strateg nu uită să traseze şi coordonatele viitorului în care încap profeţiile sale. „Vedeţi dvs., ce a fost acum 100 de ani nu se mai poate repeta, suntem conştienţi de asta”, spune de parcă ar ofta generalul Chelaru. Şi când spune asta acceptă că nici Iohannis nu este un nou rege Ferdinand (Întregitorul), nici soţia sa Carmen nu este o nouă regină Maria (regina-mamă a Balcanilor şi… a inimilor) şi nici Tăriceanu sau Dragnea nu sunt Brătianu sau Vaida Voievod. Şi spune de parcă ar striga în pustiu (dar cu speranţa că, poate totuşi cineva îl aude şi înţelege ce vrea să spună): „Nu. Nu. Nu. Întotdeauna, la 100 de ani, se repetă evenimentele, dar efectele  sunt inverse”. 

„Un singur «Poc!» şi puterea în exerciţiu se prăbuşeşte”

Apropiindu-ne de finalul discuţiei, îi cerem  generalului Chelaru să fie mai concret, să ne scoată din ceaţa metaforelor şi să ne explice, cu subiect şi predicat dacă se poate, ce ar însemna eventualele turbulenţe pentru România. Iar acesta spune de parcă s-ar uita într-o oglindă a viitorului (în care s-a mai uitat şi a avut dreptate): „La cum profeţesc cei din opoziţie  că va fi crah, că ne vom prăbuşi economic, că nu se vor mai plăti pensiile şi salariile, că totul este deja supraaugmentat şi că în ianuarie şi februarie s-au cules doar  50 la sută din ce trebuia administrat în vederea întreţinerii economiei…. Şi enumerarea poate continua!… Dar, atenţie, o singură lună de neplată a acestei populaţii, o singură eroare  din punct de vedere al unei relaţii interioare funcţiei de diversele pretenţii ale diferitelor pături sau categorii sociale, va fi exploatată. Şi, vedeţi dvs., un singur «Poc!», indiferent de ce natură este el, este dublu amplificat şi când deja nu mai poţi controla sursa puterii, respectiv masa, puterea în exerciţiu se prăbuşeşte. Iar un stat neguvernabil este la cheremul oricărei posibilităţi şi la cheremul oricărei alte forţe captoare. Şi hegemoniile sunt aceleaşi! Şi poftele sunt aceleaşi! Nu s-a schimbat nimic pentru că nu ni s-a schimbat geografia”.

Concluzia e… din Eminescu: „Deşteaptă-te române, e timp să te răzbuni”

I-am cerut şi o concluzie. Şi, fără să mai spună nimic, generalul ne-a trimis la o replică a lui Eminescu (din 1866): „Deşteptă-te române – preot al Libertăţii,/Nu plânge pe cenuşa geniilor străbuni,/E timp să-nalţi stindardul în numele Dreptăţii,/E timp să-ţi calci duşmanii, e timp să te răzbuni”. Şi pune punct – punctul pe „i” -, spunând: „Fie împlinită, Vivat-Crescat-Floreat, România Mare”.

 


Sursa: ziarulring.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ilie Năstase despre Iohannis: S-a dus în Statele Unite și a venit cu o caschetă și o insignă, în loc să vină cu vizele ridicate românilor. S-a dus premierul polonez și a ridicat vizele în două zile. Mai mult ce să spun? 
Coaliția pentru Familie, TRĂDATĂ în Parlament. Aleșii s-au RĂZGÂNDIT. Nu mai știu dacă e de competența lor căsătoria, deși au votat proiectul pe articole
Amenzi mari pentru părinţii care nu se reeducă în privinţa vaccinării. Alexandru Rafila vrea cenzurarea discuţiilor despre vaccinuri.
Povestea vânzătoarei de la Aprozar care a ajuns ministru în cabinetul Ponta
Reteaua mafiotă Masonică Satanistă Rothschild, George Soros - Bilderberg în România
3000 EURO/ZI, FILAJUL SRI – Document exploziv al DNA care demonstreaza ca SRI a cheltuit in secret sume faraonice pe interceptari. 540.000 euro filajul unei persoane pe 6 luni. Cine a aprobat asemenea cheltuieli? Oficial, SRI a pus in operare 248.711 de mandate in perioada 2005-2014, ceea ce inseamna la o medie de 6 luni/persoana peste 134 miliarde euro. Cu banii astia aveam toate autostrazile si utilitatile nationale realizate (Document)
Trump îl va primi pe Serghei Lavrov la Casa Albă
Echipa Facebook și corectitudinea politică
CEA MAI PRESTIGIOASA PUBLICATIE DIN GERMANIA AVERTIZEAZA POPULATIA: USTUROIUL DIN CHINA ESTE ALBIT CU CLOR! NU MANCATI, RISCATI SA MURITI!
Prof. Dr. avocat Corneliu-Liviu Popescu a înaintat un denunt împotriva lui Augustin Lazăr pentru savarsire a infracțiunii contra umanității în cazul lui Iulius Filip, îi cere și lui Iohannis să iasă din tăcere
Două minute de ură pentru Erdogan, vă rog frumos!
Bogdan Duca: ”Hipsteri versus cruciați”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro