PRESEDINTELE PARALEL – Iohannis nu a inteles ce are Tudorel Toader cu Laura Kovesi. Cu acelasi ranjet sfidator si fara sa fi citit Raportul complet al ministrului Justitiei, Iohannis anunta ca nu are temeiuri pentru revocare. Presedintele ignora incalcarile Constitutiei de catre Kovesi si nu da doi bani pe dramele oamenilor nenorociti de DNA. Bomba, Iohannis a recunoscut ca Laura Kovesi este o miza politica: “Daca legea spune ca presedintele revoca atunci este chestiune de oportunitate politica”

Distribuie!by   loading... Fabuloasa prima reactie a lui Iohannis in scandalul revocarii Laurei Kovesi de la conducerea DNA! Presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis nu intelege ce are ministrului Justitiei Tudorel Toader cu sefa DNA Laura Kovesi si anunta ca nu a gasit, din citirea in dunga a Raportului, temeiuri pentru revocarea […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

loading...

Fabuloasa prima reactie a lui Iohannis in scandalul revocarii Laurei Kovesi de la conducerea DNA! Presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis nu intelege ce are ministrului Justitiei Tudorel Toader cu sefa DNA Laura Kovesi si anunta ca nu a gasit, din citirea in dunga a Raportului, temeiuri pentru revocarea acesteia din functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Prezent la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles de vineri 23 februarie 2018, presedintele Klaus Iohannis a criticat prestatia de joi seara a lui Tudorel Toader, pe care a gasit-o lipsita de claritate si de motive temeinice care sa justifice revocarea lui Kovesi, desi ministrul a vorbit extrem de rar si clar cat sa inteleaga toata lumea. Adica, pentru Klaus Iohannis incalcarea repetata a Constitutiei Romaniei si a deciziilor CCR de catre sefa DNA Laura Kovesi, asa cum insasi Curtea Constitutionala a stabilit, precum si dramele prin care au trecut oamenii din cauza abuzurilor procurorilor DNA nu reprezinta temeiuri pentru presedinte sa o revoce pe Kovesi. In schimb, Iohannis a anuntat ca o sustine in continuare pe Laura Kovesi si activitatea DNA.


Daca atitudinea lui Iohannis fata de revocarea lui Kovesi din DNA nu este surprinzatoare, apreciem intr-adevar relevant ceea ce a declarat Klaus Iohannis cand a fost intrebat daca poate refuza revocarea. Probabil fara sa realizeze, presedintele Romaniei a recunoscut ca Laura Kovesi este o miza politica, iar indiferent de textul de lege care spune imperativ ca presedintele revoca procurorul sef la propunerea ministrului Justitiei, totul inseamna de fapt “oportunitate politica”. Chiar asa, s-a ajuns in situatia in care in Romania se recunoaste public faptul ca un procuror reprezinta “o oportunitate politica”, iar revocarea se face in functie de anumite interese politice?

De precizat, ca, la final, atunci cand a fost intrebat daca DNA inseamna Laura Kovesi, Klaus Iohannis a raspuns: “Va multumesc! O zi buna!”

Prezentam in continuare declaratiile presedintelui Klaus Werner Iohannis sustinuta inainta de participarea la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles de vineri 23 februarie 2018:

“Este o procedura care va mai dura. M-am exprimat aseara institutional, cum au constatat mai multi analisti, dar asta este parerea mea. Nu am vazut raportul, nu l-a vazut nimeni Raportul pe care s-a bazat domnul ministru, insa prestatia pe care a avut-o aseara, sincer, nu mi-a placut. Iar ceea ce a prezentat, nu stiu in ce masura cele prezentate acolo reflecta raportul sau nu, dar ce a prezentat domnul ministru a fost total lipsit de claritate si la o prima citire pe diagonala a fost lipsit si de temeinicie.Nu au fost motive temeinice pentru a propune revocarea. Spun acest lucru fiindca legea prevede destul de detaliat ce anume se urmareste cand se intocmeste un astfel de raport. Mai mult, astazi nu o sa va spun si nici nu as avea ce sa va spun. Mult promisul Raport nu a aparut pe site-ul Ministerului, nu a aparut la Administratia Prezidentiala si atunci cand vom avea acest raport probabil vom incerca sa il deslusim si atunci se va putea discuta mai mult.

Am spus acest lucru si aseara. Da o sustin, o sustin si pe doamna Kovesi, sustin si activitatea DNA . M-am exprimat in repetate randuri ca DNA face o treaba buna si conducerea DNA face o treaba buna. Iar ceea ce am auzit aseara nu a fost de natura sa imi schimbe opinia.

Am avut o discutie (n.red. – cu Tudorel Toader), dar nu mi s-ar fi parut corect sa il intreb, nici lui nu i s-a parut necesar sa ma informeze. Am avut o discutie mai degraba principala, fara sa discutam in prealabil acest aspect.

(n.red. – puteti refuza revocarea?) Am auzit aseara, printre multe lucruri care nu m-am convins, si un lucru care pare interesant exact in aceasta conjunctura. Daca legea prevede o posibilitate sau tradusa o oportunitate atunci ea nu poate sa fie cenzurata. Deci daca legea spune ca presedintele revoca atunci este chestiune de oportunitate politica daca revoca sau nu revoca si doar presedintele poate sa hotarasca acest lucru.

(n.red. – cine va face evaluarea raportului?) Noi avem la Administratia Prezidentiala departamente de specialitate si oamenii aceia sunt foarte bine pregatiti si pe juridic si pe constitutional si vor face o analiza foarte serioasa. Atata vreme cat nici nu am vazut vreun raport, chit ca a fost promis, mi-e greu sa fac o evaluare. Va dura un pic.

(n.red. – ce vor intelege partenerii europeni din revocarea sefei DNA, desi in MCV este laudata activitatea Directiei?) Este clar ca unii vor fi nedumeriti, altii probabil isi vor pune si alte intrebari si cu siguranta acest demers nu va duce spre imbunatatirea imaginii Romaniei?

(n.red. – pe de alta parte, DNA inseamna doar Laura Codruta Kovesi?) Va multumesc! O zi buna!”


Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro