Poziție OFICIALĂ a Guvernului Grindeanu pe tema căsătoriilor între homosexuali

Distribuie!by loading... Guvernul a aprobat poziția pe care o va susține în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în speța în care Curtea Constituțională a României (CCR) a solicitat instanței europene să clarifice dacă termenul „soț” poate fi interpretat și ca „membru al familiei”, chiar dacă este vorba […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...
Guvernul a aprobat poziția pe care o va susține în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în speța în care Curtea Constituțională a României (CCR) a solicitat instanței europene să clarifice dacă termenul „soț” poate fi interpretat și ca „membru al familiei”, chiar dacă este vorba de o persoană de același sex căsătorită, într-un stat membru, cu un cetățean român sau al Uniunii Europene. Solicitarea CCR vine după ce autoritățile din România au refuzat să recunoască relația de familie dintre un bărbat de cetățenie română căsătorit în Belgia cu un bărbat de cetățenie americană.

Potrivit profit.ro, Guvernul a stabilit, în ședința din această săptămână, că răspunsul pe care îl va trimite CJUE, bazat pe argumente juridice ce țin de dreptul european și din Codul Civil din România, va fi că legislația națională este cea care prevalează în acest caz. „Noțiunea de soț trebuie interpretată conform legislației statului gazdă”, conchide memorandumul prin care Guvernul României a aprobat răspunsul către CJUE. Prin urmare, în opinia Executivului, cetățeanul american nu poate fi considerat ca făcând parte din familia cetățeanului român, având în vedere prevederile Codului Civil, care stabilește că  „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți”, iar “prin soți se înțelege bărbatul și femeia uniți prin căsătorie”.

Cum s-a ajuns la CCR:

Excepția de neconstituționalitate a fost ridicată de către un cuplu de homosexuali, format dintr-un român și un american, la Judecătoria sectorului 5, după ce Inspectoratul General pentru Imigrări al României a refuzat să îi acorde cetățeanului american drept de reședință. Judecătoria a admis excepția de neconstituționalitate și a trimis-o către Curtea Constituțională.

Cuplul de homosexuali s-a căsătorit la Bruxelles în 2010 și, ulterior, a contestat în instanțele din România faptul că o căsătorie între două persoane de același sex nu este recunoscută pe teritoriul țării noastre. Cuplul consideră că refuzul autorităților din România de a recunoaște relația de familie dintre soți îi împiedică pe cei doi să se stabilească în România, având în vedere că dreptul la rezidență se acordă exclusiv membrilor familiei.

Concret, autorii excepției au contestat articolul 277 alin. 2 și 4 din Codul Civil, care se referă la interzicerea recunoașterii pe teritoriul României a căsătoriilor între persoane de același sex încheiate în afara granițelor, respectiv la libera circulație în cadrul Uniunii Europene.

Articolul 277 din actualul Cod Civil mai precizează că nici parteneriatele civile dintre persoane de sex opus sau de același sex care sunt încheiate în străinătate de către cetățeni români sau străini nu sunt recunoscute în România.

Principalul argument invocat de avocații cuplului de homosexuali a fost apărarea dreptului la viață privată, aducând în acest sens argumente din jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Astfel, avocata cuplului de gay, Iustina Ionescu, a arătat că dreptul la viață privată și familie și dreptul de a nu fi discriminat sunt incluse și în Constituția României și ar trebui să fie interpretate și aplicate de toate statele membre ale Consiliului Europei.

 


Sursa: .stiripesurse.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

MUGUR ISĂRESCU LA PUŞCĂRIE! 7-10 ani!
DEMENTA CODULUI PENAL – Un tanar a fost condamnat la 25 ani inchisoare pentru frauda informatica. Din cauza formulei de calcul a pedepselor, s-a ajuns ca la pedeapsa principala de 1 an sa se adauge spor de 24 de ani: “Dispune ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea, de 1 an inchisoare, la care se adauga sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, in cuantum de 24 de ani. In total, va executa 25 ani 7 luni si 7 zile inchisoare”. Pentru omor se dau pedepse mai mici (Minuta)
Partenerul unui membru al Guvernului, REȚINUT
Deputata ALDE care a desființat-o pe soroșita alogenă Cristina Gușeth, dată afară din Parlament de ÎCCJ
Premierul Slovaciei: Nu suntem în stare să integrăm romii, dar vom integra milioane de imigranți musulmani cu o cultură total diferită de a noastră?
Tsipras, mesaj din Rusia pentru UE: Europa nu mai este buricul lumii! Grecii știu să bată la porți mai sigure!
Incredibil ! Vorbesc limba romana, au auzit ca sunt romani, dar nu au idee ce si unde e Romania
MEMORIUL medicilor din Constanța, ce solicită ELIMINAREA obligativității vaccinărilor
Serviciile încearcă să confiște revolta populară !!
Specialiştii in securitate vă sfatuiesc: acoperiti camerele video de la laptop, tabletă sau smartphone! IATĂ MOTIVELE
GRUP ORGANIZAT IMPOTRIVA SIIJ - Pucistii din CSM, unii cu dosare la SIIJ, au reusit sa amane din nou validarea numirii procuroarei Adina Florea la sefia SIIJ. Cvorumul nu a putut fi asigurat dupa ce Procurorul General Bogdan Licu a convocat o intalnire cu procurorii CSM Mihai Ban, Florin Deac si Tatiana Toader fix in timpul sedintei de Plen. Au fost prezenti doar 13 membri, cu doi mai putin decat necesarul pentru cvorum. Bataie de joc: Licu nu i-a raspuns lui Savonea
Rusia și China pregătesc atacul împotriva dolarului
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro