Președintele Klaus Iohannis va fi premiat în Germania pentru sprijinirea statului de drept şi a luptei anticorupţie

Distribuie!by Preşedintele Klaus Iohannis va primi, miercuri, la Kiel, premiul Hermann Ehlers, acordat de Fundaţia care poartă numele fostului preşedinte al Parlamentului Germaniei din perioada 1950-1954, pentru “sprijinirea statului de drept şi a luptei anticorupţie”. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Cotroceniului, Mădălina Dobrovolschi, într-o declarație de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Preşedintele Klaus Iohannis va primi, miercuri, la Kiel, premiul Hermann Ehlers, acordat de Fundaţia care poartă numele fostului preşedinte al Parlamentului Germaniei din perioada 1950-1954, pentru “sprijinirea statului de drept şi a luptei anticorupţie”. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Cotroceniului, Mădălina Dobrovolschi, într-o declarație de presă.

loading...

klaus iohannis discurs

”Aș vrea să vă spun despre programul zilei de miercuri, faptul că Președintele României se va afla la Kiel, în Germania, motivul pre zenței acolo este faptul că va primi Premiul „Hermann-Ehlers” 2016. Este un premiu care este acordat domnului Președinte din partea fundației cu același nume, pentru merite deosebite în sprijinirea statului de drept și a luptei împotriva corupției, este un premiu prestigios, unul dintre cele mai importante premii germane. Fundația poartă numele fostului președinte al Parlamentului german între 1950-1954, este un premiu care a fost acordat de-a lungul timpului multor personalități de vârf din politică, tocmai pentru că au promovat valorile libertății și democrației, vorbind despre o fundație care promovează educația civică în spiritul libertății și democrației.”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.


Printre cei care au mai primit acest premiu, acordat anual din 1975, se află fostul cancelar german Helmut Kohl, în 2003, şi preşedinte Comisiei Europene Jean Claude Juncker, în 2013, premier luxemburghez la acea vreme, a precizat purtătorul de cuvânt.

”Este o fundaţie care promovează educaţia civică în spiritul libertăţii şi democraţiei”, a mai adăugat aceasta.


Fundaţia Hermann Ehlers este o fundaţie politică, apropiată Uniunii Creștin-Democrată (CDU), fiind o sursă de idei, studii şi analize pentru acest partid, alături de Fundaţia Konrad Adenauer.

Hermann Ehlers (1904-1954) a fost un renumit politician german, membru important al CDU, fiind al doilea Preşedinte al Bundestagului  (19 octombrie 1950- 29 octombrie 1954). Stilul lui deschis şi interesul pentru problemele cetăţenilor, inclusiv al celor tineri au readus încrederea populaţiei în instituția legislativă, astfel încât se consideră că Parlamentul german şi-a recăpătat renumele şi autoritatea şi datorită lui Hermann Ehlers. În 1953 a fost reales Preşedinte al Parlamentului cu 466 din 500 de voturi, ceea ce arată enorma popularitate de care se bucura. În 1952 a fost ales Vice-preşedinte al CDU federal cu acelaşi număr de voturi ca şi Konrad Adenauer.

Hermann Ehlers a fost, în toate funcţiile pe care le-a deţinut, un promotor activ şi consecvent al gândirii şi valorilor creştine. Fostul Preşedinte al Parlamentului European şi Preşedinte al Fundaţiei Konrad Adenauer, Hans-Gert Pöttering, l-a numit „un mare parlamentar şi un mare creştin-democrat”.

Ca semn al aprecierii de care se bucură, numele lui Hermann Ehlers este purtat astăzi de multe străzi, şcoli şi organizaţii din Germania.

 

Sursa:caleaeuropeana.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro