Președintele Comisiei SRI: Sigur va fi invitat Dragnea la audieri

Distribuie!by Președintele Comisiei de control al SRI Claudiu Manda a declarat că sigur îl va chema la audieri pe liderul PSD, Liviu Dragnea, ca urmare a sesizări în spațiul public a acestuia de a veni la comisie. Totodată, Manda a anunțat că la comisie a venit o scrisoare din partea […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Președintele Comisiei de control al SRI Claudiu Manda a declarat că sigur îl va chema la audieri pe liderul PSD, Liviu Dragnea, ca urmare a sesizări în spațiul public a acestuia de a veni la comisie. Totodată, Manda a anunțat că la comisie a venit o scrisoare din partea doamnei Pippidi, pe care o va discuta săptămâna viitoate, în sedință.

„Pentru că  s-a tot vehiculat în spațiul public și am primit întrebări în zona media. Am văzut  și sesizarea domnului Dragnea de a veni la Comisia de control al SRI. Sigur va fi invitat la Comisie. În prima ședință vom discuta acest aspect”, a declarat Manda.

loading...

Totodată, Călin Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu, Florian Coldea şi George Maior vor fi audiaţi în perioada următoare în cadrul comisiei SRI. Anunţul a fost făcut de către preşedintele comisiei.

„Sunt patru persoane despre care am spus public că intenţionăm să le invităm şi probabil la data următoare va fi comunicarea. Am spus-o la sfârşitul sesiunii trecute. Era vorba de domnul Maior, domnul Coldea, domnul Băsescu şi domnul Tăriceanu. Intenţionăm să-i invităm la comisie pe toţi în măsura în care doresc şi pot, în funcţie de programul comisiei şi programul dumnealor. De altfel, cred că în fiecare dintre cei patru şi-ar dori să lămurească aspecte care îi vizează sau la care s-a făcut referire pentru că până la urmă comisia va trebui să aibă o concluzie şi este foarte important şi foarte bine, inclusiv pentru domniile lor să existe acest punct de vedere.“, a declarat Claudiu Manda la Parlament.

Mai mult, Manda a susţinut că va discuta chiar mâine cu George Maior pentru a stabili detaliile viitoarei audieri.

Un alt aspect adus în atenție de Manda a fost primirea de către comisia SRI a unei scrisori de la doamna Pippidi.

„Am primit-o din partea doamnei Pippidi o scrisoare la comisia SRI. Vreau să spun că am primit această scrisoare și că în prima ședință vom discuta. Rămâne să vedem ce vom face la comisie. Dacă este de competența noastră sau nu. ”


Nu a trecut multă vreme până când a apărut şi reacţia liderului social-democrat.

“M-am plictisit eu de când mă auto-invit la comisia SRI”, a declarat Dragnea, ironic.
De altfel, şeful PSD a cerut în repetate rânduri, încă de anul trecut, să fie chemat la audieri în comisia parlamentară de control a activității SRI. Dragnea vrea să povestească ce știe despre relațile dintre serviciile secrete, lumea politică și justiție.
„Dacă mor, mor în picioare”, a zis el recent.

Liderul PSD a relatat, în premieră, luni seară, că a participat în decursul mai multor ani la petreceri private organizate de SRI.

„Eu am avut o relaţie relativ bună cu George Maior (fost director SRI, n.red.) cât încă era la noi în partid şi eram colegi în Biroul Permanent Naţional, până a fost numit. Am avut şi după aia o relaţie nu pot să spun apropiată, ne-am văzut mai des din momentul în care am intrat în guvern – prin 2013. Mai des la întruniri în care veneau mulţi oameni politici şi nu numai, şefi de instituţii, şefi de parchete, Curtea Supremă, servicii, parlamentari, miniştri, prim-miniştri, la o locaţie pe aici, pe lângă Floreasca, unde se făceau de obicei întâlnirile astea. Nu am ştiut niciodată care sunt astea, e vizavi de Vila Lac 1, Clubul Floreasca. (…) Le iniţia SRI-ul şi primeam invitaţii de Ziua naţională, ori de ziua SRI-ului ori de Ziua Unirii, cam de 4-5 ori pe an, în care vorbea directorul SRI, vorbea premierul, dacă era prezent – de obicei era prezent -, după care se socializa, vorbeau oamenii”, a afirmat Liviu Dragnea la Antena 3.


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro