Presa franceză: Al TREILEA RĂZBOI MONDIAL a început pe 30 septembrie

Distribuie!by Presa franceză scrie că al Treilea Război Mondial ar putea să fi început deja, menţionând cele două evenimente produse la Moscova şi în Golf, care ar putea fi declanşatoare pentru o confruntare generală. Istoria va menţiona, poate, data de 30 septembrie 2015 ca fiind debutul lin al celui de-Al […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Presa franceză scrie că al Treilea Război Mondial ar putea să fi început deja, menţionând cele două evenimente produse la Moscova şi în Golf, care ar putea fi declanşatoare pentru o confruntare generală. Istoria va menţiona, poate, data de 30 septembrie 2015 ca fiind debutul lin al celui de-Al Treilea Război Mondial.

loading...

captura-465x390

În 1914, totul  a început pe 28 iunie,  cu asasinatul de la Saravejo al arhiducelui Austriei. La acea vreme, în mod evident, nimeni nu s-ar fi gândit că acest atentat, petrecut departe de capitală, va conduce la măcelul din timpul marelui Război, scrie NouvelObs.


Jurnaliştii francezi spun că totul este se întâmpla din cauza jocului alianţelor şi iresponsabilitatea somnambulilor care guvernează în timp ce marile puteri au dus lumea în abis. De ce o comparaţie a ceea ce s-a petrecut atunci cu vremurile de astăzi? Au fost, pe 30 septembrie, două ştiri aparent puţin grav, dar care, combinate, ar putea fi scânteia unei deflagraţii care mocnea de mai mult timp. Despre ce este vorba?

1. Iran-Arabia, tonul creşte îngrijorător Mai întâi,  Arabia Saudită a oprit, ieri, două nave care aparţineau Iranului, aparent, pentru un control amănunţit.


Navele erau umplute cu arme pentru rebelii din Yemen cu care Riyadul este în luptă militară. Acest control este evidenţa unui act ostil, dacă nu de război. Acest act vine în contextul unei atmosfere tensionate între cele două poluri ale islamului, mai ales că Teheran a reproşat paznicilor saudiţi că nu asigură securitatea pelerinilor la Mecca. O acuzaţie extrem de gravă în perioada de ciocniri dintre suniţi şi siiţi.

2.Putin a intrat în războiul din Siria

Asta nu e tot. Miercuri, 30 septembrie, Vladmiri Putin a supus la vot în Parlament o lege care autorizează operaţiuni armate în Siria. Trupele ruseşti au început déjà să bombardeze. Ori, ştim bine că pe teren, ruşii sunt aliaţii regimului Bashar al-Assad, şi mai ales ai iranienilor. Între timp, Occidentul şi ţările sunite din Golf conduc propriile operaţiuni.Cele două coaliţii care au obiective complet opuse riscă să se dea nas în nas. Se pare, astfel, că bombardamentele ruseşti au atins déjà poziţii ale rebelilor susţinuţi de Statele Unite- o informaţie care nu a fost confirmată încă.

Orgoliu şi braţul de fier

Oricum ar fi, teama este să vedem Kremlinul şi Teheranul ,cuprinse de orgoliu după acordul nuclear din iulie, testându-şi la maxim voinţa şi capacitatea. Şi saudiţii, speriaţi de creşterea tonului inamicilor de moarte şiiţi, cerând aliaţilor, printre care şi Franţa, să reacţioneze cu braţ de fier într-o luptă care ar putea sfârşi grav. În mod cert, acest scenariu catastrofal nu este ceva sigur. Nu e sigur decât că guvernanţii sunt somnambuli şi nu vor preveni conflictele militare care se vor extinde dincolo de Siria şi Irak.

 

Sursa:http://www.evz.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

SUA: La Detroit s-a inaugurat statuia de bronz a lui Satana. Dezvelirea s-a făcut pe muzică punk și cu scene homosexuale. Oamenii sunt invitați să se așeze în "poala lui Satan pentru inspirație"
Oamenii din Fetesti au încercat să discute cu soldaţii aflaţi în vehiculele militare, dar că aceştia i-au ignorat şi au continuat înaintarea prin culturi, au tras cu gloanțe, muncitorii de la stația de taxare au fugit
România nu știe câți cetățeni are. Datele diferă în funcție de instituția care numără
Presa din Israel: Rusia a început intervenția MILITARĂ în Siria contra ISIS. Reacția SUA
Un italian aflat de 40 de ani în România: PETROM a fost vândut pentru nimic. Toate privatizările s-au făcut degeaba.Toţi străinii care au venit aici, au JEFUIT. Europa e condusă de comunista Merkel
IN LOC SA LE REZOLVE PROBLEMELE, ALOGENII GUVERNULUI SOROS LE-AU DAT AMENZI GRELE CIOBANILOR. Amenzi între 500 și 20.000 de lei date oierilor pentru "instigare și recurgere la acțiuni violente"
Luati-va pastilele inainte sa cititi: Cine este procuroarea tanara din Teleorman care l-a executat azi pe Dragnea? Fotografii cu dovezi ce te lasa masca!
Klaus Iohannis refuză cu obstinație să participe la o dezbatere cu Viorica Dăncilă sau să dea un interviu liber jurnaliștilor din România
Cazul Sorinei, doar o picătură văzută din conducta de copii români furați pentru export
ANAF face ravagii! Niciun român nu va scapa de spaima Fiscului
Aurel Rogojan: Noua Ordine Mondiala urmăreşte fragmentarea Europei şi distrugerea statelor-naţiune. “A.M.R.”… 10 zile până la referendumul pentru independenţa Scoţiei!
Dana Budeanu catre Klaus Iohannis: "Cum sa vii, ma, incompetentule, cu casca in ureche?"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro