Premieră mondială împotriva pedofililor. Australia vrea să le anuleze pașapoartele

Distribuie!by loading... Australia a anunțat că va anula pașapoartele cetățenilor săi condamnați pentru pedofilie, pentru a-i împiedica să acționeze din nou în străinătate. Anunțată ca o „premieră mondială”, măsura va ajunge în curând în Parlament și este menită să îi oprească pe pedofilii condamnați să părăsească teritoriul australian. „Noua lege […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Australia a anunțat că va anula pașapoartele cetățenilor săi condamnați pentru pedofilie, pentru a-i împiedica să acționeze din nou în străinătate.

Anunțată ca o „premieră mondială”, măsura va ajunge în curând în Parlament și este menită să îi oprească pe pedofilii condamnați să părăsească teritoriul australian.


„Noua lege le va interzice pedofililor condamnați să părăsească Australia sau să aibă un pașaport australian. Doar anul trecut, aproape 800 de pedofili înregistrați au călătorit în afara Australiei”, a declarat ministrul afacerilor externe australian, Julie Bishop, potrivit Agerpres.

Majoritatea dintre ei, care s-au dus în țări asiatice, au ignorat obligația care le-a fost trasată de a-și semnala călătoriile la poliție, a adăugat ea, precizând că jumătate dintre ei prezentau un risc de recidivă.


Mai multe cazuri de pedofilie în străinătate au atras recent atenția presei în Australia, cum este și condamnarea în octombrie, în Bali, la 15 ani de închisoare, a lui Robert Andrew Fiddes Ellis, de 70 de ani, pentru agresiuni sexuale împotriva a 11 fetițe și adolescente.

„Nicio țară nu a luat măsuri atât de puternice pentru a-și împiedica cetățenii (pedofili) să plece în străinătate, adesea în țări expuse, pentru a viola copii. Este o premieră mondială”, a subliniat la rândul său ministrul australian al justiției, Michael Keenan.

Măsura va duce la anularea a 20.000 de pașapoarte ce aparțin unor persoane ce și-au ispășit pedeapsa pentru pedofilie, dar care continuă să se afle în atenția serviciilor judiciare.

Senatorul Derryn Hinch, una dintre personalitățile în prima linie în lupta împotriva pedofiliei, s-a declarat încântat de măsură.

„Unii pun problema drepturilor civile (a persoanelor private de pașapoarte). Ei bine, din punctul meu de vedere, dacă violați un copil, vă pierdeți drepturile civile”, a spus el.

 

Sursa: activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro